Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Şahinbey'de 4 bin ton buğday tohumu dağıtılıyor

Şahinbey Belediyesi çiftçilere vermiş olduğu 4 bin ton buğday, arpa tohumu ve gübre dağıtımı Sarıt Mahallesinde sürdürdü.

GTB'den Vali Gül ve Başkan Şahin'e ziyaret

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Divanı ile Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret etti.

18 yılda 668 sanatçının eserleri görücüye çıktı

Türkiye'nin saygın sanatçıları ile eşsiz sanat eserlerini 18 yıldan beri Gaziantepli sanatseverlerle buluşturan SANKO Sanat Galerisi'nde 18 yılda 668 sanatçının eserleri sergilendi.

Şahinbey'de Şirin Park hizmete açıldı

Şahinbey Belediyesi vatandaşların yaşanılabilir alanlara sahip olması için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek, Akkent Mahallesi'ne yaptığı Şirin Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Gastronomi kentinde peynir kebabı

Gaziantepli ünlü peynirci Fatih Tıbık, yaptığı peynir kebabıyla müşterilerine farklı bir lezzet sunuyor.

El Cezeri'nin depremin habercisi olan tarihi sütunlarını gören turistler hayran kalıyor

Diyarbakır Ulu Cami içinde bulunan tarihi Mesudiye Medresesi'nde 1183 yılında, sibernetiğin ilk adımlarını attığı ve ilk robotu yapıp çalıştırdığı kabul edilen Ebü'l-İzz İsmîl bin er-Rezzz (El-Cezeri) tarafından yapılan, bir nevi deprem alarm sistemi işlevini gören 2 sütunce, yerli ve yabancı turistleri hayran bırakıyor.

Şahinbey'de Kasım ayı meclis toplantısı yapıldı

Şahinbey Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının 1.oturumu, Şahinbey Belediye Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı.

Vali Gül, Şehitkamil'deki proje yatırımlarını inceledi

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu nezaretinde ilçedeki proje yatırımlarını yerinde inceledi. Projelerin detaylarına ilişkin Vali Gül'ü bilgilendiren Başkan Fadıloğlu, projelerin en kısa sürede tamamlanması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.

Üniversite öğrencileri Gümrük Müdürlüğüne ziyaret

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu Lojistik Bölümü öğrencileri tarafından İslahiye Gümrük Müdürlüğü ziyaret edildi.

Usta sanatçı Serdar Gökhan, Elazığ kürsübaşı etkinliğinde doyasıya eğlendi

Hayata geçirmeyi hedefledikleri film projesi için Elazığ'a gelen usta oyuncu Serdar Gökhan ve senarist Talat Özpolat, kürsübaşı etkinliğinde doyasıya eğlendi.

GSO'dan saha EXPO Savunma Sanayi Fuarı ziyareti

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından firmaların savunma sanayiye yönelik ürünleri yerinde görmesi amacıyla Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı (SAHA EXPO)'ya 15 üye firma ve toplam 21 kişiden oluşan heyet ile organizasyon gerçekleştirildi.

Başkan Güder'den kadınlara gezi jesti

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in Kızılay Haftası dolayısıyla yaptığı jest ile Türk Kızılay'ının gönüllü kadın üyeleri Battalgazi'deki tarihi mekanları gezdi. Battalgazi'ye hayranlıklarını gizlemeyen gönüllü üyeler, Başkan Güder'e teşekkürlerini iletti.

Yeşilyurt Çocuk Kitapları Festivali dolu dolu geçiyor

Malatya Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'Yeşilyurt Çocuk Kitapları' Festivali dolu dolu geçiyor.

Öğrencilerin tarih bilinci, yarışmalarla geliştirilecek

Şehitkamil'deki öğrencilerin tarih bilinci, '1918-1921 Antep Savunması Kronolojisi Bilgi Yarışması' ve 'Arkeolojik Çalışmalar ile Gaziantep Kronolojisi Bilgi Yarışması' ile geliştirilecek. Yarışmaların usul ve esaslarını belirleyen protokolleri, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı imzaladı.

Hediye ile başlayan merak koleksiyona dönüştü

Malatya'da yaşayan 33 yaşındaki Akın Bilal Akkoç'un hediye edilen bir duvar halısıyla başlayan halı merakı koleksiyona dönüştü. Genç koleksiyoncu, 16 yılda oluşturduğu 200'den fazla eski duvar halıların bulunduğu koleksiyona gözü gibi bakıyor.

'Yeşilyurt çocuk kitapları' festivali başladı

Yeşilyurt Belediyesinin ev sahipliğinde, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle düzenlenen, 30'dan fazla yayınevi ile çok sayıda yazarın katıldığı 'Yeşilyurt Çocuk Kitapları' Festivali renkli ve coşku dolu geçen açılış töreniyle kapılarını çocuklara açtı. 6 Kasım'a kadar açık kalacak olan festivalde söyleşiler, çocuk tiyatroları, konserler ve animasyon gösterileri de yer alacak.

Gaziantep'in kalbinde lezzet festivali düzenlendi

Gaziantep'te Kalbi Antep Meydanı'nda Türkiye'nin en büyük peynir kebabı ve katmeri ve çeşitli ürünlerin tanıtımının yapıldığı festival düzenlendi.

Ceylan Karavil Park AVM'de dart turnuvası rüzgarı esti

Bölgenin buluşma noktası haline gelen Ceylan Karavil Park AVM, 29 Ekim'e özel dart turnuvası düzenledi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ortaklığında resmi dart turnuvası düzenleyerek ziyaretçilerine keyif dolu anlar yaşattı.

Gaziantep'te 29 Ekim Coşkuyla kutlandı

Gaziantep'te Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Toplam 3087 haber.