Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Arslantepe'nin UNESCO dünya kalıcı listesine girmesinde sona yaklaşılıyor

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde bulunan Arslantepe'nin Kalıcı Listeye alınmasına yönelik olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNESCO temsilcileriyle yapmış oluğu görüşmeler neticesinde 18-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak olan toplantılarda Arslantepe'nin kalıcı listeye alınması görüşülecek.

Bakan Varank, Tarihi Mecidiye Han'ın açılışını yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Mecidiye Han'ın açılışını gerçekleştirdi.

Dicle Değirmenli Ortaokulu TÜBİTAK'ın proje yarışmasında bölge birincisi oldu

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı kırsal Değirmenli Mahallesi'nde bulunan ortaokulun öğrencileri, katıldıkları Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) proje yarışmasında bölge birincisi oldu.

Diyarbakır'da karma resim sergisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sanatçı, eğitmen ve öğrenci çalışmalarının yer aldığı 'Sarı Sıcak' karma resim sergisi sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Sağlıklı Kentler Birliği 35. Olağan Meclis toplantısına Yeşilyurt Belediyesi ev sahipliği yaptı

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 35. Olağan Meclis Toplantısı Malatya'nın Yeşilyurt ilçe Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Aktaş ve meclis üyeleri, Yeşilyurt lezzet caddesindeki müzeleri gezdi

Sağlıklı Kentler Birliği 35.Olağan Meclis Toplantısı için Malatya'ya gelen Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş ve beraberindeki belediye başkanları, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın daveti üzerine Çırmıktı Lezzet Caddesindeki konakları ve müzeleri gezip, yöresel yemekler ve kayısı çekirdeğinden yapılan kahvenin tadına baktılar.

Tarihi Yeşilyurt konaklarında heyecanlı ve coşku dolu anlar yaşandı

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan restorasyon projeleriyle bölgenin tarihsel mirasının geleceğe taşınmasında önemli bir misyon üstlenen Tarihi Yeşilyurt Konaklarında 'En İyi Kiraz', 'En Bakımlı Kiraz Bahçesi' ve 'Yöresel Kiraz Yaprağı Sarması' yarışması ödül töreni kapsamında kültürel etkinlikler düzenlendi.

Diyarbakır'da Konukevi Kız Yurdu öğrencilerine moral gezisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi Kız Yurdu öğrencileri, YKS öncesi kentin tarihi ve kutsal mekanlarını gezerek stres attı.

Dünyaca Ünlü Yazar Akif Manaf’tan 77. Kitap: Zihin

Dünyaca ünlü yazar Akif Manaf’ın yeni kitabı “Zihin Nedir ve Nasıl Ötesine Geçilir?” raflardaki yerini aldı.

Depremzede çocuklar geleneksel oyunlarla eğlendi

Elazığ'da 'Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi' kapsamında konteyner kentte kalan çocuklar doyasıya eğlendi.

İçkale'deki kazı ve restorasyonlarda 3 burcun kapısı ortaya çıkarıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen restorasyon çalışmaları kapsamında Amida Höyük'ün batı tarafında yapılan kazılarda İçkale'deki 3 burcun kapısı ortaya çıkarıldı. Kazı Başkanı Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Yıldız, 'İçkale'deki çalışmaların bitmesiyle beraber İçkale Surları bütün ihtişamıyla ortaya çıkarılmış olacak' dedi.

Tekstil Müzesi, halı dokuma kursuna ev sahipliği yapıyor

Mahmut Çalık-Ahmet Çalık Tekstil Müzesi'nde açılan Halı Dokuma Kursu'nu ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya gelen Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Yeşilyurt tekstil kenti, dokumacılığında merkezidir' dedi.

Yeşilçam Sosyal Tesisleri'nde son rötuşlar yapılıyor

Sosyal Belediyecilik anlayışını Battalgazi'de etkin olarak uygulayan Battalgazi Belediyesi, 2020 yılının Haziran ayında Tandoğan Mahallesi'nde temelini attığı Yeşilçam Sosyal Tesisleri'nde son rötuşlar gerçekleştiriyor.

BOFSAD'ın çalışması Diyarbakır'da sergileniyor

Bolu Fotoğraf Sanatı Derneğinin (BOFSAD) çalışması Fotono21 Derneği aracılığıyla Diyarbakır'da sergileniyor.

Fatma Şahin, Beştepe'de düzenlenen dokuma atlası sergisine katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen 'Türkiye Dokuma Atlası' projesi kapsamında hazırlanan 'Dokuma Atlası Sergisi'nin açılış törenine katıldı. Türkiye'nin yöresel dokumalarını ilk kez bir araya getiren sergide kutnu kumaşı, kalitesi ve özellikleriyle büyük ilgi gördü.

Sanat Sokağında Dünya Müzik Günü coşkusu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dünya Müzik Gününü Sanat Sokağında düzenlediği etkinliklerle kutladı.

Harput kalesinde bin metrekarelik alanda kazı çalışması yapılacak

Elazığ'da tarihi Harput Mahallesindeki Harput Kalesi'nin 2021 yılı iç kazıları bugün başladı. İlk kazmayı Vali Erkaya Yırık vururken, bu yıl toplamda 3 noktada bin metrekarelik alanda çalışmaları süreceği kaydedildi.

Tarihi Yeşilyurt Konakları kapılarını misafirlerine açmaya hazırlanıyor

Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan restorasyon projeleriyle bölgenin tarihini ve medeniyetini ön plana çıkartan konaklar ve müzelere dönüşümü sağlanan Çırmıktı Lezzet Caddesi'ndeki Tarihi Yeşilyurt Konakları, 24 ve 25 Haziran'da Yeşilyurt Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek etkinliklerle kapılarını misafirlerine açacak.

Harput'un turizmine katkı, çalışma başlatılan tarihi hamam müzeye dönüşecek

Elazığ'da medeniyetler beşiği Harput Mahallesinde bulunan 387 yıllık tarihi Hoca Hasan Hamamı'nı yeniden ayağa kaldırmak için çalışma yapılıyor. İlk aşamada kazı ve kubbeyi askıya alma çalışmasının ardından restorasyonunun yapılmasıyla tarihi hamam, şehrin ve Harput'un turizmine katkı sağlaması için yaşayan müze olarak tasarlanacağı bildirildi.