Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Samsat'ta tarih mozaiklerle yeniden canlanıyor

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan mozaikler ile tarih adeta yeniden canlandırılıyor.

Kara Halil Erdem Mi Şöhret Mi?

Yazar Mesut Balyemez, ‘Koltuk Kavgası’ isimli ilk kitabından sonra bir kez daha okurlarıyla buluşuyor.

Kara Halil Erdem Mi Şöhret Mi?

Yazar Mesut Balyemez, ‘Koltuk Kavgası’ isimli ilk kitabından sonra bir kez daha okurlarıyla buluşuyor.

Çınar: 'Gündüzbey'in güzelliklerini ön plana çıkartıyoruz'

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve beraberindekiler, Gündüzbey'de yapımı devam eden Gündüzbey Sosyal Tesislerinin inşaatını incelediler.

Doğal malzemelerden yapılan Ezo gelin bebekler yurt dışından ilgi görüyor

Gaziantep'te tamamen doğal ve sağlıklı bez malzemelerden yapılan 'Ezo Gelin' bebekler, yurt dışına ihraç edilirken, yöresel simgeleri de üzerinde barındıran Ezo Gelin bebeklere ilgi her geçen gün artıyor.

Gaziantep'te yazlık sinema günleri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Yazlık Sinema Günleri' 16 Ağustos Pazartesi günü Masal Park'ta başlıyor.

Gastroantep için geri sayım başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP) için geri sayım sürerken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kent esnafı ve odalarla GastroANTEP Tanıtım ve İstişare Toplantısı yaptı. Programda festivalin içeriği ve yapılması gerekenler belirlendi.

Başkan Güder, Arslantepe kazı heyeti başkanı Restelli'yi konuk etti

Türkiye'nin 19'uncu varlığı olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmeyi başaran Arslantepe Höyüğü'ne Kazı Heyeti Başkanlığı yapan Doç. Dr. Francesca Balossi Restelli, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'i makamında ziyaret etti.

Telafi derslerinde en çok tercih edilen Çocuk Sanat Merkezi oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Çocuk Sanat Merkezi, yaz tatili boyunca çocuklar tarafından en çok tercih edilen merkez oldu. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Telafide Ben de Varım' Programı kapsamında yapılan eğitimlerde çocuklar ve veliler böyle bir imkanın sağlandığı için teşekkür etti.

Başkan Fadıloğlu 3 önemli eserin daha tanıtımını yaptı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından; 19. Yüzyılın İlk Yarısında Osmanlı Devleti'nde Bir Dram 'Nizip Savaşı', Gaziantep'te Gönülleri Birleştiren Bir Eren 'Dülükbaba' ile Yavuz Sultan Selim'in Kutlu Seferi 'Mercidbık Savaşı' isimli 3 eserin tanıtımı geniş katılımlı basın toplantısı ile yapıldı.

Battalgazi'de ödüllü kitap okuma yarışması

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, 8 Eylül UNESCO Dünya Okuma Günü etkinlikleri kapsamında öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına katkı sağlamak amacıyla 'Oku ve Kağıda Dök' isimli ödüllü kitap okuma yarışması düzenliyor.

Kitapseverler, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ile buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından 57'nci Kütüphane Haftası'nda kuruma bağlı kütüphaneler ve 'Gaziantep Okuyor' uygulamasında en çok kitap okuyanlara hediye edilen Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi gezisi gerçekleşti.

Metropolit Ğriğoriyos Melki Ürek'ten Başkan Gürkan'a Taşhoran Kilisesi teşekkürü

Adıyaman ve çevre iller Metropoliti ve Patrik Vekili Ğriğoriyos Melki Ürek, Malatya'da bulunan ve restorasyon çalışmaları tamamlanan Taşhoran Kilisesi'nde yapılan çalışmalardan dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Genç piyanistlerin piyano dinletisi büyük beğeni gördü

Şehitkamil Sanat Merkezi'nde piyano eğitimi gören genç piyanistler, piyano dinletisi ile yeteneklerini sergiledi. Birbirinden farklı eserleri çalan genç piyanistler, katılımcılardan büyük beğeni aldı.

2021 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem etkinliği yapılacak

Türkiye Ulusal Gözlemevi (TUG) tarafından 22 yıldır Antalya'da düzenlenen TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliğinin ikinci adresi Diyarbakır olacak.

Battalgazi'de dereceye giren resimler sergilendi

Battalgazi Belediyesi, Ulusal Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Yarışması Maratonu'nda dereceye giren birbirinden güzel 44 adet fotoğrafı, açtığı sergi ile sanatseverlerle buluşturdu. Serginin açılışını gerçekleştiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, tüm vatandaşları sergiye davet etti.

Elazığ Basın Müzesi teşhir tanzimi yapım işi ihalesi gerçekleştirildi

Elazığ Belediyesi tarafından Harput'un turizm potansiyeline katkı sağlamak ve şehrin kültürel yaşamına değer kazandırmak amacı doğrultusunda hayata geçirilecek Basın Müzesi Teşhir Tanzimi Yapım İşi İhalesi gerçekleştirildi.

Çöpten sanata uzanan öykü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çöpten topladığı ağaç parçalarıyla başladığı hobisini ticarete döken girişimci, zamana yolculuğa çıkarttığı dükkanında ürünlerini turistlerin beğenisine sunuyor.

Turizm sektöründe Arslentepe hareketliliği

Malatya 'da pandemi kısıtlamasının kaldırılmasıyla ve Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO mirası listesine girmesiye birlikte turizm sektörü hareketlilik kazandı.