Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

'Bu İşte Bir Tuhaflık Var' oyununa tam not

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde 'Bu İşte Bir Tuhaflık Var' isimli oyun sahnelendi.

Daire fiyatına tespih koleksiyonu

Malatya'da yaşayan Hasan Boyraz'ın birbirinden değerli taşlardan oluşan, piyasa değeri bir milyonun üzerindeki tespih koleksiyonu görenleri şaşırtıyor. Tamamı hediye olan koleksiyonda ise 500 çeşit tespih bulunuyor.

Tarih Yazan Çocuklar Projesi Kahta'da başladı

Tarihe mal olmuş önemli Türk şahsiyetlerini kitaplarla ve çeşitli etkinliklerle benimsetmeyi amaçlayan Tarih Yazan Çocuklar projesi Adıyaman'ın Kahta ilçesinde de hayata geçiyor.

Şahinbey'de inşaat çalışmaları sürüyor

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi'ne yaptırılan Türkiye'nin en büyük ikinci kütüphanesi olan Şahinbey Millet Kütüphanesi'nin inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor.

Parçalı güneş tutulması Rumkale'de gözlemlenecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Tutulma Avcıları iş birliğinde düzenlenecek etkinlikle, 25 Ekim'de yaşanacak parçalı güneş tutulması Fırat'ın incisi Rumkale'de gözlemlenecek.

Çelebi Dergisi'nde 'Türk Musikisi' dosyası açıldı

Çelebi Dergisi'nin yayımlanan 8. sayısında 180 sayfalık Türk musikisi dosyası ele alındı. Dergide 21 yazar Türk mûsikîsini her yönüyle değerlendirdi.

Antep fıstığı ve kaymağın buluştuğu lezzet: Katmer

Gaziantep mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve kaymak ile antep fıstığının buluştuğu lezzet 'katmer', yöre halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerinde gözdesi oluyor.

Elazığ'da Osmanlı kültür mirası eserleri sergilendi

Elazığ'da Uluslararası İslam Medeniyetleri buluşması çerçevesinde açılan Kuyud-ı Kadime Arşivinde Osmanlı Kültür Mirası sergisi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

SANKO'da 'Yansımalar' temalı resim sergisi

Akademisyen ressam Doç. Dr. Ahmet Türe'nin ''Yansımalar''konulu kişisel temalı resim sergisi Cuma günü sanatseverle buluşacak.

Önce özendi, sonra sedef ustası oldu

Gaziantep'te merak üzerine özendiği sedef kakma sanatını öğrenen Mehmet Türkmen, amatör olarak başladığı baba mesleğinde kısa sürede ustalaştı. 35 yıldır sedef ustası olan Mehmet Türkmen, Selçuklu döneminin gözdesi sedef mesleğinin artık son demlerini yaşadığını ifade etti.

'Sonsuzluk Merdiveni' kazısı uzadıkça uzuyor

Perre Antik Kent'in 'Sonsuzluk Merdiveni' kısmında süren kazılar, yarım kilometre uzunluğa ulaştı. Kazılar devam ettikçe, merdivenin nerede son bulacağına dair merak daha da artıyor.

Frankfurt'ta Gaziantep tramvayı

Avrupa'da yaşayan Gaziantepliler, Frankfurt'ta düzenledikleri Geleneksel 'Kültür ve Dayanışma Gecesi öncesinde Gaziantep tramvayı ile Almanya'da nostalji rüzgarı estirdi.

Fotomaraton Diyarbakır ödülleri sahiplerini buldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Fotoğraf Organizasyonları Derneği (FOTON) işbirliğiyle düzenlenen ve Dicle Elektrik'in ödül sponsoru olduğu Fotomaraton Diyarbakır yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali sona erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla ve Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin paydaşlığında düzenlenen 2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali, sinemayla geçen dolu dolu günlerin ardından sona erdi.

Kitap Fuarı 150 bin ziyaretçiyi ağırladı

Elazığ Belediyesi tarafından 4'üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı, 9 günde 150 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı.

Başkan Fadıloğlu sendika temsilcilerini ziyaret etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ile birlikte Gaziantep'te faaliyet gösteren Hizmet-İş Gaziantep Şube Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver ve Öz Sağlık-İş Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Görgel'i ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Güney İnisiyatif Karma resim sergisi

Gaziantep'te Güney İnisiyatif Karma Resim sergisi Birçok üniversiteden öğretim elemanları, doktora ve yüksek lisans öğrencilerin ve diğer sanatçıların katılımlarıyla gerçekleşti.

'Yen-Geç' isimli resim sergisi açıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Sabriye Öztütüncü'nün Yen-Geç isimli Kişisel Resim Sergisi GAÜN Tarihi Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı.

Şahinbey Kitap Fuarı'nı yüz binlerce kişi ziyaret etti

Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezinde 8-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 'Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır' fuarını yüz binlerce kitapsever ziyaret etti.

Toplam 3087 haber.