Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Rektör Karabulut'tan 19 Mayıs mesajı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayıp, 19 Mayıs'ın önemine temas etti.

Başkan Gürkan'dan 19 Mayıs mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Sadıkoğlu'ndan 19 Mayıs mesajı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Güder'den 19 Mayıs mesajı

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Çınar'dan 19 Mayıs mesajı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yayımladığı mesaj ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

TÜGVA ve UID Arasında gönül köprüsü kuruluyor

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) arasında başlayan kardeşlik köprüsü kapsamında Fransa'nın Lorraine şehri Malatya ile kardeş şehir oldu.

Malatya'da Atatürk anıtına çelen sunuldu

Malatya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Gürkan, güvenlik güçleriyle bayramlaştı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yol kontrolünde görevli polis memurlarını ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi.

Mercedes Kadir'in hayatı beyaz perdeye taşınıyor

Malatya'da arabası sandığı 3 metre uzunluğundaki sopa ile şehri dolaşan 'Mercedes Kadir' lakaplı Fatih Kaydı'nın hayatını beyaz perdeye taşımak için çalışmalar da sona gelindi.

800 yıllık namazgâhta bayram namazı sevinci

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi sonrası hazır hale getirilen 800 yıllık namazgahta Bayram namazı kılındı. Namazgh alanında koronavirüs tedbirleri altında kılınan namaza, ilçedeki vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gürkan'dan, Ramazan Bayramı mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Gürkan'dan Anneler Günü mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, annelerin emeklerinin boşa gitmediğini göstermenin ve gurur duyacakları evlatlar olmanın, onlar için en büyük mutluluk olacağını söyledi.

Başkan Güder'den Anneler Günü kutlaması

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, annelerin sahip olunan en değerli hazineler olduğunu belirterek, Peygamber Efendimizin 'Cennet, annelerin ayakları altındadır' hadis-i şerifiyle payelendirdiği anne sevgisi dünyadaki en değerli sevgidir ifadelerini kullandı.

Battalgazi semt kütüphanesi için çalışmalar son sürat

Geleceğin teminatı genç nesillere büyük değer veren Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Merkez Beydağı Mahallesinde yapımına hızla devam edilen ve en kısa sürede tamamlanarak gençlerin hizmetine sunulacak olan Battalgazi Semt Kütüphanesi'nin inşaat çalışmalarını inceledi.

Malatya Büyükşehir'den 'bir kitap ta sen bağışla' kampanyası

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Bir Kitap'ta Sen Bağışla' kampanyasına katılarak kitap bağışında bulundu.

Malatya Büyükşehir'den halı dokuma kursu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, halı dokuma kurs merkezini ziyaret ederek kursiyerlere çalışmalarında başarılar diledi.

Fotoğrafçılar Yeşilyurt yaşamını belgeliyor

Fotoğrafçılar Malatya'nın Yeşilyurt ilçesini adım adım gezerek ilçedeki yaşamı ve doğasını belgeliyor.

Malatya'da öğrencilere ödül

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk ve ortaokul düzeyinde gerçekleştirilen 101. Yıl Şiir yarışması ödül töreni düzenlendi. Yarışmaya İlkokul düzeyinde 121 öğrenci, Ortaokul düzeyinde ise 143 öğrenci katıldı.

Gündüzbey'in zenginlikleri dünyaya tanıtılacak

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gündüzbey'e özgü tava ve fırın yemeklerimizin nezih bir ortamda tanıtımı ve satışını yapmak amacıyla yapımına hız verdiğimiz sosyal tesislerimiz ile Gündüzbey'in tüm zenginliklerini dünyaya tanıtacağız ' diye konuştu.