Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

İngilizlerden Nemrut çıkarması

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde İngiltere'den gelen tur operatörü Rahul Aggarwal, 19 kişilik bir inceleme ve araştırma grubu ile 'Ancient Origins of Turkey' (Türkiye'nin Eski Kökenleri) programı ile Nemrut'ta çıkarma yaptı.

Diyarbakır'da paça servisi Burkina Fasolu 'Bünyamin'in elinden

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde kelle paça restoranında servisler, Burkina Fasolu Bünyamin'in elinden.

Gaziantepliler sevdikleri kitap ve yazarlarla buluşuyor

Şahinbey Belediyesi açılışını gerçekleştirdiği kitap fuarında kitapseverleri yazarlarla ve sanatçılarla bir araya geliyor.

Dünyada ilk: 7 asırlık camide raylı minber

Gaziantep'te 13'üncü yüzyılda yapıldığı belirtilen ve Boyacı Cami olarak bilinen Kadı Kemalettin Camisi'nin raylı minberi, yıllara meydan okuyor. Tasarruf etmek amacıyla yapılan ve duvara gömme olarak tasarlanan minber, cami cemaatinin de ilgisini çekiyor.

Şehir tiyatrosunda perde açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı'na bağlı olarak 2021 yılında 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde kurulan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini Uçurtmamı Gördün Mü çocuk oyunuyla açtı.

Elazığ Belediyesi Kitap Fuarına vatandaşlardan yoğun ilgi

Pandemi nedeniyle iki yıldır düzenlenemeyen ve Elazığlıların büyük özlemle beklediği Kitap Fuarı, kitap dostlarından büyük ilgi görüyor.

Gazi Köşkü'nde bakım ve onarım çalışması tamamlandı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü iş birliğinde Gazi Köşkü'nde sürdürülen bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

70 yıllık gramofon ustası tarihe ışık tutuyor

Malatya'da yaşayan Gramofon Ustası Erdoğan Altürk'ün dükkanında büyük özenle muhafaza ettiği asırlık saat, radyo ve gramofonlar adeta tarihe ışık tutuyor.

Yüzlerce yıllık eserleri 3 metrekarelik antikacı dükkanında satıyor

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde yaşayan Ali Sait Özkal, eski kaliteli eşyaları toplama merakını antikacılığa dönüştürdü. Değişik şehirlerden 12 yaşından itibaren toplamaya başladığı, el yapımı güzel ürünleri, 3 metrekarelik dükkanında sergileyip satmaya başladı.

Oğuzeli'nde Nar ve Kurutmalık festivali

Oğuzeli Belediyesi tarafından bu yıl Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali'nin 12.'si düzenlendi. Renkli görüntülere sahne alan festivalde ünlü sanatçı Elif Buse Doğan ve Ahmet Şafak konser verdi.

Doğanşehir standı tam not aldı

Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından düzenlenen '5. Bursa Turizm ve Anadolu Günleri' etkinliğinde Malatya Doğanşehir Belediyesi'de stand açarak yer aldı.

Diyarbakır'ın tarihi kimliği hanlar

Anadolu ile Mezopotamya, Asya ile Avrupa arasında önemli bir geçiş yolu ve bir köprü görevi gören Diyarbakır, Tarihi İpek Yolu'nun merkezlerinden olması nedeniyle önemli hanlara ve kervansaraylara ev sahipliği yapıyor.

Dicle Elektrik sponsorluğunda yapılan Fotomaraton Diyarbakır yoğun ilgi gördü

Dicle Elektrik'in sponsorluğunda düzenlenen 'Fotomaraton Diyarbakır' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Fadıloğlu, Mehmet Çakır'ın mutluluğuna ortak oldu

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Döne Çakır'ın doğuştan zihinsel ve yürüme engelli olan iki oğlu Mehmet ve Abdullah Çakır'ı evlerinde ziyaret ederek, yanında getirdiği tekerlekli sandalyeyi 19 yaşındaki zihinsel engelli Mehmet'e hediye etti. Tekerlekli sandalyesine kavuşan Mehmet, mutluluğunu ailesi ve Başkan Fadıloğlu ile paylaştı.

Gaziantep mutfağını dünyaya tanıtacaklar

Gaziantep İpekyolu İnteract Kulübü üyeleri Alinazik ve Antep Peynirli İrmik Helvası ile Gaziantep yemeklerini dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

Gastronomi kentinin tescilli lezzeti için müze kuruluyor

Gastronomi kenti Gaziantep'te kahvaltıların yanı sıra çeşitli yemek ve tatlılarda da kullanılan Antep Peyniri lezzeti ile yörenin vazgeçilmez gıdaları arasında bulunuyor. Antep Peyniri, gelecek kuşaklara da aktarılması için yapımı devam eden müze ve restoranda yerli ve yabancı turistlere de tanıtılacak.

Bakan Ersoy: 'Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak. Tüm sanatseverleri festivale bekliyoruz. Bu etkinliklere katkı sağlayan tüm paydaşlara özellikle teşekkür ediyorum. dedi.

Şahinbey 4. Kitap Günleri başladı

Şahinbey Belediyesi tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen Kitap Günleri kapılarını kitapseverlere açtı.

Elazığ'da 'Kitap Fuarı' yoğun katılımla açıldı

Elazığ Belediyesi'nin organizasyonuyla düzenlenen 4. Kitap Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Toplam 3088 haber.