Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Arapgir hafta sonu şenlenecek

Malatya'nın Arapgir ilçesinde hafta sonu üzüm ve reyhan şenlikleri düzenlenecek.

Kiraz yaprağı sarması yok satıyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yetiştirilen 'dalbastı' kirazının yaprağından yapılan ve halk arasında 'padişah yemeği' adıyla bilinen kiraz yaprağı sarması yoğun talep görüyor.

Adıyaman'da içerisinde 4 iskeletin bulunduğu bin 800 yıllık mezar bulundu

Adıyaman'daki Perre Antik Kent'in mozaikli alanında yapılan kazılarda içerisinde 4 iskeletin olduğu bin 800 yıllık sanduka mezar bulundu.

Bu balıkların gizemi çözülemiyor

Malatya Arguvan'daki Balıklı Çeşme'de bulunan, öldüklerinde cenaze töreni düzenlenen ve yiyenin öleceğine inanılan balıkların gizemi yıllardır çözülemiyor.

Sanatçı Alişan, Malatya'da dut pestiline hayran kaldı

Program çekimleri için Malatya'ya gelen ünlü sanatçı Alişan, kadınların bir araya gelerek el emeği ile yaptığı dut pestiline hayran kaldı.

Battalgazili gençler milli mücadele kampına uğurlandı

Malatya Battalgazi Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program çerçevesinde ilçede eğitim gören öğrenciler, Çanakkale Milli Mücadele Kampı'na katılmak için Çanakkale'ye uğurlandı.

Tarihi mekanda Diyarbakır türküleri geleneği yaşatılıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yöresel türkülerin yaşatılması için bir araya gelen 3 arkadaş, yerli ve yabancı turistlere türkü ziyafeti sunuyor.

Battalgazi'de yaz akşamları devam ediyor

Malatya Battalgazi Belediyesi'nin yaz akşamlarında ilçe halkının keyifli vakit geçirmesini sağlamak amacıyla düzenlediği 'Battalgazi'de Yaz Akşamları' programı Göztepe Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin katıldığı, renkli anların yaşandığı programda mahalle sakinleri unutulmaz bir akşam yaşadı.

Hoca Hasan Hamamındaki restorasyon çalışmaları bitme aşamasına geldi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Hamam Müzesi olarak Harput turizmine kazandırılacak olan Hoca Hasan Hamamında devam eden restorasyon çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu.

Geleceğin ressamlarına sertifikaları verildi

Şehitkamil Sanat Merkezi'nde açılan Yaz Sanat Akademisi Resim Kursu'ndaki eğitimlere katılan öğrencilere sertifikaları verildi.

Diyarbakır'da düğün ve özel günlerin vazgeçilmezi yöresel kıyafetler

Diyarbakır'da düğün ve özel günlerde kadınların en çok tercih ettikleri arasında yöresel kıyafetler geliyor.

Malatya'da ''bulgur'' telaşı

Malatya'da Ağustos ayı ortalarında başlayıp Eylül ayı sonuna kadar devam eden kışlık bulgur kaynatma sezonun start alması ile ailelerde tatlı bir telaşta başladı.

Yeşilyurt'ta geleneksel el sanatları yaşatılıyor

Anadolu medeniyetinde özel bir konumda bulunan geleneksel halı dokuma kültürünün korunması ve geleceğe taşınmasına büyük bir önem verdiği bildirilen Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından Mahmut Çalık-Ahmet Çalık Tekstil Müzesinde açılan Halı Dokuma Kursuna katılan girişimci kadınlar tarafından yapılan 'el emeği göz nuru' halı dokumaları büyük rağbet görüyor.

Şahinbey'de her gün 12 bin kişiye aşure

Şahinbey Belediyesi, Muharrem ayında aşure dağıtım geleneğini bu yıl da sürdürürken kentin çeşitli noktalarında her gün 12 bin kişiye aşure ikram ediliyor.

Sanko Holding gençliğin enerjisini destekliyor

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in ana paydaşlarından biri olan SANKO Holding, gençliğin enerjisini destekliyor.

Gastronomi Festivali için toplantı düzenlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde 15-18 Eylül tarihleri arasında, bu yıl 4'üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) için, basın mensuplarının katılımıyla toplantı düzenlendi.

Şehitkamil'de 30 Ağustos özel konserine yoğun ilgi

Şehitkamil Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Vadi Park'ta organize edilen konser, her yaştan katılımcının büyük ilgisini gördü. Programa, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da katılım sağladı.

Yeni kaymakamlar zaferin 100. yıldönümünü Malatya'da kutladı

Malatya'nın 3 ilçesine atanan yeni kaymakamlar, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yıldönümü kutlamalarını yeni görev yaptıkları ilçede kutladılar.

Gaziantep'te kindi söyleşilerinin konuğu Yazar Gürdamur oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı GAZİKÜLTÜR tarafından hayata geçirilen 'İkindi Söyleşileri' programının bu ayki konuğu yazar Emin Gürdamur oldu.

Toplam 3083 haber.