Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Nemrut Dağı'na ziyaretçi akını

Güneşin doğuşu ve batışının dünyada en güzel izlendiği yer olarak bilinen Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı'nı bir günde yaklaşık bin 600 kişi ziyaret etti.

Nemrut Dağı'nda uçurtma şenliği

Adıyaman Altınşehir Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından tarihi Nemrut Dağı'nda uçurtma şenliği düzenlendi.

Turgut Özal Tabiat Parkı Gölü çöplere teslim oldu

Malatya'da Orduzu Pınarbaşı'nda bulunan Turgut Özal Tabiat Parkı'nda bulunan gölete atılan çöpler ortaya hoş olmayan görüntüler çıkarıyor.

Malatya Altay Kışlası'nda çalışmalar devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milli Savunma Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde Altay Kışlası içerisinde yapımı süren kışla, yatakhane, misafirhane, kafeterya gibi sosyal tesisleri yerinde inceledi.

Malatya'da depremlere meydan okuyan tarihi camide restorasyon

1893 depreminde tamamen yıkılan ve Sultan 2. Abdülhamid döneminde yenilenen, 2020 yılında yaşanan Elazığ depreminde de hasar gören Malatya'daki Yeni Cami'nin restorasyonu devam ediyor. Caminin Kurban Bayramı'nda ibadete açılması planlanıyor.

15 ayın ardından ziyarete açılan Ertuğrul Gazi Türbesi’nde yoğunluk

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası ve Kayı aşiretinin lideri Ertuğrul Gazi'nin Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunan türbesi, 15 ay sonra yeniden ziyaretçilere açıldı. İlk gün Türkiye'nin çeşitli illerinden vatandaşlar türbeye akın etti.

Polis Armoni Orkestrası, Malatya'da konser verdi

Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı Polis Armoni Orkestrası, Malatya'da konser verdi.

Battalgazi'de 'babalar günü' renkli etkinliklerle kutlandı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, hayatın gerçek kahramanı babaların 'Babalar Günü'nü Şemsiye Sokak'ta düzenlenen özel bir etkinlikle kutladı. Etkinliğe katılan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Evlatlarını, ailesini koruyan, kollayan, cefakar babaların bu özel günü kutluyorum' dedi.

Malatya Kültür Yaşam Derneği faaliyetlerine başladı

Malatya kültürünü yaşatmak için kurulan Malatya Kültür Yaşam Derneği, faaliyetlerine başladı.

TDK Başkanı Gülsevin'den öğrencilere tavsiyeler

Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, katıldığı seminerde, genç yaşta olmanın kıymetinin bilinmesi gerektiğini bildirerek, 'Gençlere 'sakın dersleri aksatmayın' demiyorum, aksatabilirsiniz. Her şeyin bir telafisi vardır ama geçen vaktin ve gençliğin telafisi yoktur' dedi.

Fırat Turu Projesi Başlıyor

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) TRB1 Bölgesi illeri Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli düzenlenen turların arttırılarak süreklilik kazanması ve bölge turizm değerlerinin tanıtılması amacıyla 'Fırat Turu Projesi'ni başlatıyor.

Yeşilyurt Belediyesi, sağlıklı kentler birliği toplantısına ev sahipliği yapacak

Yeşilyurt Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 25 Haziran Cuma günü yapılacak olan 35. Olağan Meclis Toplantısı'na ev sahipliği yapacak.

Yukarıörükçü Camii'nin tescili için çalışmalar başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde olduğu gibi il genelinde bulunan tarihi yapıları gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Başkan Çınar, 'en iyi kiraz' ve 'en iyi kiraz bahçesi' yarışmasının jüri heyetiyle bir araya geldi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 25 Haziran'da Çırmıktı Lezzet Caddesi'nde düzenlenecek törenle ödülleri dağıtılacak olan 'En İyi Kiraz' ve 'En İyi Kiraz Bahçesi' yarışmasının jüri heyetiyle bir araya geldi. Başkan Çınar, düzenlenen yarışmanın coğrafi işaret tescil belgeli dalbastı kirazının tanıtımına ciddi bir destek vereceğini söyledi.

Malatya'ya yeni bir konfederasyon kazandırıldı

Malatya Eğitim Sağlık ve Kültür Konfederasyonu (MESKON) kurulurken, konfederasyonun tüzüğü de içişleri bakanlığı tarafından onay gördü. MESKON, kuruluş aşamasında İstanbul'da yapılacak genel kurulla genel merkezin Malatya'ya getirilmesi hedefleniyor.

Battalgazi Belediyesi'nden ödüllü fotoğraf yarışması

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından ilçenin kültürel, tarihi ve doğal zenginliğini gözler önüne sermek ve Malatya'nın simgesi haline gelen Kayısı'nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 'Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Maratonu' konulu ödüllü fotoğraf yarışması düzenlenecek.

Fotoğraf ödülünü tedavi gören çocuklar için bağışladı

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Çocuk ve Aile' temalı fotoğraf yarışmasında üçüncülük ödülüne layık görülen Fatma Bölükbaş ödülünü Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Merkezine bağışladı.

Gürkan'dan girişimci kadın kooperatifine ziyaret

Muhtarlarla Koordinasyon toplantısına katılmak üzere Pütürge'ye giden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Pütürge İlçe Belediye Başkanı Mikail Sülük ile birlikte Pütürge'de devam etmekte olan halı dokuma kursunu ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a kursiyerler el dokuması Türk Bayrağı hediye etti.

Fotoğraf yarışmasında dereceler il dışından

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceyi il dışından katılanlar el etti. Finale kalan 57 fotoğraftan ilk üç fotoğraf jüri üyeleri tarafından ödüle layık görüldü.