Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Yeniden Refah Partisi’nin katılım sağlaması ile Cumhur İttifakı’nın protokol metni YSK’ya sunuldu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Yeniden Refah Partisi'nden oluşan Cumhur İttifakı'nın seçim protokolü, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunuldu.

Cumhurbaşkanı adaylarından 11’i için 100 bin imza sürecinde üçüncü gün

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri çerçevesinde cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan 11 isim için 100 bin imza süreci üçüncü gününde devam ediyor.

Emeklilere verilen ikramiyeler 2 bin TL olacak.

Emeklilere verilen ikramiyeler 2 bin TL olacak.

İngiltere Kralı III. Charles’ın Fransa ziyaretine protesto engeli

İngiltere Kralı III. Charles'ın 26 Mart'ta Fransa'ya gerçekleştireceği ziyareti, 28 Mart'ta emeklilik reformuna karşı yeni kitlesel protesto kararı alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un talebi üzerine ertelendi.

Ata İttifakı ittifak protokolünü YSK’ya sundu

Zafer Partisi ve Adalet Partisi'nin oluşturduğu Ata İttifakı, ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına uydu, her yıl yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım yapıyor

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde AK Partili Belediye Başkanı Alihan Babat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarına uyması sonucu bölgede parmakla gösteriliyor. Son 3 yılda 45 bin aileye yardım ulaştıran Başkan Babat, bu yıl Ramazan ayında yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım dağıtıyor.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev:

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Rus ordusunun Ukrayna'daki hedefinden geri adım atmayacağını belirterek, Gerekirse Lviv'e kadar gireriz dedi.

Malatya'da kalıcı konutların inşa edileceği noktalar belli oldu

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, depremin vurduğu Malatya'da kalıcı konutların Yeşilyurt İkizce, Altay Kışlası ile Battalgazi Gelinciktepe ve Çamurlu ana aksı üzerine yapılacağını açıkladı.

Bakan Ersoy: 'Bu afeti el ele vererek birlikte atlatacağız'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Bizler millet olarak çok güçlü bir milletiz. Bunu her afetten sonra görüyoruz. İnşallah bu afeti de ülke olarak, Malatya olarak el ele vererek atlatacağız, birlikte ayağa kalkacağız' dedi.

Bakan Bozdağ ilk iftarını yurtta depremzedelerle açtı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ramazan ayının ilk iftarında Diyarbakır Selahattin Eyyubi KYK Kız Yurdu'nda depremzedelerle bir araya geldi.

TBMM Başkanı Şentop ilk iftarı depremzedelerle yaptı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ilk iftarını Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde çadır kentte depremzedelerle birlikte açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’yi terörle dize getirme, Türk siyasetini marjinal yapılar eliyle dizayn etme girişimini hep birlikte boşa çıkartacağız”

Kahramanmaraş'ta konteyner kentte katıldığı iftar programında depremzedelere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye'yi terörle dize getirme, Türk siyasetini marjinal yapılar eliyle dizayn etme girişimini hep birlikte boşa çıkartacağız' dedi.

CHP Malatya Milletvekili Aday Adayları Listesi

CHP Malatya milletvekilliği aday adaylığı için de 36 kişi başvuru yaptı.

Onur Güneş DEVA Partisinden Milletvekili Aday adayı

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş Malatya Milletvekili Aday adaylığı için resmen müracaat etti.

AK Parti Malatya Milletvekil Aday Adayları Listesi

AK Parti Malatya İl Başkanlığı Milletvekili aday adaylığına başvuran kişi sayısını açıkladı. Yapılan açıklamada: ' AK Parti Malatya Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusu sayısı toplamda 128'dir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükseltiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükseltiyoruz.'

Bakan Bilgin'den emekliye ek zam müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''5 bin 500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının yetersiz kaldığını birlikte gördük. Alternatif çalışmaları yani en düşük emekli maaşını yükselteceğimiz alternatif modellerimiz var.'' açıklamasını yaptı.

Av. Aslı Gizem Mamur, Ak Parti’den Aday Adayı

Mamur AK Parti’den Aday Adaylığını Açıkladı

İYİ Parti’li Ağıralioğlu: Biz bölücüleri dinlemeyiz çocuk katillerini dinlemeyiz

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, 'Biz bölücüleri dinlemeyiz, çocuk katillerini dinlemeyiz. HDP yetkililerini 'Devlet katil' derken görüyorum, çok cüretkarlar. Devlete 'katil' derken gösterdiğiniz cüretkarlığı bir kere PKK'ya gösteremediniz. Ben terör gölgesi düştüğü yerde makamların örselenmesine razı değilim' dedi.

Toplam 8508 haber.