Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Türkülere konu olan Antep hamamları 'Hamam Müzesi'nde sergileniyor

Gaziantep'in türkülere konu olan hamamları, Gaziantep Hamam Müzesi'nde sergileniyor. Gaziantep kültüründe önemli bir yere sahip olan hamam kültürü, günümüzde de yaşatılmaya devam ediyor.

15 ülkeden 40'a yakın sanatçı pandemi döneminde çizdiği resimleri sergiledi

15 Ülkeden yaklaşık 40 sanatçı pandemi döneminde çizdiği resimleri Gaziantep'te 'Pandemi döneminde sanat' isimli etkinlikte sergiledi.

Dünyaca Ünlü Yazardan Çığır Açan Kitap: Bencillik Psikolojisi

Kitapları 73 dile çevrilen, 78 eşsiz eserin dünyaca ünlü yazarı Akif Manaf’ın, okurlar tarafından heyecanla beklenen yeni kitabı “Bencillik Psikolojisi” raflardaki yerini aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ahlat Otağında

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bitlis'in Ahlat ilçesinde 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağının kurulduğu alanda çadır ve stant açarak kenti tanıtıyor.

Gaziantep'te 3 lezzetin daha coğrafi işareti alındı

Gazi şehrin coğrafi işaretlemede ki başarısı 3 lezzetin daha tescili alınması ile perçinlendi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri ile 'Antep Şekerli Peynir Böreği', 'Antep Sebzeli Peynir Böreği', 'Antep Mumbar Dolması' nın coğrafi işareti alındı.

Elazığ'da halk oyunları yarışması yapıldı

Üç kategoride düzenlenen Elazığ il içi kulüplerarası halk oyunları yarışmaları tamamlandı.

Hansel Ve Gretel Malatyalı Çocuklarla Buluşuyor!

Dünyaca ünlü Hansel ve Gretel masalı bu defa da tiyatro sahnesinde çocuklarla buluşuyor.

'Çingene Kızı' replikaları ABD için yola çıktı

Parçaları 58 yıllık hasretin ardından Türkiye'ye getirilen Çingene Kız mozaiğinin Gaziantep'te hazırlanan replikaları tamamlandı. Tamamlanan mozaiklerin replikaları, Zeugma Mozaik Müzesi'nde düzenlenen törenin ardından ABD Ohio'daki Bowling Green State Üniversitesi'ne gönderilmek üzere yola çıktı.

'Çekirdekten meyveye kayısı' fotoğraf sergisi açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Sanat Sokağında 'Çekirdekten Meyveye Kayısı' fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Gaziantep'te yazlık sinema heyacı devam ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Yazlık Sinema Günleri heyecanı devam ediyor. Masal Parkı'nda 4 gün gerçekleşen etkinlikler, Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi, Gazikent ve Seyrantepe'de devam edecek.

Diyarbakır'da kadınlara aşure ikramı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla kadınlara, dostluğun ve sevginin sembolü olan aşure ikram etti.

Diyarbakır'da muharrem ayı dolayısıyla iftar programı düzenlendi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cem Evi Diyarbakır Şubesi tarafından muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programında konuşan Vali Münir Karaloğlu, 'Kerbela'dan almamız gereken dersleri tam olarak alamazsak maalesef yeni Kerbela'lar yaşanıyor. Kerbela'da Hazreti Hüseyin'i ve 72 evladını, ehlibeyti şehit edenler o zihniyet hala yaşıyor maalesef' dedi.

Diyarbakır'da 'Mezopotamya Kitap Fuarı' için start verildi

2-10 Ekim 2021 tarihleri aralığında Diyarbakır Fuarcılık A.Ş. (DİFAŞ) ve ALZ Grup ortaklığında Diyarbakır'da düzenlenecek olan 'Mezopotamya Kitap Fuarı'nın startı verilirken, özellikle pandemiden kaynaklı endişelerin giderilmesi, aşı olmayanların fuara alınmaması gibi ek tedbirlerin alınacağını ifade edildi.

Diyarbakır'da Hacı Bektaş-ı Veli anıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bilgi Evleri ve Akademi Lise öğrencileri Anadolu'ya hoşgörü tohumları eken Hacı Bektaş-ı Veli'yi vefatının 750. yıl dönümünde andı.

Zerzevan Kalesi 'Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği'ne hazırlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Zerzevan Kalesinde yapılacak olan 'Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği' için hazırlıklarını sürdürüyor.

Arslantepe Höyüğü'nde kazı çalışmaları başladı

UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesine giren 5 bin 500 yıllık tarihe sahip Arslantepe Höyüğü'nde yeni dönem kazı çalışmalarına başlandı.

Başkan Güder, kursiyerlerle buluştu

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, semt konağında açılan halı dokuma kursundaki kursiyerlerle bir araya gelerek, sohbet etti.

Arslantepe Höyüğü'nün bundan sonraki süreciyle ilgili ilk toplantı yapıldı

UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesine giren Arlantepe Höyüğü'nün geleceği ve bundan sonraki süreçle ilgili ilk toplantı Malatya Büyükşehir Belediyesi AYKOME Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Baraj suları 150 metre çekildi, 700 yıllık mezarlık gün yüzüne çıktı

Elazığ'da bir köyde baraj sularının 150 metre çekilmesiyle birlikte 700 yıllık mezarlık gün yüzüne çıktı.