Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Yeşilyurt'ta kitapseverler için kitap kafe

Millet Kıraathaneleri ve Kitap Kafelerin sayısını artırmaya devam eden Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle imzalanan 'Gençlik ve Gönüllülük İş Birliği Protokolü' ile yapımını tamamladığı İlyas Kitap Kafe'yi vatandaşlarla buluşturarak, eğitim yatırımlarına bir tanesini daha ekledi.

Gurmeler malatya'daki müze ve el işi ürünlere hayran kaldı

'Hayat Çiçek Açıyor' sloganıyla başlatılan 'Kayısı Çiçeği Festivali' kapsamında Malatya'ya gelen gurme ve yemek yazarlarından oluşan misafirler, Malatya Büyükşehir Belediyesi müzelerini gezdi. Müzelerde çocukluk dönemlerine nostaljik bir yolculuk yapan gurme ve yazarlar, ziyaret ettikleri kooperatifte yapılan el işi ürünlere ise hayran kaldı

Gurmeler ve yazarlar Battalgazi'de buluştu

'Gastronomi, Gezi Yazarları ve Medya Mensupları Buluşması' için Malatya'ya gelen şefler, gurmeler, yazarlar ve gazeteciler, tarihte birçok medeniyet ve farklı kültürün ortak buluşma noktası olan Medeniyetin Kalbi Battalgazi'nin tarihi mekanlarını gezdi. Battalgazi'de tarihi bir yolculuğa çıkan konuklar, Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi'ndeki kadınların ürettiği doğal ve yöresel ürünlere de hayran kaldı.

'Penceremden pandemi' yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi'nin salgın sürecinde insanların değişen yaşam tarzlarını, alışkanlıklarını ve iletişim biçimlerini görsel sanatlar yoluyla ifade edebilmelerine destek olmak amacıyla gerçekleştirilen 'Penceremden Pandemi' konulu resim yarışmasının ödül töreni düzenlendi.

Ispanaklı ekmek tam not aldı

Malatya'nın turizm ve yemek kültürünü tanıtmak amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Kayısı Çiçeği Şenliği Festivali kapsamında Malatya'ya gelen konuklar Darende İlçesinin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

'Kayısı Çiçeği Festivali' ile Malatya yemekleri tanıtılıyor

Dünya Kayısı Başkenti olarak bilinen Malatya'da, Hayat Çiçek Açıyor sloganıyla Kayısı Çiçeği Festivali devam ediyor. Kayısı Çiçeği Festivali ile Malatya yemekleri tanıtılıyor. Tanıtımda, Osmanlı Saray Yemeklerinden 'Pekmezli Kuzu Etli Kayısı Yahnisi' ile 'Ballı Mahmudiye' davetlilere ikram edildiği ve beğeni kazandı.

Çınar, 'kayısı çiçeği şenliği' davetlilerini Çırmıhtı'da ağırladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından düzenlenen 'Kayısı Çiçeği Şenliği' için Malatya'ya gelen acente ve tur sahipleri, yuotuberlar, gezginler ve gurmeleri, tarihsel ve kültürel yapısıyla dikkat çekici bir atmosfere sahip Çırmıhtı'da misafir ederek, bölgenin tarihi, medeniyeti ve yöresel lezzetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

MTÜ'den Şehir Kültürü, Kitap ve Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi söyleşisi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde (MTÜ), Şehir Kültürü, Kitap ve Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi söyleşi programı düzenlendi.

Yeşilyurt Belediyesi tekstil müzesi ile ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkarıyor

Ahmet Çalık Tekstil Müzesinin Yeşilyurt un tarihine, kültürüne ve toplumsal yaşamına önemli katkılar sağlayacak özel bir mekan olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, sosyal dokuya değer katacak şekilde iç ve dış tasarımı yapılan müzenin bölge turizminin hareketlenmesine yönelik hayata geçirdikleri yatırımlara farklı anlamlar yüklediğini söyledi.

Güder'den 18 Mart mesajı

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Taşhoron Kilisesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlanıyor

Malatya'da uzun yıllar kendi haline terk edilen Taşhoron Kilisesi'nde devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Kilise onarılarak, turizmin hizmetine açılacak.

2000 yıllık yağdanlık Malatya Arkeoloji Müzesi'nde sergileniyor

Malatya'nın Darende ilçesi bulunan Maşattepe tümülüsü kazısı sırasında ortaya çıkarılan ve içerisinde halen zeytinyağı tortusu bulunan 2 bin yıllık cam yağdanlık ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Başkan Güder'den İstiklal marşı mesajı

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan'dan İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıldönümü mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 100. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Nemrut Dağı'nda kar esareti

Dünyanın 8. harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı'na yağan ve henüz erimeyen kar, dağın zirvesinde esareti sürdürüyor.

Malatya Park AVM' de Kadınlar Günü etkinliği

8 Mart Dünya Kadınları Günü nedeniyle Malatya Park AVM 'de etkinlik düzenlenip sergi açıldı. 8 kadın 8 ressam sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Başkan Çınar, 'kadın ve hayat' fotoğraf sergisini gezdi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel olarak Gedik Kültür Otağında açılan 'Kadın ve Hayat' isimli fotoğraf sergisini gezdi.

Battalgazi Belediyesi'ne bağlı müzeler ziyarete açıldı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi'ne bağlı Tarihi Tahtalı Hamam Müzesi ve Poyraz Konağı Mahalle Yaşam Müzesi, normalleşme süreci kapsamında kapılarını ziyaretçilere yeniden açtı. Ziyaretçiler, maske ve mesafe kurallarına uygun haftanın 6 günü 09.00-18.00 saatleri arasında müzeleri gezilebilecek.

Battalgazi Belediyesi'nden kadınlar gününe özel resim sergisi

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak hazırladığı 'Tarihe İz Bırakan Kadınlarımız' isimli özel sergi sanatseverle buluştu.