Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Kahta'da '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' programı düzenlendi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) kalkıştığı hain darbe girişiminin 5. Yıl dönümünü münasebetiyle '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' düzenlendi.

Elazığ'da bin 11 camide eş zamanlı olarak sela sesi yükseldi

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanlar için 5'inci yılında Elazığ'da bin 11 camiden eş zamanlı olarak 'sela' okundu, dualar edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikler düzenlendi

Diyarbakır'da 15 Temmuz Milli Birlik Ve Beraberlik Günü 5.yıl dönümü nedeniyle Sur ilçesi Kurşunlu Cami olarak bilinen Fatih Paşa Cami önündeki Kurşunlu Meydanında etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır Kurşunlu Meydanı 15 Temmuz etkinlikleri için hazır

Diyarbakır'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin ilk defa yapılacağı Kurşunlu Camisi meydanındaki hazırlıklar tamamlandı. Kent genelinde yapılan çalışmalar kapsamından hain darbe girişiminde şehit düşen kahramanların anısına 249 fidanın dikimi yaptı.

Doğanşehir yeni kütüphanesine kavuştu

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde farklı mimariyle inşa edilen yeni Halk Kütüphanesi törenle hizmete açıldı.

Unutulmaya yüz tutan deyiş ve türküleri kayıt altına alıp Türk halk müziği repertuvarına kazandırıyor

Elazığ'da müzik öğretmeni olan ve koro şefliği yapan Aygün Çam, 8 yıldır köy köy gezip unutulmaya yüz tutmuş deyiş ve türküleri kayıt altına alıyor. Çam, eski bant kasetleri dinleyip dijital ortama aktararak gelecek nesillere taşımaya çalışıyor.

Altından suların aktığı tarihi köprü sular altında kalacak

Adıyaman'da restorasyonu tamamlanan bin 500 yıllık Altınlı Köprüsü, 2022 yılının sonunda Çetintepe Barajı'nın suları altında kalacak.

Kayısı Festivali 16-17 Temmuz günleri kutlanacak

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bu yıl 24'üncüsü düzenlenecek olan Kültür, Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali ile ilgili olarak basın mensuplarıyla değerlendirme toplantısı düzenledi.

Diyarbakır'da 15 Temmuz etkinlikleri Kurşunlu Cami meydanında yapılacak

Diyarbakır'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, etkinlikleri Kurşunlu Camisi önündeki meydanda yapılacak.

Yetim çocuklar Eğil'i gezdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 50 yetim çocuk için kentin inanç destinasyonu Eğil'e gezi düzenledi.

Yenişehir'de spor ve sinema etkinliği devam ediyor

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Belediyesi, çocuk ve gençlerin yaz aylarını daha verimli ve eğlenceli geçirmeleri amacıyla '42 Mahallede spor ve sinema Etkinliği' pandemi sürecinin ardından mahalle sakinlerine moral olmaya devam ediyor.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Yeşilyurt'u çok beğendi

Tarihi Yeşilyurt Konaklarında incelemelerde bulunan Ankara Valisi Vasip Şahin, ' Yeşilyurt'u çok değişmiş ve güzelleşmiş gördüm. Tarihi Yeşilyurt Konaklarını çok beğendim, Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve ekiplerini tebrik ederim' diye konuştu.

Malatya'da pandemi sonrasında yerli turist hareketliliği

Yeni tip korona virüs (Covid-19) sürecinde normalleşmeye dönülmesinin ardından Malatya'da yerli turist yoğunluğu yaşanıyor.

Sanayici Ercan'ın hayatı kitap oldu

Gaziantep'in inşaat sektöründe başarılı olduktan sonra sanayiciliğe geçen ünlü işadamı Şükrü Ercan, 84 yıllık hayat öyküsü kitap oldu.

'Hamleni yap' projesi başarılı sporcular yetiştiriyor

Şehitkamil Belediye Başkanlığınca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde organize edilen Satranç Turnuvası, akıllı hamlelerin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Türkiye Satranç Federasyonu'nun pandemi sürecinde turnuva düzenleme esasları çerçevesinde gerçekleştirilen organizasyona ulusal kuvvet derecesi en yüksek sporcular katıldılar.

Şehitkamil'de resim kursuna yoğun ilgi

Şehitkamil Belediyesi tarafından Şehitkamil Sanat Merkezi'nde kadınlara yönelik hayata geçirilen resim kursuyla kadınlar hem eğitim görüyor hem de yapmış olduğu birbirinden güzel resimleriyle ressamlara taç çıkartıyorlar. Kadınlar, günün stres ve sıkıntısından resim yaparak uzaklaşıyorlar.

Doğu'nun gizli denizi 'Hazar Gölü' tatilcilerin akınına uğradı

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar, Türkiye'nin yarımadası konumundaki Elazığ'da bulunan Hazar Gölü'ne akın etti. Görüntüler Akdeniz ve Ege'yi aratmadı.

Elazığ'da açık havada piyona resitali

Elazığ Fırat Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte açık havada piyona resitali gerçekleştirildi.

Fenomenin baklava iddiası müdahale ile bitti

Kahramanmaraşlı sosyal medya fenomeni Gaziantepli baklavacılara meydan okudu. Bir oturuşta 5 tepsi baklava yiyeceğini iddia eden 'Tosun Baba' lakaplı 62 yaşındaki fenomen, 2 tepsiyi yiyince baklavacı sağlık sorunu yaşamasından korkarak müdahale etti.