Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Yeşilyurt kahve konağına ödül

Yeşilyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon projeleriyle farklı bir hüviyete kavuşan Tarihi Yeşilyurt Konakları'nda faaliyete sunulan Kahve Konağı, Tarihi Kentler Birliğinin 'Müze Özendirme Yarışması 2021 Ödülleri' kapsamında düzenlediği 'Yaşam Kültürü Müzeleri' ödülüne layık görüldü.

FKA'dan bölgenin turizm kalkınmasına katkı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), TRB1 bölgesi illeri Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli'de turizm potansiyelini ortaya çıkararak artırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

'Karma Resim Sergisi' sanal ortamda

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından 'Karma Sanal Resim Sergisi' düzenlendi. Pandemi önlemleri nedeniyle sergi online olarak izlenebiliyor.

Mor reyhan sosu İtalya'nın meşhur sosu 'pesto'ya rakip oldu

Türkiye bitki çeşitliliği kategorisinde Coğrafi İşaret Belgesi alan ilk ürün olan Arapgir'in mor reyhanından yapılan sos, İtalya'nın meşhur sosu 'pesto'ya rakip oldu.

Büyükelçi Landrut kent müzesini gezdi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut ve beraberindeki heyet ile birlikte Orduzu Pınarbaşı, Hayvanat Bahçesi ile Kent Müzesi'ni ziyaret ettiler.

Güder semt kütüphanesini inceledi

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi tarafından Merkez Beydağı Mahallesi'nde yapımına başlanan Semt Kütüphanesi'nin inşaatında incelemelerde bulundu.

Adım adım gezdiği doğada 150 tür kelebeği fotoğraflamayı başardı

Malatya'da yaşayan fotoğraf tutkunu Hüseyin Koç, adım adım gezdiği doğada 150 tür kelebeği fotoğraflamayı başardı.

Arapgir'de tescilli tarihi yapı sayısı 221'e ulaştı

Malatya'da birbirinden değerli tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Arapgir ilçesinde son olarak tescili yapılan konaklarla beraber tescilli tarihi yapı sayısı 221'e ulaştı.

Memhet Çınar, gençlik merkezindeki faaliyetleri inceledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezini ziyaret etti.

AB heyetine Malatya mutfağı tanıtıldı

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut ve beraberindeki heyete Malatya yemekleri tanıtıldı.

AB Delegasyon Başkanı'ndan Arslantepe Höyüğü'ne övgü

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, ziyaret ettiği Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nü etkileyici bulduğunu söyledi.

'Kent Belleği Müzesi'ne normalleşme sonrası ilgi

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Kent Belleği Müzesi, yeni kontrollü normalleşme sonrası ziyaretçi akınına uğradı.

Arapgir halkı, tarihi mezar taşlarına gözü gibi bakıyor

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yaşayan vatandaşlar, yüzyıllar öncesinden günümüze miras kalan tarihi mezar taşlarına gözü gibi bakarak tarihi değerlerine sahip çıkıyor.

Gürkan, Fuar Merkezi'nde inceleme yaptı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni yapılan ve son aşamalarda olan Fuar Merkezi'nde çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Gürkan, Malatya'nın Türkiye'de fark oluşturacak, temel hizmetleri esas alan büyük yatırımlara şu anda şahitlik ettiğini söyledi.

Doğanşehir Aile Destek Merkezi Temmuz'da hizmette

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde inşaatı büyük oranda tamamlanan Aile Destek Merkezi önümüzdeki ay hizmete sunulacak.

Mehmet Çınar, fotoğrafçılık kursunu ziyaret etti

Fotoğrafçılık kursunu ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Tarihi bölgeleri ve doğal zenginlikleriyle eşsiz güzelliklere sahip Yeşilyurt'umuz fotoğrafçılarımız için güzel bir kaynaktır' dedi.

Miniklerden tiyatro gösterisi

Malatya Şehit Öğretmen Elif Livan Anaokulu Kelebekler sınıfı öğrencileri, eğitim yılı sonu nedeniyle tiyatro gösterisi sundu.

Selahattin Gürkan, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Gastronomi Konağı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor

Yeşilyurt Belediyesi Gastronomi Konağı, Malatya'ya gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.