Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Vali Karaloğlu, yetimleri ağırladı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programla yetim çocuklar ve ailelerini ağırladı.

Temmuz'da 'Köşe Bucak' sanata doydu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Köşe Bucak Sanata Doyacak' temasıyla Temmuz'da düzenlediği açık hava etkinlikleriyle ilçelerde yaşayan vatandaşları kültür ve sanatla buluşturdu.

Panorama 25 Aralık Müzesine 7 ayda 50 bin ziyaretçi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Panorama 25 Aralık Müzesi', faaliyete geçişinin 7'inci ayında 50 bin ziyaretçi sayısına ulaştı. Pandemi nedeniyle uzun bir süre kapalı kalan müze, normalleşmenin ardından ziyaretçi akınlarına uğruyor.

Göbeklitepe'den Arslantepe'ye özel selam

Dünyanın ilk inanç merkezi olduğu tahmin edilen ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi'nde bulunan Şanlıurfa Göbeklitepe'den, 26 Temmuz 2021 tarihinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi'ne alınan Malatya Arslantepe Höyüğü'ne 'Selam' getiren Şanlıurfalı misafir öğrenciler, medeniyetin kalbi Battalgazi'ye hayran kaldı.

Rektör Kızılay'dan Arslantepe memnuniyeti

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne kaydedilmesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede 'Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO başvuru sürecindeki tüm çalışmalara katkı vermiş olmaktan kıvanç duyuyoruz' dedi.

Başkan Fadıloğlu, esnafın taleplerini dinliyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ve AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ile birlikte ilçedeki esnafı ziyaret ederek, talep ve sorunlarını dinledi.

Taşhoron Kilisesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı

Malatya'da yıllardır kendi haline terk edilen Taşhoron Kilisesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Gaziantep iki lezzetin daha coğrafi işaretini aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültürünün vazgeçilmezi olan lezzetlerini korumak, gelecek nesillere aktarmak ve tanıtmak amacıyla 2 yemeğin daha coğrafi işaretini aldı. Gaziantep coğrafi işaretlemede 63 coğrafi işaret ve 1 geleneksel ürünle Türkiye genelindeki liderliğini korudu.

Battalgazi ücretsiz kurslar yoğun ilgi görüyor

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından ücretsiz olarak açılan resim, halı dokuma, müzik, minyatür, seramik, ebru ve hüsnü hat gibi birçok sanatın verildiği eğitimler, ilçe halkının büyük ilgisini görüyor.

Başkan Gürkan'dan turistlere çağrı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO Dünya Mirası kalıcı listesine girmesi kentte sevinçle karşılandığını belirterek, tüm turistlere çağrıda bulundu.

Arslantepe'den sonra UNESCO'ya bir başvuru da gastronomi alanında

Malatya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürütülecek olan ve Malatya'nın UNESCO'nun Meydana getirici Şehirler Ağı'na dhil edilmesi konusunda yapılacak olan çalışmalar için bir toplantı düzenlendi.

DÜSİD'den 'aşı olmayanlar düğünlere alınmasın' talebi

Diyarbakır Düğün Sektörü İşletmecileri Derneği (DÜSİD), kentte aşı olma oranının az olmasından kaynaklı, 'aşıları yapalım, sağlıklı yaşayalım' isminde beste yapıp kentte bulunan tüm düğün salonlarındaki müzisyenlere dağıttı. Yapılan beste müzisyenler tarafından seslendirilirken, düğünlere katılan vatandaşlar da beste ile halay çekti.

Sosyal medyada Arslantepe Höyüğü heyecanı

Malatya Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi'ne girmesi kararı sosyal medyada ilgi odağı oldu.

Arslantepe Höyüğü'nün Dünya Miras Listesi'ne girmesi Malatyalıları sevindirdi

Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesi, Malatya'da mutlulukla karşılandı.

Milletvekili Tüfenkci Arslantepe kararı değerlendirmesi

UNESCO Dünya Miras Komitesi'nin Arslantepe Höyüğü'nü kalıcı listeye almasını değerlendiren AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya ve ülkemiz adına milat niteliğinde bir karar dedi.

Arslantepe Höyüğü, Unesco Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne alındı

Duvarlarına renkli figürler işlenmiş kerpiçten sarayı, 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip tapınağı, ilk kılıç ve mızraklarıyla tarih kitaplarını değiştiren ve 2014 yılında Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Battalgazi'deki Arslantepe Höyüğü, Çin'in ev sahipliğinde UNESCO Dünya Miras Komitesinin online toplantısından çıkan karar ile kalıcı listeye alındı.

Başkan Çınar, Gündüzbey Sosyal Tesisleri'ni inceledi

Gündüzbey Sosyal Tesisleri inşaatını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Gündüzbey'i ziyaret edecek olan yerli ve yabancı turistleri modern, nezih ve kaliteli bir tesiste misafir ederek, tava ve fırın yemeklerinden en güzel şekilde istifade etmelerini sağlayacağız' dedi.

Arslantepe'nin adaylık değerlendirmesi 26 Temmuz'a kaldı

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Malatya'daki Arslantepe'nin UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Liste'ye alınmasına yönelik çalışmalar 26 Temmuz Pazartesi günü ele alınacak.

8 yaşında kitap yazdı

Malatya'da Fırat İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Hazal Alibeyoğlu, hikaye kitabı yazdı ve kendi okulunda imza günü düzenledi. Minik yazar, boncuktan bileklik yapıp, resim yapmayı da seviyor. Hazal Alibeyoğlu, yeni projelerle kendisini geliştirmeyi hedefliyor.