Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

29 Ekim'e prova coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesi Malatya'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları provası yapıldı.

Güneş tutulmasını Fırat'ın incisi Rumkale'de izlediler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Tutulma Avcıları iş birliğinde bu yıl ikinci kez meydana gelen parçalı güneş tutulmasını Gazi şehirliler, Rumkale'de ilgiyle gözlemledi.

Küçük ressamlar Cumhuriyet'i resmetti

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri tuvallerinde Cumhuriyeti resmederek Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bir resim sergisi açtı.

Sonbahar fotoğrafları için dağlara tırmandılar

Malatya'da bir grup fotoğrafçı, sonbahar fotoğrafları için dağlara tırmandılar.

Elazığ'da 'Metot' adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Elazığ'da bir tiyatro akademisi tarafından hazırlanan 'Metot' adlı oyun seyirciyle buluştu.

Ressam Doç. Dr. Türe Sanko'lu öğrencilerle buluştu

SANKO Okulları öğrencileri ile buluşan Akademisyen Ressam Doç. Dr. Ahmet Türe, sanatın herhangi bir dalıyla ilgilenen bireylerin yaşamın her alanında başarı elde edebileceğini söyledi.

Elazığ'da 'Momo' adlı çocuk tiyatro oyununa yoğun ilgi

Elazığ'da bir tiyatro akademisi tarafından hazırlanan 'Momo' adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu.

SANKO Üniversitesine yeni öğrencilerine Gaziantep tanıtıldı

SANKO Üniversitesi 'SANKO'lu Geziyor' etkinliği ile yeni öğrencilerine Gaziantep'i yakından tanıtmaya yönelik gezi programı düzenledi.

Gazi şehrin sanatçılarının isimleri caddelerde yaşatılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gazi şehrin yetiştirdiği sanat insanlarından Tamburi Necdet Yaşar ve Dr. Cemil Özbal'in isimlerini Şehitkamil ilçesinde bulunan Osmangazi Mahallesi'ndeki iki caddeye verdi.

SANKO'da 'yansımalar' temalı resim sergisi açıldı

Akademisyen ressam Doç. Dr. Ahmet Türe'nin doğayı kaynak alarak soyutlanmaları tuvaline aktardığı 'Yansımalar' temalı kişisel resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi'nde açıldı.

Atatürk Barajı'ndaki adada Mezopotamya Caz Festivali

Bu yıl birbirinden renkli festival ve uluslararası organizasyonlara sahne olan Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Mezopotamya Caz Festivali düzenlendi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu yeni sezonu vefa sergileri ile başlattı

Bir sanat dalına ait Türkiye'deki ilk federasyon olan Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF), hayatını kaybeden fotoğraf sanatçılarına vefa göstermek için ailelerinin izni ile bu sanatçıların fotoğraflarını sergilemeye başladı.

Şahinbey'de çölyak hastalarına gıda desteği

Şahinbey Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Market aracılığıyla, çölyak hastalarına 74 çeşit glutensiz gıda desteğine devam ediyor.

Fadıloğlu, 33. Kültür-Sanat Eserini tanıttı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Adil Dai tarafından hazırlanan 'Gaziantep İl Radyosu Günlerinde Dün ve Bugün Gaziantep' adı eserin tanıtımını geniş katılımlı basın toplantısında yaptı.

Köyleri dolaşıp eşya topladı, müzelere 6 bin eser kazandırdı

Gaziantep'te antika merakı olan Hanifi Özaslan, başladığı hobi ve merakı sayesinde eski telefon ve plaktan, bakır mutfak eşyalarına kadar yüz binlerce antika ve nostalji eser biriktirdi. 33 yılda topladığı eserleri açtığı iş yerinde satan Özaslan, yeni nesle sattığı eserler ile geçmişi geleceğe taşıyor.

Bu koleksiyona paha biçilemiyor

Malatya'da yaşayan 33 yaşındaki Akın Bilal Akkoç'un 16 yılda oluşturduğu 70'li ve 80'li yıllara ait binlerce plak ve film kasetlerinin bulunduğu koleksiyona paha biçilemiyor.

'Sevmedim Deme' filminin Malatya'da galası yapıldı

'Sevmedim Deme' filminin gala gösterimi, Malatya Park Alışveriş Merkezinde Avşar sinemalarında gerçekleştirildi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği filmin oyuncuları, tecrübelerini izleyiciyle paylaştı.

Kahramanların ayak bastığı topraklar şehitliğe bırakıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziantep Kulübü, Turizm Derneği ve Anadolu Arkeoloji Derneği katkılarıyla yürüttüğü 'Gaziantep Savunması Kahramanlarının Ayak İzinden Projesi' ile Kurtuluş Savaşı'nda Gaziantepli kahramanların mücadele ettiği cephelerden alınan topraklar, Şehitler Abidesi'ndeki şehitliğe törenle yerleştirildi.

Şehitkamil'de öğrencilere enstrüman desteği

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Karacaoğlan Ortaokulu öğrencilerinin talep ettikleri müzik aletlerini temin ederek öğrencilere armağan etti. Fadıloğlu, 'Öğrencilerimizin özverisini görünce, biz de heyecanlanıyoruz. Burada eğitimini tamamlayan çocuklarımız, gelecekte Şehitkamil Sanat Merkezi'nde kendilerini geliştirecekler. Amacımız, buradaki cevherleri ortaya çıkarabilmek' dedi.

Toplam 3087 haber.