Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Malatya'da 'Anneme Mektup' yarışması ödül töreni düzenledi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Anneler Günü nedeniyle düzenlenen Anneme Mektup' yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Gürkan'dan turizm ve gastronomi vurgusu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Malatya Şube Başkanı Rıdvan Budak ve Yönetim Kurulu Üyelerini kabul ederek bir görüşme yaptı. Gürkan, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Malatya'nın turizm ve gastronomisine vurgu yaptı.

Vaka sayıları düştü, turistik mekanlar hareketlendi

Korona virüs vaka sayılarında yaşanan azalma, turizm sektörünü de canlandırmaya başladı. Malatya'ya yılın ilk yerli turist kafilesi tarihi mekanları gezdi.

Akçadağ Kömbesi coğrafi işaretle tescillendi

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde lezzeti ve tadıyla yöresel bir yemek olan 'Akçadağ Kömbesi' artık coğrafi işaret belgesi ile yörenin tescilli bir ürünü oldu.

Fırat Turu Projesi ile turist sayı arttırılacak

Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) sorumluluğundaki bölge illerinde yeni yatırım ve tanıtımlar sonrası uygulanacak olan Fırat Turu Projesi ile yerli ve yabancı turist sayısı ile bölgenin turizmden elde edeceği geliri arttırılacak.

Malatya'nın il oluşunun 101. yılı sergisi açıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile MAFSAD işbirliğinde düzenlenen 'Malatya'nın il oluşunun 101. Yılı Fotoğraf Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Turist kafilesi konakve müzelere hayran kaldı

Malatya'ya Antalya'dan turistik gezi için 30 kişilik turist kafilesi, Yeşilyurt Belediyesi tarafından Çırmıktı'da hizmete sunulan konaklara ve müzelere hayran kaldılar.

'Bir Kitap Bir Umut' projesi Malatya'da başladı

Ceza ve İnfaz Kurumu kütüphaneleri için düzenlenen kitap bağışı kampanyası Malatya Adliyesinde başladı.

İlk turist kafilesi Malatya'da

Malatya'nın tanıtımına katkı sunmak amacıyla başlatılan ve şehrin turizm potansiyelini artırmayı amaçlayan Kayısı Çiçeği Festivali sonrasında Antalya'dan yola çıkarak Malatya'ya gelen ilk turist kafilesini Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan karşıladı.

Selahattin Gürkan, mutfak akademisinde incelemelerde bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kente özgü yemeklerin tanıtılacağı ve aşçıların yetiştirileceği Malatya Mutfak Akademisinde incelemelerde bulundu.

35 yıl önce bulduğu kahve değirmenlerini yıllardır saklıyor

Malatya'da yaşayan 80 yaşındaki İzettin Tokay, 'kahveyi çektikçe geçmişi hatırlıyorum' dediği 2 adet kahve değirmenini yaklaşık 35 yıldır özenle saklıyor.

Kiraz yaprağı sarmasının coğrafi işaret tescil belgesi kadınlara teslim edildi

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinin meşhur tescilli yemeği kiraz yaprağı sarmasının coğrafi işaret tescil belgesi kadın kooperatifine teslim edildi. Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret belgesi almaya hak kazanan Yeşilyurt'un ünlü yemeği kiraz yaprağı sarma köftesinin dünya lezzetleri arasına girmesine yönelik çalışmalar da yoğunlaştı.

Mezuniyet sergisi sanal ortamda

Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle sergiler fiili ortamda açılamazken, eserler sanal ortamda düzenleniyor.

(Özel) Camisi yıkılan yalnız minare, zamana meydan okuyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaklaşık 12 yıl önce yıkılan caminin minaresi, zamana meydan okuyor.

Yaşıtları dijital dünyada kaybolan genç, okuduğu kitaplarla sahaf açtı

Malatya'da üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Mehmet Aydar, günün büyük bir bölümünü dijital dünyada geçiren yaşıtlarına inat, okuduğu ve çevresinden topladığı kitaplar ile sahaf açtı.

Yeni Cami'deki restorasyon çalışmaları Kurban Bayramı'na kadar tamamlanacak

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Yeni Camii'de sürdürülen restorasyon çalışmalarının Kurban Bayramı'na kadar tamamlanacağını kaydetti.

Battalgazi'de gençlere özel müze gezisi

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel değerleri korumak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla, gençlere üstü açık tur otobüsü ile özel bir müze gezisi düzenlendi.

Kayalar tehlike oluşturuyor

Türkiye'nin sayılı şelalelerinden biri olan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Malatya'nın Darende İlçesi'ndeki Günpınar Şelalesi etrafındaki kayalar tehlike oluşturuyor.

Tarihi Yeşilyurt konaklarındaki müzelere dikkat çekildi

Malatya'nın Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Müzeler Haftası' nedeniyle Tarihi Yeşilyurt Konaklarında hizmete sunulan müzeleri gezip, bölgenin kültürel mirasını yansıtan nostaljik eserleri incelediler.