Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Kıbrıs meselesinin dünü, bugünü ve geleceği HKÜ'de konuşuldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 39. yıl dönümünde, KKTC Gaziantep Başkonsolosluğu ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) iş birliği ile düzenlenen 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 39. Yıl Dönümünde Kıbrıs Meselesinin Dünü, Bugünü ve Geleceği' konulu panel gerçekleştirildi.

'Sakin şehir' Arapgir'de sonbahar göz kamaştırıyor

Zengin florası, endemik bitki türleri, kanyonları ve trekking rotalarıyla her mevsim ilgi çeken sakin şehir Arapgir sonbahar renkleriyle göz kamaştırıyor.

Battalgazi'de ödüllü resim yarışması

Battalgazi Belediyesi, Sevgi, Şefkat ve Merhamet temalı 'Liselerurası Ödüllü Resim yarışması gerçekleştirecek.

Yazıhan halı ve kilimi daha fazla üretilecek

Malatya'nın Yazıhan ilçesinin yöresel motifli halı ve kilim sanatı daha da yaygınlaştırılıp, halı ve kilimlerin üretimi arttırılacak.

Diyarbakır'da İskoçlar kilt, yerli halk giydiği şalvarla bir araya geldi

Diyarbakır'a Türkiye-İskoçya arasında oynanacak milli maç için kentte gelen İskoç taraftarlar giydikleri kilt kıyafeti, yerli halkta giydiği şalvarla bir araya gelmesiyle renkli görüntüler oluştu.

Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 78. yılı anıldı

Elazığ'da, Ahıska Türklerinin ana vatanlarından sürgün edilişinin 78. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.

Gaziantep kültürü Arkeoloji Enstitüsü'nde sergileniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür A.Ş organizasyonuyla, kentin tarihi, kültürü ve el sanatları Türk Arkeoloji ve kültürel Miras enstitüsünde sergileniyor. sergide Memik Filiker'e ait Esnaf, Sokak Gaziantep ve Gazikültür Kitapları da yer alıyor.

'Fırat'ı Keşfet' projesi onaylandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından yapılan başvuru neticesinde TRB1 Bölgesinin (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) turizm potansiyelini artırmak amacıyla yürütülen Fırat'ı Keşfet Markalaşma Projesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak Marka Tescil Belgesi almaya hak kazandı.

KKTC'nin kurtuluşunun 39. yıl dönümü Gaziantep'te ilk kez kutlandı

Kıbrıs Türklerinin Ada'da verdikleri mücadele ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurtuluşunun 39. yıl dönümü Gaziantep'te ilk kez resmi törenle kutlandı.

Malatya'ya 4,5 metrelik Atatürk maskı

Malatya'da polyester kalıp tekniği kullanılarak yapımı büyük oranda tamamlanan Türkiye'nin en büyük Atatürk maskında sona gelindi.

Yeşilyurt'ta 'namazla diriliş' konferansına ilgi

Yeşilyurt Belediyesinin kültürel etkinlikler çerçevesinde ev sahipliği yaptığı, İlahiyatçı Yazarlar Abdullah Yıldız, Ahmet Akbulut ve Ramazan Kayan'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Namazla Diriliş' Konferansına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gaziantep'te 'Ekonomi ve Hukuk' anlatıldı

Dünya Gazetesi ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu destekleriyle üye federasyonu GÜNSİFED'in ev sahipliğinde düzenlenen 'Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları' Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da bulunan bu defterde Adnan Menderes'ten Bayar'a, Demirel'den birçok devlet adamının el yazmalı notu var

Diyarbakır'da, Yaşar Evirgen, 11 Kasım 1953 tarihinde çıkardığı Yeni Yurt Gazetesi 61 yıl aralıksız yayın hayatını sürdürdü. Evirgen, bu dönemlerde, aralarında Adnan Menderes'ten Celal Bayar'a, Süleyman Demirel'den Fuat Köprülü'ye kadar kadar birçok bürokratın el yazmasıyla defterine not düşürdü. Oğlu İbrahim Evirgen ise günümüzde elinden geldikçe bu geleneği sürdürmeye çalışıyor.

150 yıldır aynı lezzette tahin satıyor

Gaziantep'te kış aylarının vazgeçilmez tatlısı olan ve özellikle soğuk havada bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu kalkan olan helva, vatandaşlardan yoğun talep görüyor. 3 kuşaktır aynı dükkanda olduklarını belirten Fatih Emre Kasapbaşı, 150 yıldır aynı dükkanda aynı lezzette tahin sattıklarını ifade etti.

Şahinbey'de Millet kütüphanesi yapımı sürüyor

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi'nde yaptırılan Şahinbey Millet Kütüphanesi'nin çalışmaları tüm hızı ile sürüyor.

1865'ten bu yana üretilen 'Diyarbakır ekmeği' yerli ve yabancı vatandaşların damağına hitap ediyor

Diyarbakır'da, 1865 yılında Karacadağ'ın bazalt taşıyla yapılan tarihi ekmek fırını, sofraların vazgeçilmez lezzeti olan Diyarbakır ekmeğini yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuyor.

Battalgazi'deki 'Sokak Sağlıklaştırma' çalışmalarına tam not

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Akpınar bölgesindeki Yeni Hamam Mahallesini daha da canlı hale getirmenin yanı sıra ilçeye yakışır, temiz ve diğer yapılarla mimari bir bütünlük sağlaması amacıyla yürütülen 6 sokaktaki 'Sokak Sağlıklaştırma' çalışmaları tam not alıyor.

Türkiye'nin ilk asansörlü camisi güvercinleri ağırladı

Elazığ'da 1866 yılında Hacı Ahmet İzzet Paşa tarafından 26 kubbeli olarak yaptırılan Türkiye'nin ilk asansörlü camisi İzzetpaşa'nın kubbesine konan güvercinler görsel şölen oluşturdu.

Eski Besni Ören Yeri zamana direniyor

Hititler'den Cumhuriyet dönemine kadar çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan Eski Besni Ören Yeri zamana direniyor.

Toplam 3081 haber.