Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette sırasında Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Hazineden çalınan 418 milyar doları alıp bu milletin cebine koyacağım

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Benim bu millete sözüm var. Haksız olarak alınan, hazineden çalınan 418 milyar doları alıp bu milletin cebine koyacağım dedi.

Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan 100 bin imzaya ulaştı.

Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan 100 bin imzaya ulaştı.

TDP lideri Sarıgül: Dünyanın neresinde iki ülke savaşıyorsa arkasında ABD vardır

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün ABD İnsan Hakları Raporu'ndaki Türkiye eleştirileriyle ilgili olarak, 'Dünyanın neresinde iki ülke savaşıyorsa arkasında ABD vardır' dedi.

Putin: Çin ile askeri ittifak oluşturmuyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin ile askeri ilişkilerinin ileri boyutta olmadığını söyleyerek, Çin ile askeri ittifak oluşturmuyoruz dedi.

Ukrayna’dan nükleer silah yanıtı:

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Belarus'a nükleer silah yerleştirileceği açıklamasına ilişkin, Kremlin, Belarus'u nükleer rehin aldı dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Hür Dava Partisi terörü tümden reddetmiştir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı, 'Hür Dava Partisi terörü tümden reddetmiş, hiçbir yasa dışı örgütle bağının olmadığını eğip bükmeden milletimizle paylaşmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı için bu tutum ve duruş yeterli ve değerlidir' dedi.

Tayvan, Honduras ile diplomatik ilişkiyi kesti

Uzakdoğu ülkesi Tayvan, Honduras ile diplomatik ilişkileri kestiklerini duyurdu. Alınan kararın ardından resmi olarak Tayvan'ı tanıyan ülke sayısı 13'e düştü.

Bakan Murat Kurum: Şu ana kadar 53 bin 830 konutumuzun yapım sürecini başlattık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde kalıcı konutlar için ilk temellerin atıldığını belirterek, 'Deprem bölgesinde şu ana kadar 53 bin 830 konutumuzun yapım sürecini başlattık. 22 bin 467'sinin temellerini attık. Yeniden ihya ve inşa sürecimizle 11 ilimizde yeni bir şehircilik destanı yazacağız' dedi.

Ukraynalı diplomat: “Türkiye’nin oynadığı arabuluculuk rolünü Çin oynayamaz”

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, 'Ukrayna-Rusya arasında Türkiye'nin oynadığı arabuluculuk rolünü Çin'in oynayabileceğini sanmıyorum. Çünkü daha şimdiden Putin ve Rusya'nın siyasetine verdiği desteği açığa çıkarmış durumda' dedi.

Yeniden Refah Partisi Malatya Milletvekili Aday Adayları

Yeniden Refah Partisinden Malatya Milletvekili Aday Adaylığına müracaat eden isimlerin listesi yayınlandı.

BİŞHAK Başkanı Baysal: Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Vahap Baysal, 'Ey Türk milleti, cennet vatanımız üzerinde oynanan oyunların büyüklüğünü görün. Bingöl şehit aileleri ve gazileri olarak dün olduğu gibi bugün de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındadır. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde de yine yanında olacaktır' dedi.

MHP Malatya Milletvekilleri Aday Adayı Listesi

Malatya'da MHP Malatya Milletvekilliği Aday Adaylığına 16 isim müracaat etti. MHP Malatya Milletvekili, Aday Adayı listesi

Memleket Partisi Lideri İnce: O çağrıyı bana değil genel başkanlarına yapsınlar

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski CHP'li 107 vekilin adaylıktan vazgeçmesi çağrısına tepki göstererek Ben farklı bir parti olan Memleket Partisi'nin Genel Başkanıyım, onlar ise CHP üyesi. O çağrıyı bana değil genel başkanlarına yapsınlar. O arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum; CHP'nin tüzüğü anti demokratikleştirilirken sesinizi çıkardınız mı? dedi.

İran’dan ABD’ye tehdit:

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sözcüsü Keyvan Hüsrevi, Suriye'deki İran bağlantılı üslere yönelik gerçekleştirilen saldırılara derhal yanıt verileceğini söyledi.

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce 4 günde 100 bin imza topladı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için gerekli olan 100 bin imzaya 4 gün sonra ulaştı. Bu sonuçla İnce, 100 bin imzaya ulaşan ilk isim oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs seçimleri tarihi bir yol ayrımına dönüşmüştür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ülke, millet ve dünyanın dört bir yanında gönlü ve gözü bize dönmüş olan kardeşlerimizle birlikte yeni bir seçimin, yeni bir imtihanın eşiğindeyiz. Her seçim önemlidir ama 14 Mayıs seçimleri hem içerideki saflaşmaların mahiyeti hem de bölgesel ve küresel gelişmelerin nezaketi bakımından tam manasıyla tarihi bir yol ayrımına dönüşmüştür dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: Anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyu yüzde 50’den fazla

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yapılan son anketlerin sonuçlarında AK Parti'nin oyunun yüzde 40'dan fazla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın da yüzde 50'den fazla oyunun olduğunu açıkladı.

Malatya'da AK Parti Milletvekili aday adayları için temayül yoklaması

AK Parti tarafından Malatya'da 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde gösterilecek milletvekili adaylarının belirlenmesine yönelik temayül yoklamasına başladı.

Toplam 8478 haber.