Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Virüs korkusu çiçeklere yöneltti

Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinden bunulan vatandaşlar, kendilerine yeni çalışma alanları bulup, boş zamanlarını olumlu şekilde geçirmeye başladılar. Malatya'nın Darende İlçesi'nde de Ahmet Çakır, çiçek yetiştirmeye merak saldı.

Battalgazi Belediyesi'nin anneler günü yarışması sonuçlandı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından Anneler Günü'ne özel olarak organize edilen 'Hayatı Eve Sığdıran Annem ve Ben' konulu özel video yarışmasının ödül töreni düzenlendi. Programa katılan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, video yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini takdim ederek, tebrik etti.

Doğanşehir Kütüphanesi Haziran'da tamamlanacak

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde kendine özgü bir mimari ile yaptırılan kütüphane, önümüzdeki ay tamamlanacak.

FIRAT EDAŞ'IN'İş Güvenliği İçin El Ele' Resim Yarışması Sonuçlandı

FIRAT EDAŞ'IN'İş Güvenliği İçin El Ele' Resim Yarışması Sonuçlandı

İnönü Üniversitesi'nde sanal sergi

Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Derya Şahin tarafından hazırlanmış olan 'Heterotopya' kişisel resim sergisi sanal ortamda açıldı.

Gençler emeklerini sergiledi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Malatya'da gençlerin yaptıkları emekler sergilendi.

Şahabiyye-i Kübra Medresesinde çalışmalar devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'da yaklaşık 700 yıl önce yapılan Şahabiyye-i Kübra Medresesinde geçtiğimiz yıl Haziran ayında başlayan ilk kazı çalışmalarını inceledi. Başkan Gürkan Şahabiyye-i Kübra Medresesinde ikinci kazı çalışmalarının da en kısa zamanda başlayacağını belirtti.

Apartmana asılan Kemal Sunal afişi gülümsetiyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde ünlü oyuncu Kemal Sunal'ın 'Beni isterseniz dövün ama bırakın istediğim gibi güleyim' sözlerinin yer aldığı afiş vatandaşların ilgi odağı oldu.

Başkan Han'dan 19 Mayıs mesajı

Malatya Baro Başkanı Enver Han, 19 Mayıs mesajında, '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yılını yaşamanın sonsuz mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz' dedi.

Rektör Karabulut'tan 19 Mayıs mesajı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayıp, 19 Mayıs'ın önemine temas etti.

Başkan Gürkan'dan 19 Mayıs mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Sadıkoğlu'ndan 19 Mayıs mesajı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Güder'den 19 Mayıs mesajı

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Çınar'dan 19 Mayıs mesajı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yayımladığı mesaj ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

TÜGVA ve UID Arasında gönül köprüsü kuruluyor

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) arasında başlayan kardeşlik köprüsü kapsamında Fransa'nın Lorraine şehri Malatya ile kardeş şehir oldu.

Malatya'da Atatürk anıtına çelen sunuldu

Malatya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Gürkan, güvenlik güçleriyle bayramlaştı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yol kontrolünde görevli polis memurlarını ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi.

Mercedes Kadir'in hayatı beyaz perdeye taşınıyor

Malatya'da arabası sandığı 3 metre uzunluğundaki sopa ile şehri dolaşan 'Mercedes Kadir' lakaplı Fatih Kaydı'nın hayatını beyaz perdeye taşımak için çalışmalar da sona gelindi.

800 yıllık namazgâhta bayram namazı sevinci

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi sonrası hazır hale getirilen 800 yıllık namazgahta Bayram namazı kılındı. Namazgh alanında koronavirüs tedbirleri altında kılınan namaza, ilçedeki vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.