Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Diyarbakır'da 650 yılından kalma cami zamana direniyor

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde 650 yılından kalma Anadolu'nun en eski camisi, yılların olumsuz şartlarına rağmen varlığını koruyor.

Gaziantep OSB iklim eylem planının lansmanı yapıldı

Alman Hükümeti tarafından finanse edilen PEP-Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı çerçevesinde Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) ortaklığında yürütülen İstihdam İçin Yeşil ve Dijital Dönüşümün Desteklenmesi Projesi ile Türkiye'de bir ilk olarak oluşturulan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi İklim Eylem Planı'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Halı tasarımı öğrencileri kutnu dokuyor

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Halı Tasarımı Programı ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri kutnu kumaşı dokuma eğitimi aldı. Gaziantep Büdeyri Han'da faaliyet gösteren Abdülkadir Mekki'ye ait Mekki Kutnu Atölyesi'nde gerçekleşen eğitim, Kutnu ustası Abdülkadir Mekki tarafından verildi.

Elazığ'daki gençlik festivaline 10 bin kişi katıldı

Elazığ'da bir kulüp tarafından düzenlenen gençlik festivaline 3 günde yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Sanko Sanat Galerisinde 'Zaman Sızlar' temalı resim sergisi

Akademisyen Ressam Prof. Birsen Çeken'in, yaşamın zorlukları ve pandemi sürecini tuvaline yansıttığı 'Zaman-Sızlar' temalı kişisel resim sergisi 30 Eylül Cuma günü saat 17.30'da SANKO Sanat Galerisi'nde açılacak.

Resim tutkusu doğayla bütünleştirdi

Malatyalı Eğitimci-Ressam Levent Akça resim yapmaya olan tutkusunu doğayla bütünleştirdi. Kent merkezine uzak bir noktaya yaptığı atölyesinde doğayla baş başa kalan Akça hem resim yapıyor hem de sebze yetiştiriyor.

Kahta'da tiyatro ile uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekiliyor

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, uyuşturucu bağımlılığının zararlarına dikkat çekmek amacıyla hazırlanan 'Sen Yoktun Sessiz Çığlık' tiyatro ekibi Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Nurullah Şahin ile bir araya geldi.

GTB Akademi'de dijital pazarlama eğitimi başladı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Akademi tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın (İKA) destekleriyle 'Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi' eğitimi düzenlendi.

Haydi ekmek büfelerinde satış başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde vatandaşların daha uygun fiyata ekmek alması için kurulan Halk Yiyecek ve İçecek Dağıtım İşletmeleri'nin (HAYDİ) başlangıçta 11 olan satış büfesi sayısı kısa sürede 17'ye çıkarıldı. Büyükşehir ileriki günlerde bu sayıyı 50'ye ulaştırmak için çalışıyor.

İklim Eylem Haftası'nda 400 öğrenci için çeşitli etkinler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından İklim Eylem Haftası dolayısıyla 'İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon' temalı etkinlikler düzenlendi.

'Fırat'ın Semahları' büyük beğeni topladı

Elazığ'da düzenlenen konser ve semah gösterisi, izleyenlerin beğenisini topladı.

Doğanşehir İstanbul'da tanıtıldı

İstanbul Yenikapı'da 5. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri çerçevesinde düzenlenen Malatya Tanıtım Günlerinde Doğanşehir standı büyük ilgi gördü.

Dünya Kültürleri Festivalinde 'Arslantepe' teması vurgulandı

30 ülkenin Ankara Büyükelçilerinin katılımıyla, Dünya Kültür Festivali açılış töreni gerçekleştirildi.

Tahmazoğlu'ndan en büyük ikinci kütüphanede inceleme

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi'ne yaptırılan Türkiye'nin en büyük ikinci kütüphanesi olan Şahinbey Millet Kütüphanesi'nin inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor.

Malatya Tanıtım Günlerine, Arapgir damgası

İstanbul Yenikapı etkinlik alanında yapılan bu yıl 5'incisi düzenlenen Malatya Tanıtım Günlerinde Arapgir standı damga vurdu.

Altyapıdan yetişen 16 sporcu ile yeni sezonda yeşil sahada yerini alacak

Şehitkamil Belediyesi Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2022-2023 sezonunda Türkiye Futbol Federasyonu Gaziantep Süper Amatör Lig'de mücadele edecek olan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü A Futbol Takımı ve futbol şubesinde görev yapan teknik adamlarla bir araya geldi. Başkan Fadıloğlu, akademi ve kulüp çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Akıllı şehirlere akıllı kameralar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Hava Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (HAVELSAN) arasında Akıllı Şehirler Veri ve Koordinasyon Merkezi'nde (Gezegen Evi) akıllı kamera protokolü imzalandı.

Trabzonlu ressam 55. sergisini Gaziantep'te açtı

Ressam Haydar Durmuş'un, SANKO Sanat Galerisi'nde 16 Eylül'de açtığı, 'Yağlı Boya ve Akrilik Tekniği' ile yaptığı eserlerinden oluşan 55'inci kişisel sergisi 30 Eylül'e kadar gezilebilecek.

İngiliz askerinin tüfeğini tamir ettirmesiyle yeniden tanındı

Yaklaşık bir asır önce Halep'te bulunan bir İngiliz askerinin Gaziantep'te sedef süslemeli tüfeğini tamir etmesiyle tanınmaya başlayan sedef sanatı, 21. yüzyılda da cazibesini koruyor. Osmanlı döneminde sarayları, camileri ve askerlerin tüfek ve hançerlerinde yaygın olarak kullanılan sedef motifler, bugün ise mücevher kutularından resim çerçevelerine, aynadan bıçaklara kadar her alanda yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Toplam 3083 haber.