Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Yeşilyurt'ta estetiği bozan 126 binaya restore edildi

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'nde evler renk renk boyanıyor. Yeşilyurt'ta 126 bina kent estetiğine uygun hale getirildi.

Battalgazi'de kadınlar meslek öğreniyor

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, dezavantajlı kadınlar için meslek edindirme kursları açmaya devam ediyor. Yaygın Mahallesi'nde açılan dikiş nakış kursu ile kadınlar hem meslek öğreniyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Malatyalı sanatçılar tarihi Yeşilyurt konaklarını gezdi

Malatyalı ünlü Sanatçı Halil İbrahim Kalaycıoğlu ile film yapımcısı Aytaç Ağdağ, Yeşilyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon ve dönüşüm projeleriyle Çırmıhtı'nın geleneksel hayatı ve yöresel lezzetlerinin turizme kazandırılmasında önemli bir misyon üstlenen Tarihi Yeşilyurt Konaklarını gezdiler.

Çınar, kursiyerlerle bir araya geldi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Kiltepe Meslek Edindirme Merkezimizde devam eden sanatsal ve meslek edindirme kurslarımız sayesinde her yaştan vatandaşımızın sosyal ve kültürel yönlerinin gelişmesine katkı sunuyoruz' diye konuştu.

Kemal Sunal'ın ismi memleketi Doğanyol'da yaşatılacak

Malatyalı olan Kemal Sunal'ın ismi memleketi Doğanyol İlçesi'nde yaşatılacak. Sunal için doğduğu mahallede müze oluşturulacak.

Başkan Güder: 'Arslantepe'yi uluslararası arenada güzel günler bekliyor'

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, UNESCO Dünya Miras Komitesi'nin 16-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında online toplanacaklarını hatırlatarak, 'En eski şehir devletinin kurulduğu Arslantepe Höyüğü'nün kalıcı listeye alınması en büyük beklentimiz dedi.

Malatya Büyükşehir'den Özal ve Fendoğlu sergisi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu anısına açılan fotoğraf sergisini ziyaret etti.

Battalgazi'de Anneler Günü'ne özel videolu yarışma

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, her yıl 9 Mayıs'ta kutlanan Anneler Günü'ne özel 'Hayatı Eve Sığdıran Annem ve Ben' konulu video yarışması düzenliyor. 3 kategoride düzenlenecek olan bu özel yarışmanın başvuruları, 19 Nisan Pazartesi günü başlayacak.

Dünyaca Ünlü Yazardan Bilinç Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

Dünyaca Ünlü Yazardan Bilinç Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

Öğretmenler medeniyetin kalbi Battalgazi'yi fotoğrafladı

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Kadrajdan Kültüre Şehir Hikayeleri' projesi kapsamında Medeniyetin Kalbi Battalgazi'nin tarihi mekanlarını gezen fotoğraf tutkunu öğretmenler, ilçenin tarihi güzellikleri, doğal ve kültürel zenginliklerini fotoğraflayarak, kayıt altına aldı.

Şehit Hamdi Dikmen'in ismi kütüphanede yaşatılacak

Battalgazi Belediyesi ve Malatya Emniyet Müdürlüğü ortaklığıyla Tevfik Memnune Gültekin İlkokulu'nda oluşturulan Kütüphaneye, İstanbul'daki bombalı terör saldırısında şehit olan Malatyalı Polis Memuru Hamdi Dikmen'in adı verildi.

Rektör Kızılay'dan Yeşilyurt Belediyesi'nin kültür yatırımlarına tam not

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın daveti üzerine Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel hazinelerini ön plana çıkarmak amacıyla hizmete sunulan Gedik Kültür Merkezi ile Tarihi Yeşilyurt Konaklarındaki müzeleri inceledi.

Öğrencilerden Başkan Gürkan'a Kütüphaneler Haftası ziyareti

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Salköprü Semt Konağı öğrencileri, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a ziyarette bulundular.

Gençlerden kitap okuma etkinliği

AK Parti Malatya Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından 'Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında okuma programı düzenlendi.

Kütüphaneler Haftası düzenlenen programla kutlandı

57. Kütüphaneler Haftası İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı'nda gerçekleştirilen programla kutlandı.

Battalgazi Belediyesi'nden kitapseverlere anlamlı hediye

Battalgazi Belediyesi, kitabı sevdirme ve okuma alışkanlığını kazandırmak için 'Kütüphaneler Haftası' etkinlikleri kapsamında 500 kitap dağıtımı gerçekleştirdi. Gençlik yatırımları kapsamında ilçede yaptığı ve yapacağı yatırımlarla büyük takdir toplayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e, bu etkinlik kapsamında kitapseverlerden de özel teşekkür geldi.

Battalgazi'deki tarihi mekanlarda restorasyon çalışmaları sürüyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesinin Eskimalatya Mahallesi'nde bulunan ve vatandaşlar tarafından 'Korku Ocağı' olarak ta bilinen 'Koca Vaiz Baba Türbesi' ile tarihi Ulu Cami'de, onarım ve restorasyon çalışmaları aralıksız şekilde devam ediyor.

Arslantepe'de gözler Temmuz'a çevrildi

Malatya Arslantepe Höyüğü'nün kaderi 16-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında belli olacak.

Şehit Semih Özbey'in ismi kütüphanede yaşatılacak

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İnönü Üniversitesi Hayriye Başdemir Ortaokulu'nda Gara Şehitlerinden Malatyalı Şehit Semih Özbey'in anısına oluşturulan Ay Yıldızlı Kütüphane'nin açılışını gerçekleştirildi. Şehitlere olan vefa ve saygı duygusunu kütüphaneler aracılığıyla yaşattıklarını belirten Başkan Güder, 'Şehidimizin adının yaşatılacağı bu kütüphane, gelecek nesillerimize kılavuz olacak' dedi.