Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Saruhanlı, doğa tutkunlarının yeni adresi oldu

Saruhanlı Belediyesi tarafından ilçedeki el değmemiş doğal güzelliklerin turizme kazandırılması çalışmalarına başlaması ilçeye olan ilgiyi artırdı. Keşfedilmeyi bekleyen doğa harikası kanyonlar, göletler ve tarihi eserler, belediyenin yapacağı çalışmalarla turizme kazandırılması amaçlanırken, daha çalışmalar başlamadan doğa tutkunları ilçenin yolunu tutmaya başladı.

Şehit Özel Harekat polisi adına kütüphane

Malatya'nın Doğanyol İlçesi'nde Koldere Ortaokulu'nda Şehit Oğuzhan Günaydın adına kütüphane yapıldı.

Müze yapılacak diye toplanan eşyalar çürümeye terk edildi

Denizli'nin Buldan ilçesinde oluşturulması için toplanan ilk motorlu dokuma tezgahı, stadyumunda çürümeye terk edildi.

Tüfenkci, Tarihi Yeşilyurt Konaklarını inceledi

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Kadim Çırmıhtı'nın tarihsel ruhunu gün yüzüne çıkarmak adına Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan restorasyon projeleriyle farklı bir görüntüye kavuşan Tarihi Yeşilyurt Konakları ile bölgedeki dönüşüm projelerini yerinde inceledi.

Yeşilyurt'ta yatırımlara kitap kafe de eklendi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın yeni dönem vaatleri arasında yer alıp, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle imzalanan ' Gençlik ve Gönüllülük İş Birliği Protokolü' ile yapımı tamamlanan Çavuşoğlu Kitap Kafe, kitapseverlerin hizmetine sunuldu.

Türk Mitolojisi karakterleri sanal sergide

Malatya İnönü Üniversitesi Arş. Gör. Eray Kıvrak, yanlış tasvir edilen Türk Mitolojisi karakterlerini yeniden tasarlayarak sanal sergiyi sanatseverlerin ziyaretine sundu.

Tarihi Yeşilyurt Konakları, sinema, dizi ve klip yapımcılarının uğrak noktasına dönüştü

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, Anadolu kültürü ve medeniyetinin tüm unsurlarını içerisinde barındıran Yeşilyurt'un sosyal, kültürel ve tarihi zenginliklerini daha geniş kesimlere ulaştırmak amacıyla restorasyonu tamamlanan Tarihi Yeşilyurt Konaklarının kapılarını sinema, dizi ve klip yapımcılarına açtı.

İnönü Üniversitesi'nde Azerbaycan konseri

Azerbaycan`ın Karabağ Savaşı'ndaki zaferi dolayısıyla Malatya İnönü Üniversitesi tarafından 'Kardeş Zaferi Azerbaycan Konseri' düzenlendi.

Yeşilyurt'taki restorasyon projelerine övgü

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Kadim Çırmıhtı'nın tarihsel ve kültürel miraslarının geleceğe taşınması adına Yeşilyurt Belediyesi tarafından hayata geçirilen restorasyon projeleri ile devam eden diğer dönüşüm yatırımlarını protokol üyeleri yerinde inceledi.

Türkiye'nin 5'inci AVM Kütüphanesi Malatya'da açıldı

Türkiye'nin 5'inci alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya Park AVM'de kitapseverlerle buluştu. Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, bu arada e-kitap portal hazırlığının da olduğunu söyleyerek, 'İnsanlar bulundukları noktalardan istedikleri kitaba e-kitap üzerinden ulaşabilecekler' dedi.

Halılar resim ile anlatılıyor

Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatlar Bölümü tarafından düzenlenen Halı'nı Anlat başlıklı online sergi ilgi görüyor.

Malatya Park AVM'ye kütüphane

Türkiye'nin 5'inci alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da okurlarıyla buluşacak. MalatyaPark AVM Kütüphanesi 5 bin eser ile hizmet verecek. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'ın açılışını yapacağı MalatyaPark AVM Kütüphanesi hizmete sunulacak.

Mersin’de yılbaşı hazırlıkları başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesince, marangozhane ve kaynak atölyesinde üretilen yılbaşı konseptli ürünler işlek caddelerdeki kavşaklara yerleştirilmeye başlandı.

Tarihi Yeşilyurt konakları farklı bir hüviye kavuştu

Tarihi Yeşilyurt Konaklarının restorasyon ve dönüşüm projeleriyle farklı bir hüviyete kavuştuğunu ifade eden Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'umuzda başarıyla uyguladığımız dönüşüm projeleri, örnek gösterilecek düzeye ulaşmıştır dedi.

Mersedes Kadir'in kitabına yoğun ilgi

Malatya'nın sevilen simalarından merhum Mersedes Kadir'in hayatını konu alan kitap ilgi gördü.

Bölgenin En Büyük Gözlük ve Saat Mağazası Malatya'da Açıldı

Bölgenin En Büyük Gözlük ve Saat Mağazası Malatya'da Açıldı

Malatyalı sanatçı İbrahim Altun'dan yeni albüm

Malatya'da söylediği Arguvan havaları ile tanınan ses sanatçısı İbrahim Altun, 8 aylık çalışma sonrası 3'üncü albümünü çıkardı.

Arslantepe Höyüğü geleceğin yeni yüzü olacak

Bütçe görüşmelerinin devam ettiği TBMM'de MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu'nun sorusu üzerine konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Arslantepe Höyüğü'nün ülkenin gelecekteki yeni yüzlerinden biri olacağını söyledi.

Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesine alınması istendi

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay Malatya Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesine alınması istedi.