Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Sadıkoğlu: Malatya'nın ticari gelişimi için her platformda olacağız

İstanbul'da düzenlenen Gastronomi Fuarı'nı değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'İlimizin ticari hayatının canlı kalması için gastronomi turizmi önemli bir etken. Bu açıdan Malatya gastronomisinin tanıtımı adına her platformda var olmaya devam edeceğiz' dedi.

Girdap yayına girdi

Dj Tet'in yeni şarkısı 'Girdap' Dmc etiketiyle yayına girdi.

Battalgazi'de ödüllü fotoğraf yarışması törenle başladı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından ilçenin kültürel, tarihi ve doğal zenginliğini gözler önüne sermek ve Malatya'nın simgesi haline gelen Kayısının tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ve 4 gün sürecek olan 'Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Maratonu' konulu ödüllü fotoğraf yarışması törenle başladı.

Roma çeşmesinin yanında bin yıllık iskelet bulundu

Adıyaman'ın Perre Antik Kent'te bulunan Roma çeşmesi etrafındaki evlerin yıkılmasıyla başlanan kazı çalışmalarında bin yıllık iskelet bulundu. Bin yıllık iskeletin yanında ise çanak bulundu.

Başkan Güder'den ödüllü fotoğraf yarışmana davet

Battalgazi Belediyesi tarafından 1 ile 4 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Maratonu' konulu ödüllü fotoğraf yarışması başvurularının herkese açık olduğunu belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, bu özel yarışmaya tüm Malatyalıları davet etti.

Vali Gül Araban'da çocuk kitap kafe açılışını yaptı

Gaziantep Valisi Davut Gül Araban Kaymakamlığını ziyaret etti. Çocuk Kitap Kafe açılışını yaptı. Kaymakamlıkça hayata geçirilen projeleri inceledi.

Büyükşehir ile ikindi sazı geleneği tekrar canlanıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazikültür A.Ş. tarafından kentin müzik kültürü açısından önem taşıtan 'İkindi Sazı' geleneği tekrar canlandırılıyor.

Birinci dünya savaşı döneminde üretilmişti, o yüzük Harput kazılarında çıktı

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan M.Ö. 8. yüzyılda Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput Kalesi iç kale kazılarında, 1. Dünya Savaşı sırasında orduya yardım için üretilen Cihadiye Yüzüğü bulundu. Yüzüğün arkeolojik kazılarda çıkan tek örnek olduğu bildirildi.

Malatya standı yoğun ilgi görüyor

İstanbul'da düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuarında yer alan Malatya standı yoğun ilgi görüyor. Fuar açılış töreninde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatya mutfağı ve gastronomisi sınırları aşarak dünyaya açılmayı fazlasıyla hak ediyor' dedi.

Şahin Gastroshow açılış programına katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gastronomi sektörünün paydaşlarını bir araya getirerek ticari hacmin artırılması amacıyla gerçekleşen 'Gastronomi Turizmi Fuarı ve Konferansı' GastroShow'da açılış konuşması yaptı.

Harput'a çıkanların uğrak noktası Buzluk Mağarası, giren 5 dakika duramıyor

Elazığ'ın turizmde önemli değeri tarihi Harput Mahallesi'ne gelenlerin uğrak noktalarından biri olan yazın eksi 20'lere kadar sıcaklığı düşen Buzluk Mağarası'na giren serinleyip çıkıyor. Tamamen turizme kazandırılması için proje çalışması olan mağaraya girenler 5 dakika bile içeride kalamadan üşüyerek çıkıyor.

Çınar, teşekkür yemeği verdi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Sağlıklı Kentler Birliği 35.Olağan Meclis Toplantısı için Malatya'ya gelen Belediye Başkanlarının yanı sıra Çırmıktı Lezzet Caddesinde iki gün süren kültürel ve sanatlar etkinliklere destek veren İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Kurum Müdürleri ile Mahalle Muhtarlarını özel bir programda ağırlayarak, başarılı geçen organizasyonlara sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Tüfenkci, vatan ve Cumhurbaşkanı sevgisiyle 2 bin 23 sayfa şiir yazan başyiğit'i ziyaret etti

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini 2023 vizyonuna ithafen, 2 bin 23 sayfaya sığdıran Nusret Başyiğit'i ziyaret etti.

Vali Mahmut Çuhadar, arkeolojik kazı çalışmalarını inceledi

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Örenli mahallesinde başlatılan temizlik ve arkeolojik kazı çalışmalarını inceledi.

Arslantepe'nin UNESCO dünya kalıcı listesine girmesinde sona yaklaşılıyor

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde bulunan Arslantepe'nin Kalıcı Listeye alınmasına yönelik olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNESCO temsilcileriyle yapmış oluğu görüşmeler neticesinde 18-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak olan toplantılarda Arslantepe'nin kalıcı listeye alınması görüşülecek.

Bakan Varank, Tarihi Mecidiye Han'ın açılışını yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Mecidiye Han'ın açılışını gerçekleştirdi.

Dicle Değirmenli Ortaokulu TÜBİTAK'ın proje yarışmasında bölge birincisi oldu

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı kırsal Değirmenli Mahallesi'nde bulunan ortaokulun öğrencileri, katıldıkları Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) proje yarışmasında bölge birincisi oldu.

Diyarbakır'da karma resim sergisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sanatçı, eğitmen ve öğrenci çalışmalarının yer aldığı 'Sarı Sıcak' karma resim sergisi sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Sağlıklı Kentler Birliği 35. Olağan Meclis toplantısına Yeşilyurt Belediyesi ev sahipliği yaptı

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 35. Olağan Meclis Toplantısı Malatya'nın Yeşilyurt ilçe Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.