Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Vietnam’ın yeni devlet başkanı Vo Van Thuong oldu

Vietnam'da Nguyen Xuan Phuc'un istifası ile boşalan devlet başkanlığı görevine Vo Van Thuong seçildi.

Netanyahu’nun eşi protesto sırasında kuaförde mahsur kaldı

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de hükümetin yargı reformuna karşı gerçekleştirilen protesto sırasında Başbakan Binyamin Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu kuaförde mahsur kaldı. Göstericilerin topladığı kuaförün önüne takviye polis gönderildi. Sara Netanyahu kuaförden saatle sonra tahliye edilebildi.

G20 Dışişleri Bakanları’ndan depremde hayatlarını kaybedenler için saygı duruşu

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı, Türkiye ve Suriye'de depremde hayatını kaybedenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Hayat Normalleşinceye Kadarda Malatya'da Hemşerilerimle Birlikte Olmaya Devam Edeceğim

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Deprem felaketinde yaşananlar ve EYT düzenlemesi hakkında konuşan Ağbaba şunlara değindi:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den çadır kente ziyaret

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adıyaman'da ziyaret ettiği çadır kentte depremzedelerle bir araya geldi.

Kosova Başbakanı Kurti: “Sırbistan’la ilişkilerin normalleşmesi ancak karşılıklı tanıma ile mümkün”

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ancak karşılıklı tanıma ile mümkün olabileceğini söyledi.

Çin Devlet Başkanı Xi ile Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko bir araya geldi

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Çin'e resmi ziyarette bulunan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile başkent Pekin'de bir araya geldi.

11. Cumhurbaşkanı Gül: 'Devletimizin bütün organları el birliği ile büyük bir çalışma içerisinde'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Devletimizin bütün organları el birliği ile büyük bir çalışma içerisinde. Vali, mülkü idare amirleri, belediye başkanları, herkes elinden gelen her şeyi yapıyor' dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Kahramanmaraş’ta

Kahramanmaraş'a gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Deprem bölgesindeyiz ama bundan sonra inşaatlarda yapılacak olan binalarda gerekli tedbirlerin alınması ile böyle durumlarda herkesin korunabileceği ve binaların bu şekilde yıkım yaşamayacağı bir süreci hep birlikte inşa edeceğiz dedi.

Bakan Bozdağ: ''İslahiye'deki adalet hizmetlerinde sorun yok''

Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen yerlerden olan Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde inceleme yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''İslahiye'deki adalet hizmetlerinin sunumunda herhangi bir sorun yoktur' dedi.

Sarıgül: Seçimlerin zamanında yapılması doğru bir karar

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen EYT Yasa Teklifini değerlendirdi ve seçimlerin zamanında yapılması kararını doğru bulduklarını söyledi.

Malatya'da 25 noktada 7 bin 500 konteyner kuruluyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından konteyner kentler kurulumu noktasında yoğun bir çalışma sergileniyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: '5 bin depremzedeyi misafir ediyoruz'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar depremden etkilenen Gaziantep'e geldi. Tatar, deprem bölgesinden gelen yaklaşık 5 bin kişiyi misafir ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Doğanşehir'de Depremzedelerle Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinde ağır hasar alan Doğanşehir ilçesini ziyaret ederek Konteynır kentteki depremzedelerle buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ve Destici deprem bölgesinde Alperen Ocakları Arama Kurtarma ekibi ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına yardım eden Alperen Ocakları ekiplerini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğanşehir'de konteyner kenti ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde deprem sonrası kurulan konteyner kenti ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kentsel dönüşüm konusunda artık kimsenin kaprisleriyle, ideolojik bağnazlıklarıyla kaybedecek vaktimizin olmadığını görüyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından konutların yeniden inşa sürecine ilişkin 'Yerlerimiz jeolojik incelemelerle yapılacak. Şehirlerimizin hayati özelliklerini korumak önceliklerimiz arasında geliyor. Tarihe vefa geçmişe saygı anlayışı ile inşa edeceğiz. Kentsel dönüşüm konusunda artık kimsenin kaprisleriyle, ideolojik bağnazlıklarıyla kaybedecek vaktimizin olmadığını görüyoruz' dedi.

Putin, Yeni START’ın askıya alınmasına dair kararnameyi imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nın (Yeni START) askıya alınmasına dair kararnameyi imzaladı.

Adalet Bakanı Bozdağ: 'Soruşturmalar, ucu kime uzarsa uzasın sonuna kadar gidilecek'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem bölgesinde adalet hizmetlerinin aksamadan yürüdüğünü ve soruşturmalarda ucu kime uzanırsa uzansın sonuna kadar gidileceğini söyledi.

Toplam 8416 haber.