Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Elazığ'da alevli davul şov

Elazığ'da Kosovalı Mamican olarak bilinen davulcu, bir düğünde ağzında meşaleyle şapkası alevler içinde davul çaldı.

İstanbul'da Yeşilyurt tanıtıldı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İstanbul'da gerçekleşen Malatya Tanıtım Günleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede, ' Tüm ziyaretçilerimizi en güzel şekilde ağırlayarak, Malatya ve Yeşilyurt'un tanıtımını başarılı bir şekilde yerine getirdik' dedi.

Dünya kültür mirasına giden sokakta iyileştirme

Malatya Battalgazi Belediyesi, tarih başkenti Battalgazi'nin tarihi mekanlarına estetik dokunuşlar yaparak yeniden ayağa kaldırıyor. Bu çerçevede ilçenin en önemli tarihi simgesi olan UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesindeki Arslantepe Höyüğü'ne giden Arslantepe sokakta iyileştirne çalışması gerçekleştirdi.

Adıyaman turizmde rekora koşuyor

Nemrut Dağı başta olmak üzere birçok tarihi ören yerinin yer aldığı Adıyaman, turist sayısında rekora koşuyor.

Battalgazi Belediyesi standına yoğun ilgi

İstanbul Yenikapı etkinlik alanında bu yıl 5'incisi düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri'nde Medeniyetin Kalbi Battalgazi'nin tüm güzelliklerini İstanbul'da tanıtmak amacıyla Battalgazi Belediyesi tarafından açılan stant yoğun ilgi görüyor.

Altın Kayısı Ödülleri'nde TGRT Haber'e ödül

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Altın Kayısı Ödülleri'nde TGRT Haber'in başarılı spikerlerinden Meltem Günay, öğle haberleri kategorisinde Yılın En İyi Kadın Haber Spikeri seçildi.

Malatya standı ziyaretçilerden tam not aldı

Yenikapı, etkinlik alanında düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri' memleket hasreti çeken, kente ilgi duyan ve şehri merak eden İstanbulluları ağırlıyor.

Başkan Gürkan'dan hizmet destanı vurgusu

İstanbul'da, 5. Geleneksel Malatya Tanıtım Günlerinin resmi açılışında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Bu şehirde yaşayan ve halkın teveccühü ile gelen yerel yönetici olarak bu şehre hizmet destanı yazmak zorundayız' dedi.

Rumkale su sporları festivali başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 5'inci Uluslararası 'Rumkale Su Sporları Festivali' için geri sayım başladı.

İstanbul'da yaşayan Malatyalılarla bir araya geldi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İstanbul Yenikapı Etkinlik alanında başlayan Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinin açılışına katılarak İstanbul'da yaşayan Malatyalılarla bir araya geldi. Etkinliğin açılışında konuşan Başkan Güder, 'Battalgazi'mizin tüm güzellik ve zenginliklerini İstanbul'daki misafirlerimiz ile buluşturuyoruz. Biz hep birlikte Malatyayız' dedi.

Yeşilyurt'un güzellikleri İstanbul Yenikapı'ya taşındı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İstanbul Yenikapı'da başlayan 5.Geleneksel Malatya Tanıtım Günlerinde, Yeşilyurt'un tarihi, kültürü ve yemeklerinin yanı sıra son dönemlerde hayata geçen dev yatırımları ve projeleri gelen ziyaretçilere tüm boyutlarıyla tanıttıklarını söyledi.

Malatya Buluşmalarında Başkan Gürkan’a Teşekkür

İstanbul YeniKapı da gerçekleştirilecek olan Arslantepe’den Yeditepe’ye buluşma etkinliğinde programlardan dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a övgü.

Şahinbey bilim şenliğine ev sahipliği yapıyor

Şahinbey Belediyesi, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen TEKNOBİLİM 2022 Bilim Şenliğine ev sahipliği yaptı.

Gre Fılla kurtarma kazıları, Göbeklitepe'nin çağdaşını açığa çıkarıyor

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesi yakınlarında yer alan Gre Fılla kurtarma kazıları ile Kocaeli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, Göbeklitepe'nin çağdaşını açığa çıkarıyor.

Kültürel değerler fotoğraf sergisi Kuzey Makedonya'da açıldı

Kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla Malatya, Konya ve Sırbistan'da açılan fotoğraf sergisinin son durağı Kuzey Makedonya oldu.

Gaziantep'te 'Arabasız Gün'' etkinliği

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde 'Arabasız Gün' temasıyla bisiklet ve scooter sürücülerinin de bulunduğu yaklaşık 2,5 kilometrelik güzergahta, Gazi şehirlilerle birlikte kortej yürüyüşü yaptı.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Yıldırım: 'Sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz'

Elazığ'daki kültür derneklerinin temsilcileri ve ses sanatçılarıyla bir araya gelen AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, sanatçıların toplumun aynası olduğunu belirterek, sanata veya sanatçıya her zaman desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Develerle sokaklarda taşındı, Diyarbakır 12. Karpuz Festivalini coşkuyla kutladı

Diyarbakır'da düzenlenen 12. Diyarbakır Karpuz Festivalinde renkli görüntüler yaşandı. Eski gelenek tekrar yaşatıldı, karpuzlar develer ile festival alanına taşındı. En büyüğü ise 51 kilo 400 gram ile sahnede yerini aldı.

Gazikültür, 'Ülkü Tamer -Güneşle Yıkanan Umut Denizi' kitabını yayınladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş, Reşit Güngör Kalkan tarafından kaleme alınan şair Ülkü Tamer hakkında yazılan ilk biyografi eseri olan Ülkü Tamer-Güneşle Yıkanan Umut Denizi adlı kitabı yayınladı.

Toplam 3083 haber.