Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Kahtalı vatandaşlar semt pazarı kültürüne alıştı

Adıyaman'ın Kahta Semt Pazarcıları Derneği Başkanı Ramazan Kodak, Kahtalı vatandaşların semt pazarı kültürüne alıştıklarını belirtti.

Öğrenciler Battalgazi'de tarihi yolculuğa çıktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında Gaziantep'ten Malatya'ya gelen öğrenci ve öğretmenler, Medeniyetin kalbi Battalgazi'de tarihi bir yolculuğa çıktı.

Genç piyanistler, hünerlerini sergilediler

Şehitkamil Sanat Merkezi'nde piyano eğitim gören genç piyanistler, piyano dinletisi ile hünerlerini sergilediler. Genç piyanistleri dikkatle dinleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, piyanistleri ayakta alkışladı.

Gaziantep'te, 'Direnen Filistin' fotoğraf sergisi açıldı

Gaziantep'te, 'Direnen Filistin' konulu fotoğraf sergisi açıldı.

50 bisikletçi Nemrut Dağı'na ulaştı

Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından organize edilen Bitlis Nemrut'tan Adıyaman Nemrut'a Pedallıyoruz projesiyle yola çıkan 50 bisikletçi, Adıyaman'ın Kahta ilçesi sınırlarında bulunan Nemrut Dağı'na ulaşarak projenin finalini gerçekleştirdi.

Kayısı tatlısı lezzetiyle damak çatlatıyor

Ünü ülke sınırlarını aşan Malatya kayısısından yapılan 'Kuru kayısı tatlısı' lezzetiyle damak çatlatıyor.

Bir evin zemininde bulunan mozaikler için kurtarma çalışmaları tamamlandı

Gaziantep'te bir evin zemininde bulunan mozaikler için başlatılan kurtarma çalışmaları tamamlandı. 98 parçaya bölünen mozaikler, Zeugma Mozaik Müzesi'nde sergilenecek.

Akçadağ'da 'El Emeği Göz Nuru' sergisine yoğun ilgi

Akçadağ Halk Eğitimi Merkezi tarafından gerçekleştirilen yıl sonu 'El Emeği Göz Nuru' sergisi yoğun ilgi gördü.

Şahinbey Belediyesi'nin evlilik okulu yeniden başladı

Pandemi dolayısıyla ara verilen Evlilik Okulu seminerleri yeninden başlarken, Şahinbey Belediyesi'nin yaptığı projede 190 çift daha sertifikasını aldı.

Malatya caddeleri resimlerle güzelleşiyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Malatya'nın muhtelif bölgelerinde Grafiti çalışması yapılıyor.

Elazığ'ın patent yolundaki lezzeti: Vişne dondurmasının tadı ülke sınırlarını aştı

Elazığ'ın patent yolundaki lezzeti vişne ile tamamen organik yapılan vişne dondurması sadece yurtiçine değil yurtdışına da gönderilerek hem damakları şenlendiriyor hem de kentin tanıtımına yardımcı oluyor.

1. Kayapınar Film Günleri gala gecesi ile start aldı

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından 'Diyarbakır Temmuz'da bir Başka Güzel' sloganı ile '1. Kayapınar Film Günleri' başladı.

Eğil'deki Lala Kasım Bey ve Cafer Bey Kümbetleri'nde restorasyon başladı

Diyarbakır'ın Eğil ilçesi Kalkan Mahallesindet bulunan tescilli kültür varlıkları Lala Kasım Bey ve Cafer Bey Kümbetlerinin restorasyonuna başlandı.

6 tescilli tarihi yapının bulunduğu köy, dünyanın dört bir yanından turist ağırlıyor

Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Ekinözü köyünde Yüksek Anıtlar Kurulunca tescillenen ve ayakta duran binlerce yıllık 6 tarihi yapı, hem göz kamaştırıyor hem de dünyanın dört bir yanından turist ağırlıyor.

Forum Diyarbakır, gençleri yemekte buluşturdu

Yüzde 100 Yerli Üretim yüzde 100 Milli Düşünce Sempozyumu'na katılmak üzere Türkiye'nin 81 ilinden Diyarbakır'a gelen 150 öğrenci Forum Diyarbakır AVM yönetimi tarafından yemekte buluşturuldu.

Ulusal Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Yarışması maratonu sonuçlandı

Battalgazi Belediyesi tarafından ilçenin kültürel, tarihi ve doğal zenginliğini gözler önüne sermek, Malatya'nın simgesi haline gelen kayısının tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ve büyük ilgi gören 'Ulusal Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Yarışması Maratonu' konulu ödüllü fotoğraf yarışması sonuçlandı.

'Türkiye Drone Şampiyonası' finalinin ilk etabı tamamlandı

Dün startı verilen ve 32 sporcunun katıldığı Türkiye Drone Şampiyonası Final Yarışı'nın ilk etabının Elazığ ayağı tamamlandı.

Başkan Çınar, Yeşilyurt'un yöresel el dokuması ehramı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde tanıttı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen 'Türkiye Dokuma Atlası' projesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde açılan 'Dokuma Atlası' sergisinde, Yeşilyurt'un yöresel dokumalarından Ehram'ı gelen davetlilere tanıttı.

Battalgazi'deki ödüllü fotoğraf yarışmasına görkemli gala gecesi

Battalgazi Belediyesi tarafından Doğu'nun incisi Battalgazi'nin tüm güzellikleri gözler önüne sermek ve Kayısının tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 'Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Maratonu' konulu ödüllü fotoğraf yarışmasının Gala gecesi yapıldı.