Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Küçükkürne mağaraları keşfedilmeyi bekliyor

Malatya'nın Akçadağ İlçesinde bulunan Küçükkürne Mağaraları keşfedilmeyi bekliyor. Tarihi çok eskilere dayanan ve oyuk yerleri, girinti ve çıkıntıları ile dikkat çeken Küçükkürne Mağaraları yerli ve yabancı turistleri bekliyor.

(Özel) Türk-İslam tarihinde ilk ve tek: 3 dilli kitabe

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde üzerinde Arapça, Süryanice ve Ermenice yazıların olduğu 803 yıllık kitabe, asırlar öncesinden günümüze Selçuklunun izlerini taşıyor.

Karabulut'tan Kızılelma’nın Yenilmez Savaşçıları Serisi

Eğitimci-Yazar Gazi Karabulut Kızılelma'nın Yenilmez Savaşçıları başlığı altında beş kitaptan oluşan bir set çıkardı.

Yeşilyurt'un tarihi, fotoğraflarla geleceğe taşınacak

Sanatsal çalışmalarla Yeşilyurt'un güçlü ve zengin tarihini ön plana çıkarmaya devam eden Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt'un dört bir tarafında ki tarihi eserler, konaklar, müzeler, camiler ve evlerin tarihsel ve kültürel yönlerini, 'Kadrajdan Kültüre' projesiyle gözler önüne sermeye devam edecek.

Pandemide kitapara ilgi azaldı

Malatya'da pandemi sürecinde kütüphanelerden hizmet alan sayısı ve ödünç alınan kitap sayısı bir önceki yıla göre hemen hemen yarı yarıya düştü.

Karayel ile AK Partililer Yeşilyurt Kahve Konağını gezdi

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Karayel ile AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Yeşilyurt Belediyesinin kültürel değerleri yaşatmak ve geleceğe taşımak adına yapımını tamamladığı Kahve Konağını gezdiler.

İnönü Üniversitesi Yayınevi 4 yılda 140 eser yayınladı

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi Yayınevi'nin 4 yılda 140 eser yayınladığını söyledi.

Efsane kadın başkanın filmi vizyona giriyor

Türkiye'nin ilk seçilmiş kadın belediye başkanı olan ve trafik kazasında hayatını kaybeden Leyla Atakan'ın hayatını konu alan 'Leyla Hanım' filmi, 28 Haziran'da gösterime girecek.

İcraatlarını sergilediler

Malatya'da bir sivil toplum kuruluşu, kendi icraatlarının fotoğraflarını içeren fotoğraf sergisi açtı.

Battalgazi'de sevgililer gününe özel etkinlik

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha aktif rol almasını sağlamak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikle farkındalık oluşturdu.

Ofis ile gençlere sosyal iş birliği imkanı

Üniversitede gençlerin rahatlıkla ulaşabileceği bir mekanda açılacak olan ofis ile gençler, kültür, sanat, spor ve eğitim işbirliği ile bir araya gelecek.

“Günümüz Fotoğraflarıyla Gravürlerde Eyüpsultan” sergisi ziyaretçilere açıldı

Eski Eyüpsultan ile günümüz Eyüpsultan'ı gravür, resim ve fotoğraflarla bir araya getiren 'Günümüz Fotoğraflarıyla Gravürlerde Eyüpsultan' sergisi düzenlenen programla ziyaretçilere açıldı.

Battalgazi Belediyesi'nden ödüllü resim yarışması

Yeni tip korona virüs (Covid-19) sürecinde ilçedeki binlerce vatandaşa destek veren Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, salgın sürecinde insanların değişen yaşam tarzlarını, alışkanlıklarını ve iletişim biçimlerini görsel sanatlar yoluyla ifade edebileceği 'Penceremden Pandemi' konulu resim yarışması düzenlenecek.

Yeşilyurt'un ünlü kiraz yaprağı sarması anlatıldı

Ünlü sinema sanatçısı Engin Altan Düzyatan'ın sunduğu 'TRT-1 Tanıtım Gecesi' yayınında, Malatya'lı bir ailenin hayatından kesitlerin yer aldığı Türkan Hanımın Konağı dizisinin tanıtım bölümünde, Yeşilyurt Mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olup, 'Padişah Yemeği' olarak bilinen Kiraz Yaprağı Sarması anlatıldı.

Çetinkaya Konağı tescillendi

Malatya'nın Battalgazi İlçesinde bulunan Çetinkaya Konağı tescil edildi.

Karadeniz’in tek içten yanmalı fırıncısından meslek sırları

Giresun'da dededen kalan fırıncılık mirasını sürdüren Orhan Paylan, iyi ekmek yapmanın sırrının sadece ekşi maya ile sınırlı kalmadığını, ekmeğin pişirildiği fırının da önemli olduğunu söylüyor. Karadeniz'de tek içten yanmalı taş fırın ustasının kendisi olduğunu ileri süren Paylan, iyi ekmek yapmanın sırlarını paylaştı.

Bu da kardan polis

Hekimhan İlçe Emniyet müdürlüğü personeli, kurum bahçesinde kardan polis yaptı.

Levent Vadisi'ne Adrenalin Park kurulacak

Malatya'da bulunan Levent Vadisi'ne Adrenalin Parkı Projesi kapsamında, kamp alanı düzenlemesi, taş evler, yürüyüş platformları ve mağara aydınlatmaları faaliyetleri hayata geçirilecek.

Tanıtım için Malatya ve Gaziantep güç birliği yapacak

Gaziantep'ten Malatya'ya uzanan bölgenin tarih, kültür ve yöresel lezzetlerinin tanıtımı için Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi ile güç birliği yapacak.