Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Merkezi Gaziantep'te bulunan Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

GAÜN'de cuma namazı sonrası aşure dağıtıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Cuma namazı sonrası kampüs alanında yer alan GAÜN Cami'si önünde aşure ikramında bulundu.

Antepsan Türab Fuarında

Antepsan, 25-27 Ağustos'ta İstanbul'da gerçekleştirilen 7. Türk-Arap Gıda ve Tarım Fuarına katıldı.

Malatya'da MTSO aşure dağıttı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından geleneksel aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Yıldırım'ın kitap koleksiyonu İnönü Üniversitesi'nde

Malatya'da 'Üstat' adı ile tanınan araştırmacı-yazar Hüsamettin Yıldırım'ın kitap koleksiyonu, İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda düzenlenen törenle, İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi'ne bağışlandı.

Genç dostu şehirler kongre ve sergisi'nde büyükşehir projeleri gençlerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) ev sahipliğinde gerçekleşen Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi'nde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin standı gençlere yönelik aktiviteler ve uygulamalarla ön plana çıktı.

Malatya'nın kunduru buğdayı belgeselde tanıtılacak

Zengin Gastronomisi ve özellikle bulgur köfteleriyle ünlü Malatya'nın bir başka gastronomik değeri Kunduru Buğdayı ve öğütülmesi sonucu elde edilen Malatya'ya özgü bulgur çeşitlerinin tanıtımı yapılıyor.

MHP Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan vatandaşlara aşure ikramı

MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp ve parti yönetimi, Hicri Muharrem ayı münasebetiyle Yenişehir ilçesi Anıt Park içerisinde vatandaşlara aşure ikram etti.

Battalgazi Semt Kütüphanesi'nde sona gelindi

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, belediye tarafından merkez Beydağı Mahallesi'nde yapımı devam eden 2 katlı Semt Kütüphanesi'nde incelemelerde bulunarak, öğrencilere açılış müjdesi verdi.

Elazığ'da kuraklık nedeni ile sular çekildi, 75 yıllık okul gün yüzüne çıktı

Elazığ'da kuraklık nedeni ile baraj sularının çekilmesiyle yaklaşık 75 yıllık olduğu tahmin edilen köy okulu ortaya çıktı. Yöre halkı suların biraz daha çekilmesi durumunda köyün ortaya çıkabileceğini söyledi.

Diyarbakır AFAD gönülleri Ankara'dan döndü

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlenen Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisinde yer almak için Ankara'ya giden Diyarbakır AFAD gönüllü ekibi Diyarbakır'a döndü.

2 bin yıllık Karakuş Tümülüsü'nün tomografisi çekiliyor

Kommagene Uygarlığının önemli turizm merkezlerinden biri olan Karakuş Tümülüs'ündeki anıt mezarın durumu ve giriş kapısı elektromanyetik dalgalar ile tespit edilmeye çalışılıyor. Kapı girişi belirlenince tümülüste kazı başlayacak.

Ankara'da 'genç dostu şehirler kongre ve sergisi' gerçekleştirildi

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından organize edilen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının da destek verdiği 'Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi' programında Malatya Büyükşehir Belediyesinin gençlere yönelik yapmış olduğu faaliyetler ve Malatyalı gençlerin hazırlamış olduğu projelerin tanıtımı Ankara'da gerçekleştirildi.

Aşure programında birlik ve beraberlik vurgusu

Malatya'nın Arguvan İlçe Müftülüğü tarafından Muharrem Ayı dolaysıyla aşure ikramı yapıldı. Konuşmalarda ise birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

2021 yılı yaz Kur'an kursu düzenlenen şenlikle tamamlandı

Elazığ genelinde 5 Temmuzda başlayan ve 20 Ağustos'ta sona eren 2021 yılı yaz Kur'an kurslarının ardından final programı düzenlendi.

Ahlat'ta Diyarbakır çadırına yoğun ilgi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 950'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında açtığı çadıra vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Diyarbakır Valisi Karaloğlu'na 'Genç Start-Up Diyarbakır' proje ödülü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'nda destek almaya hak kazanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ödülünü Vali Münir Karaloğlu'na verdi.

Perre'nin endüstriyel şarap işlikleri ve merdivenli alanda kazılar başladı

Adıyaman'da Perre Antik Kent'teki endüstriyel şarap işlikleri ve 220 metre uzunluğundaki merdivenli bölümde kazılar yeniden başladı.

İnönü Üniversitesi'nde Aşure ikramı

Malatya İnönü Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından üniversite çalışanlarına ve öğrencilere aşure ikram edildi.