Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Modifiyeli araç tutkunları Malatya'da bir araya geldi

Malatya'da düzenlenen 3. Modifiyeli Araç Fuarı'nda yüzlerce modifiyeli araç tutkunu bir araya geldi.

Yeşilyurt'ta ahşap boyama etkinliği

Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmete sunulan Yetim Koordinasyon Merkezindeki etkinliklere katılan çocukların eğlenmesi ve meydana getirici yönlerini ön plana çıkartmak için ahşap oyuncakları boyama etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır'da çiftlerin fotoğraf mekanı tercihi tarihi 'İçkale'

Diyarbakır'da evlenecek çiftler, düğün ve nişan fotoğrafları için doğal stüdyoyu andıran tarihi İçkale Müze Kompleksi'ni tercih ediyor.

Diyarbakır'da 'Paşa Hamamı' 350 yıldır varlığını koruyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırılarından dolayı onarımına bir süre ara verilen Behram Paşa Hamamı, kenette yapılan festivalle çerçevesinde resim sergisine ev sahipliği yaptı. Hamam, sergiden sonra tekrar asıl göreviyle hizmet verecek.

'Zaman Sızlar' temalı resim sergisine yoğun ilgi

Akademisyen ressam Prof. Birsen Çeken'in, SANKO Sanat Galerisi'nde açtığı ve yaşamın zorluklarının yanı sıra, pandemi sürecini tuvaline yansıttığı 'Zaman-Sızlar' temalı 31'inci kişisel resim sergisi, sanatseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

GSO meslek komiteleri ve meclis üyelikleri seçimi yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası'nda (GSO) Meslek Komiteleri ve Meclis Üyelikleri seçimi tamamlandı.

Elazığ'da 274 sporcunun katıldığı Çaturanga satranç turnuvası başladı

Elazığ İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezinde 31 farklı ilden gelen 274 sporcunun katılımıyla 'Çaturanga satranç turnuvası' başladı.

Milletvekili Bakbak, Arslantepe'ye hayran kaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 81 ilde düzenlenen '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' çerçevesinde Malatya'ya gelen AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, tarih başkenti Battalgazi'de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Arslantepe Höyüğü'nü ziyaret etti. Milletvekili Bakbak'a Battalgazi'nin Şehrül-Emini Belediye Başkanı Osman Güder eşlik etti.

Bakan Ersoy, Diyarbakır'da devam eden festival etkinliklerini gezdi

Diyarbakır temaslarını sürdüren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kentte devam eden festival çerçevesinde düzenlenen Mezopotamya Lezzetleri Atölyesi ve Yöresel Türküler Konseri'ne katıldı.

Bakan Ersoy Diyarbakır'da turizm sektör temsilcileriyle bir araya geldi

Diyarbakır'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir otelde turizm sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

GAÜN'de kadının gelişim süreci ve kimlik konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi tarafından hazırlanan konuşmacılığını Eğitimci-Yazar Zehra Türkmen'in yaptığı 'Türkiye'de Müslüman Kadının Gelişim Süreci ve Kimlik' Konferansı GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Hububat İhracatçıları Fransa'ya çıkarma yapacak

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Avrupa ve Amerika pazarlarında daha etkin rol almak için Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilecek olan SIAL Paris 2022 Uluslararası Gıda Fuarına Celal Kadooğlu başkanlığında bir heyetle katılıyor.

'Suzan Suzi' filminin galası Diyarbakır'da yapıldı

Diyarbakır'da düzenlenen Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali çerçevesinde 'Suzan Suzi' filminin galası yapıldı.

Başkan Tahmazoğlu kitap fuarında üniversite öğrencileri ile buluştu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Üniversitesi'ne 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için kayıt yaptıran öğrencilerle bir araya geldi.

4. Gazi Yarı Maratonu'nda bebekler de yarışacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Gazi Yarı Maratonu'nda bu yıl ilk kez bebekler de yarışacak.

Gaziantep kültür elçileri buluştu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm Fakültesi bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen danışma kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Gaziantep'teki camiler GES ile aydınlanacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Enerji A.Ş tarafından hazırlanan projeyle, Yeşil Şehir Gaziantep'in camileri, güneş enerji santralleri (GES) aracılığıyla aydınlatılacak.

Halı tasarımı programı öğrencisine büyük ödül

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Programı ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) iş birliğiyle düzenlenen Tasarlayın Dokuyalım Yarışmasına katıldı.

İngilizlerden Nemrut çıkarması

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde İngiltere'den gelen tur operatörü Rahul Aggarwal, 19 kişilik bir inceleme ve araştırma grubu ile 'Ancient Origins of Turkey' (Türkiye'nin Eski Kökenleri) programı ile Nemrut'ta çıkarma yaptı.

Toplam 3087 haber.