Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Türkiye'nin ilk asansörlü camisi güvercinleri ağırladı

Elazığ'da 1866 yılında Hacı Ahmet İzzet Paşa tarafından 26 kubbeli olarak yaptırılan Türkiye'nin ilk asansörlü camisi İzzetpaşa'nın kubbesine konan güvercinler görsel şölen oluşturdu.

Eski Besni Ören Yeri zamana direniyor

Hititler'den Cumhuriyet dönemine kadar çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan Eski Besni Ören Yeri zamana direniyor.

SANKO'da 'insan' temalı resim sergisi açıldı

Ressam Özgür Eryılmaz'ın tuval üzerine yağlı boya ve akrilik tekniğiyle insanı konu alarak hazırladığı eserlerinden oluşan 'Kabuk' isimli resim sergisi SANKO Sanat Galerisi'nde açıldı.

'Türkiye yüzyılına nefes' kampanyası

SANKO Üniversitesi, Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde 'Türkiye Yüzyılına Nefes' Kampanyası'na destek verdi.

Hatipoğlu Peygamber'imizin aleyhindeki algıyı yıktı

Hatipoğlu Peygamber'imizin aleyhindeki algıyı yıktı

Tahmazoğlu belediye otobüsü ile yolculuk yaptı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şehir içerisinde belediye otobüsüyle işine ve evine giden vatandaşlarla birlikte yolculuk yaptı. Başkan Mehmet Tahmazoğlu'nu otobüste gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yabancı öğrenciler için 'hoş geldiniz' yemeği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) Türkçe hazırlık eğitimi almak üzere gelen Türkiye Burslusu yabancı öğrencilerle GAÜN Seyirtepe'de oryantasyon yemeği düzenlendi.

Gaziantep'te 10 Kasım etkinlikleri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Sanko Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinliklerle Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84. yıldönümünde anıldı.

Gaziantep'te ilk kez Kıbrıs için resmi tören düzenlenecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kuruluşunun 39'uncu yıl dönümü münasebetiyle Gaziantep'te ilk kez resmi tören düzenlenecek.

Fadıloğlu'ndan deprem uyarısı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AFAD tarafından ülke genelinde 12 Kasım günü saat 18.57'de 'Çök-Kapan-Tutun' isimli deprem tatbikatının yapılacağını belirterek, vatandaşlara deprem konusunda uyarılarda bulundu.

Gaziantep, 'en sevilen şehir'

Gaziantep, WWF'nin küresel çapta organize ettiği, Tek Dünya Kentleri Yarışması (OPCC) kısa listesinde yer alan 27 ülkeden 63 şehrin 'en sevilen şehir' olmak için dostane şekilde yarıştığı Kentimi Seviyorum Kampanyası'nın bölgesel sonuçlarında Avrupa, Afrika ve Batı Asya Bölgesi birincisi oldu. 19 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında 6 hafta boyunca devam eden iletişim kampanyasında birincilerin adil ve temsiliyetçi bir yöntemle belirlenmesi için, üç bölgesel ve bir küresel olmak üzere toplam dört farklı kategori altında toplandı. Bölgesel sonuçlara göre, Avrupa, Afrika ve Batı Asya'da Gaziantep, Amerika kıtasında Peru'da Jesus Maria, Asya ve Pasifik'te ise Endonezya'nın Probolinggo şehri bölgesel birincilikte ipi göğüsledi. Yarışmada, üç ulusal finalistten biri olan ve İstanbul ile yarışan Gaziantep, kent sakinlerinden aldığı oylar sonucunda bölgenin en sevilen şehri oldu. Kampanyaya katılan şehirler oylama döneminde küresel çapta tam 1 milyon 290 bin oy ve 116 geri bildirim topladı. Sosyal medyada kampanya ile 3 milyon 800 bin etkileşim gerçekleşirken 447 milyon hesaba erişim sağlandı. Kentimi Seviyorum Kampanyası ile dünyanın dört bir yanından oy kullananların WWF'in Tek Dünya Kentleri yarışması çerçevesinde yer alan kentlerden, destekledikleri kente oy verdiği ve bu kentler için iyileştirme önerileri gönderdiği, sürdürülebilir kentsel kalkınmaya destek veren bir iletişim kampanyası olarak tanıtılıyor.

Yabancı basın mensupları Malatya'yı kayıt altına aldı

UNESCO Rotası çerçevesinde, iki ayrı kafile halinde Malatya'ya gelen yabancı basın mensupları, Malatya'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezerek, görüntüledi.

Gaziantep'te 10 Kasım etkinlikleri

Gaziantep ve ilçelerinde 10 kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası çerçevesinde etkinlikler düzenlendi.

Şahinbey'deki dev tesiste son aşama

Şahinbey Belediyesi Geylani Mahallesi sakinlerinin yüzünü güldürecek olan dev tesisin çalışmalarını tüm hızı ile sürdürürken, dev tesisin yapım çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Öğrenciler, Battalgazi'ye hayran kaldı

Battalgazi'deki tarihi mekanları gezen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öğrencileri, Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Karakaya Baraj Gölü yanında inşaatı süren Kırkgöz Sahil Parkı Proje'sini de yakından tanıma fırsatı buldu.

Gaziantep'te 10 Kasım mesajları

Gaziantep'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84. yıldönümünde yayımlanan mesajlarla anıldı

Kahta'da yazar öğrenci buluşması

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmaları ve kütüphanelerden en üst düzeyde yararlanmaları amacıyla yazar öğrenci buluşması gerçekleştirildi.

'Kabuk' görücüye çıkacak

Ressam Özgür Eryılmaz, tuval üzerine yağlı boya ve akrilik tekniğiyle hazırladığı eserlerini SANKO Sanat Galerisi'nde sergileyecek.

Gaziantep'ten akıllı kent atağı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi iş birliğinde (GAÜN) düzenlenen 'Farkı Yönleriyle Akıllı Kent Uygulamaları ve Mevcut Çözümlere İlişkin Yaklaşımlar Akıllı Kentler Yol Haritası' temalı panelin açılışı yapıldı.

Toplam 3083 haber.