Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Vali eşinden baskı resim çalışması

Uluslararası Melita'dan Malatya'ya Kültür, Sanat, Tarih, Arkeoloji, Turizm, Gastronomi ve Moda Günleri etkinlikleri çerçevesinde açılan Baskı resim sergisinde, Vali Hulusi Şahin'in eşi Malatya Gönül Elçileri Temsilcisi Ebru Şahin, önlüğü giyip eldiven takarak resim çalışmasına iştirak etti.

'Tarihin Dokusunda Arslantepe 4 Defilesi' ilgi gördü

Malatya'da, 'Tarihin Dokusunda Arslantepe 4 Defilesi' görkemli bir programla yapıldı.

2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali'nin yarışma filmleri ve emek ödülleri açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla ve Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin paydaşlığında düzenlenecek olan 2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali'nin yarışma filmleri ve emek ödülleri açıklandı.

Gaziantep'te Avrupa hareketlilik haftası kutlanıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında tüm yurtta kutlanan 'Avrupa Hareketlilik Haftası' çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Yeşilvadi 3 katlı köprülü kavşak asfaltlanıyor

Şahinbey Belediyesi'nin en önemli projelerinden olan üç katlı köprülü kavşağın asfaltlama çalışmaları başladı.

GastroAntep'i Banetti lezzetleri Sardı

Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde bu yıl 4'üncüsün gerçekleştiği Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivalinde yerini alan Türkiye'nin ünlü makarnası Banetti'nin bir birinden farklı lezzetleriyle konukların ilgi odağı oldu.

GastroAntep ile gastronominin kalbi gazi şehirde attı

Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde bu yıl 4'üncüsün gerçekleştiği Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep), yaklaşık 2,5 milyon kişiyi ağırladı.

Gaziler Günü Araban'da törenle kutlandı

Gaziantep'in Araban ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü Araban Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

GastroAntep'in son günü yarışma ve söyleşilerle devam etti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde düzenlenen 4'üncü Uluslararası Gastronomi Festivali'nin (GastroAntep) son günü yetişkinlerle çocuklara yönelik yarışmalar, söyleşiler ve etkinliklerle devam etti.

Gastronomi öğrencileri Gaziantep yemekleri ile tanıştı

Uluslarası Gastronomi Festival'inde (GastroAntep) ülkenin başarılı üniversitelerinden gastronomi öğrencileri, Local Chef Yarışmasında Gaziantep yemekleriyle yarıştı.

40 yıllık deneyimlerini aktardılar

Evliliklerinde 40 yılı geride bırakan çiftleri, evliliklerinin 40 gününü dolduran çiftlerle aynı masada buluşturan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Genç çiftlerimizin, yaşanmışlıklardan alınacak dersler çıkarabileceğine inanıyorum' dedi.

29'uncu Altın Koza Film Festivali'nde HKÜ'ye özel ödül

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Nihat Vuran, yönetmenliğini yaptığı Salto-Mortale (Ölüm Taklası) adlı kısa filmiyle, 29'uncu Adana Altın Koza Film Festivali'nde 'Ulusal Öğrenci Filmleri' kategorisi çerçevesinde 'Özer Kızıltan Jüri Özel Ödülüne' layık görüldü.

GastroAntep Festivali'nin üçüncü gününde Emir Can İğrek sahne aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen GastroAntep Festivali'nin üçüncü gününde, son yılların sevilen pop müziği sanatçısı Emir Can İğrek sahne aldı.

Dinleyenleri mest eden Kürsübaşı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor

Elazığ Belediyesi tarafından her cumartesi akşamı tarihi Harput Mahallesi'nde düzenlenen ve UNESCO dünya kültür mirası temsili listesinde yer alan Kürsübaşı geleneği, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Gastroantep dolu dolu geçiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) etkinliklerle tüm hızıyla sürüyor.

'Melita'dan Malatya'ya Arslantepe Buluşması' başladı

Malatya'da 17-20 Eylül tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ' Melita'dan Malatya'ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşması' başladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: '7'li masa da 7 düvel de Türkiye'nin gelişmesine ve Tayyip Erdoğan'a karşı'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim ve Sanat Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Bakan Bozdağ, 'Türkiye büyüdükçe, geliştikçe 7'li masa da 7 düvel de Türkiye'nin gelişmesine ve Tayyip Erdoğan yürüyüşüne karşı dedi.

Şahin ve Haluk Levent gazi şehirlilerle şarkı söyledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'nin (GastroAntep) ikinci günü Anadolu Rock'un güçlü temsilcisi Haluk Levent, verdiği konserde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gazi şehirlilerle beraber 'Bir Şarkısın Sen/Samanyolu' şarkısını söyledi.

SANKO Sanat Galerisi'nde Sergi

Ressam Haydar Durmuş, yağlı boya ve akrilik tekniği ile yaptığı çalışmalardan oluşan 55'inci kişisel sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açtı.

Toplam 3083 haber.