Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Çingene kızı mozaiği, Hacettepe Üniversitesi duvarında yerini aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden Gazikültür A.Ş. tarafından Fırat Nehri kıyısından toplanan taşlarla yapılan Çingene Kızı Mozaiği'nin replikası, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'ndeki kütüphanenin dış cephesine yerleştirildi.

Vali Gül ve Başkan Fatma Şahin'den Oğuzeli MYO'ya ziyaret

Vali Davut Gül, Oğuzeli Meslek Yüksekokulu hakkında GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık ve Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Memet Şahin'den bilgi alarak, incelemelerde bulundu.

ABD'li direktörden ''güç elektroniği'' uyarısı

Amerikan Rensselaer Polytechnic Enstitüsü'nde Öğretim Üyesi ve Center for Future Energy Systems Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Jian Sun, yaptığı sunumda dünyada yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artması ve elektrikli araç teknolojilerinin ön plana çıkmasıyla birlikte güç elektroniğinin öneminin arttığını ifade kaydetti.

Genç Gaziantep Mobil uygulamasına Cumhurbaşkanı'ndan ödül aldı

''Genç Dostu Şehir Gaziantep'' hedefi doğrultusunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanarak hizmete sunulan ''Genç Gaziantep Mobil Uygulaması' gazi şehre ödül kazandırdı.

Yolda yürürken ayaklarına takılan cismi ne olduğunu araştırıyorlar

Elazığ'ın Harput Mahallesi'nde pikniğe giden iki kişinin ayağına, yürüdükleri sırada daha önce hiç görmedikleri ve üzerinde çeşitli işlemeler olan bir cisim takıldı. Şahıslar, yanlarına aldıkları 5 kilo 800 gramlık demir yığınını ilgili kurumlara teslim etmek istediklerini belirtti.

Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı 8 Ekim'de başlıyor

Elazığ Belediyesi tarafından gazeteci-yazar Ahmet Kabaklı anısına düzenlenecek Ulusal Kitap Fuarı, 8-16 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Gaziantep'te uygarlıkların izinde çağdaş tasarımlar sergisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı ev sahipliğinde yapılacak olan Babür Kerim İncedayı'nın 'Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar' isimli sergisi 7-25 Ekim 2022 tarihleri arasında Gaziantep Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Alleben öykü yarışması için başvurular başladı

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Alleben Öykü Yarışması'na başvurular başladı.

Fadıloğlu, yaşlıları misafir etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaşlılarla öğlen yemeğinde bir araya geldi. Tüm yaşlıların Dünya Yaşlılar Günü'nü tebrik eden Başkan Fadıloğlu, 'Tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte bizler, yaşlılarımızın emrindeyiz. Duaya talibiz, dua istiyoruz' dedi.

GAÜN'de bağımlılıkla mücadele merkezi açılıyor

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Yeşilay işbirliğiyle GAÜN çarşıda Bağımlılıkla Mücadele Merkezi kuruluyor.

Perre'deki kazılarda Medusa kabartmalı madalya bulundu

Adıyaman'daki Perre Antik Kenti'nde yapılan kazılarda Medusa başlıklı askeri phalera (askerlerin göğüs plakasına takılan madalya) bulundu.

Höyük üzerine yapıldığı depremle ortaya çıkan ve ibadete kapatılan tarihi caminin akıbeti belirsiz

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan ve Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde minaresinin hasar görmesiyle höyük üzerine inşa edildiği ortaya çıkan 62 yıllık tarihi cami, o tarihten beri ibadete kapalı.

Çiftçilere hasat kasası dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hasat döneminde toplanan zeytinlerin zarar görmesini engellemek için 9 ilçeye dağıtımına başlanılan hasat kasalarının 10 binini Oğuzeli'nde 500 çiftçiye dağıttı.

2 bin yıllık tarih, çağdaş sanatla buluştu

Kommagene Uygarlığının 2 bin yıllık kentlerinden birisi olan Perre Antik Kent, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sanatçıların çağdaş sanatına ev sahipliği yaptı.

Gaziantep uygulaması ile puanını tamamlayanlara mama verildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin '4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'nin Köpek Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hayvanların korunması noktasında farkındalık oluşturulması için çocuklar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretçilerini mest eden Harput Musiki Müzesi, yoğun ilgi görüyor

Elazığ Belediyesi tarafından yaptırılan Harput Musiki Müzesi, ziyaretçilerini mest ediyor. Harput Musikisinde kullanılan enstrümanların, mumya heykellerin ve karaoke salonunun bulunduğu müze, ziyaretçilere farklı bir atmosfer yaşatıyor.

Dünya göçebe oyunlarında Malatya'da tanıtıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın İznik ilçesinde 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 4. Dünya Göçebe Oyunları'nda stant açtı. Malatya'nın tarihi, kültürü ve sanatının sergilendiği çadır standı Göçebe Oyunlarını takip eden vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Rumkale fotoğrafçılar maratonu sonuçlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazikültür'ün, Gaziantep Fotoğraf Sanatçıları Derneği (GAFSAD) ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) iş birliğinde Rumkale ve Fırat'ın eşsiz güzelliğini tanıtmak için düzenlediği, 9-11 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen Rumkale Fotoğrafçılar Maratonu'nda dereceye girenler açıklandı.

Gaziantep'e turist akını

Doğa, tarihi ve kültür turizminde akla ilk gelen iller arasında yer alan Gaziantep, yaz mevsimini aratmayan sonbaharda da yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor.

Toplam 3090 haber.