Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Battalgazi'de 'Aile Akademisi' programları sürüyor

Battalgazi Belediyesi tarafından ailelere rehberlik etmesi amacıyla hayata geçirilen 'Aile Akademisi' programının konuğu Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya, Battalgazi'deki hayranlarıyla bir araya geldi.

'Gaziantep'te hasat mevsimi fotoğraf yarışması'na başvurularda son hafta

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Gaziantep'te Hasat Mevsimi' temalı fotoğraf yarışmasına başvurular 15 Kasım 2022 tarihinde sona eriyor.

Anadolu uygarlıklarından izler sanatseverlerle buluşacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Anadolu'nun kültürel dokusunun oluşmasına katkı sağlayan tarihi mirasın sanat yoluyla aktarıldığı ''Anadolu Uygarlıklarından İzler Anadolu'da'' projesine ev sahipliği yapıyor.

Yenişehir Belediyesi, İstanbul'da 'Diyarbakır Tanıtım Günlerinde'

Yenişehir Belediyesi, Diyarbakır Valiliği'nin kentin kültürünü, gastronomisini ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlediği İstanbul'daki Diyarbakır Tanıtım Günlerine katıldı.

Sanko'da yansımalar temalı resim sergisi devam ediyor

Akademisyen ressam Doç. Dr. Ahmet Türe'nin SANKO Sanat Galerisi'nde açtığı ve doğayı kaynak alarak soyutlanmaları tuvaline aktardığı 'Yansımalar' temalı kişisel resim sergisi devam ediyor.

Doğadan topladığı ağaç parçalarını sanata dönüştürüyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki İsmail Kılınç yedi yıldır doğada topladığı ağaç parçalarını evinde sanat eserine dönüştürüyor.

Selçuklu döneminden kalma kümbette restorasyon tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi İlçesi Karahan Mahallesi'nde bulunan ve Selçuklu döneminden kalma Usta Şagirt Kümbeti'ndeki çalışmaları da tamamladı. Kümbet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile 22 Ekim tarihinde düzenlenen Toplu Açılış Töreni ile hizmete sunuldu

Kitap festivali çocuklarda güzel anılar bıraktı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyetinin 99.Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Yeşilyurt Çocuk Kitapları' Festivali renkli ve keyifli etkinliklerle çocukların hafızalarında güzel anılar bıraktı.

Soğuk havaların şifa deposu: Menengiç kahvesi

Güneydoğu'nun hemen her kentinde bilinen ve kahve kültürünün vazgeçilmezi olan menengiç kahvesi, sağlığa faydaları nedeniyle kış aylarında da yoğun olarak tüketiliyor.

Bilal Erdoğan öğrencilerle buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, kentteki üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Diyarbakır'ın değerleri İstanbul'da sergilendi

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Dernekler Federasyonu işbirliğiyle kentin kültürünü, gastronomisini ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla İstanbul'da 'Diyarbakır Tanıtım Günleri' başladı.

Aile Akademisine Eğitimci-Yazar Kapaklıkaya konuk oldu

Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya, Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından ailelere rehberlik etmesi amacıyla hayata geçirilen 'Aile Akademisi' programları çerçevesinde Battalgazililerle buluşuyor. 7 Kasım Pazartesi günü saat: 19.00'da Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan programda Yazar Kapaklıkaya, teknoloji ile aile arasındaki bağları Battalgazililerle paylaşacak.

Yeşilyurt Çocuk Kitapları Festivali dolu dolu geçiyor

Çocukları kitaplarla ve yazarlarla buluşturmak amacıyla Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Yeşilyurt Çocuk Kitapları Festivali dolu dolu geçiyor. 29 Ekim'de başlayıp 6 Kasım'da sona erecek olan Yeşilyurt Çocuk Kitapları Festivali'nde yazarlar da kitaplarını imzalıyor.

Şahinbey'de 4 bin ton buğday tohumu dağıtılıyor

Şahinbey Belediyesi çiftçilere vermiş olduğu 4 bin ton buğday, arpa tohumu ve gübre dağıtımı Sarıt Mahallesinde sürdürdü.

GTB'den Vali Gül ve Başkan Şahin'e ziyaret

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Divanı ile Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret etti.

18 yılda 668 sanatçının eserleri görücüye çıktı

Türkiye'nin saygın sanatçıları ile eşsiz sanat eserlerini 18 yıldan beri Gaziantepli sanatseverlerle buluşturan SANKO Sanat Galerisi'nde 18 yılda 668 sanatçının eserleri sergilendi.

Şahinbey'de Şirin Park hizmete açıldı

Şahinbey Belediyesi vatandaşların yaşanılabilir alanlara sahip olması için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek, Akkent Mahallesi'ne yaptığı Şirin Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Gastronomi kentinde peynir kebabı

Gaziantepli ünlü peynirci Fatih Tıbık, yaptığı peynir kebabıyla müşterilerine farklı bir lezzet sunuyor.

El Cezeri'nin depremin habercisi olan tarihi sütunlarını gören turistler hayran kalıyor

Diyarbakır Ulu Cami içinde bulunan tarihi Mesudiye Medresesi'nde 1183 yılında, sibernetiğin ilk adımlarını attığı ve ilk robotu yapıp çalıştırdığı kabul edilen Ebü'l-İzz İsmîl bin er-Rezzz (El-Cezeri) tarafından yapılan, bir nevi deprem alarm sistemi işlevini gören 2 sütunce, yerli ve yabancı turistleri hayran bırakıyor.

Toplam 3081 haber.