Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

İş İnsanı Karaman Kavuk, AK Parti'den aday adaylığını açıkladı

AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Kahraman Kavuk AK Parti’den 28. Dönem Malatya Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

Başkan Güder'in Kentsel Dönüşümdeki Haklılığı

Malatya'da ilk defa öncü olarak uygulamaya koyan ve çok büyük tepkilere rağmen Şehit Fevzi Mahallesinde Kentsel Dönüşümün olmasını sağlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in haklılığı vatandaşların teşekkürüyle karşılık buluyor.

Kuzey Kore lideri Kim:

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Kore Yarımadası ile çevresinde sık sık büyük çaplı askeri tatbikatlar düzenleyen ABD ve Güney Kore'yle mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek, Nükleer silahlara nükleer silahla, cephe çatışmasına cephe çatışmasıyla karşılık vereceklerini söyledi.

Malatya'da Basın İlan Kurumuna yeni yer tahsisi

Basın İlan Kurumu Malatya Şubesi binasının Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra hasar alması nedeniyle kullanılamaz hale gelmesi üzerine, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine Belediye yanında geçici bir yer tahsis edildi.

Bakanlardan sel felaketi açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da değerlendirmede bulundu. Bakan Soylu, Şanlıurfa'da 13 kişinin selde hayatını kaybettiğini söyledi.

Adalet Bakanı Bozdağ: “Bugüne kadar bin 219 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı, bunlardan 284 şüpheli tutuklandı”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerin andından bugüne kadar bin 219 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını belirterek, Bunlardan 284 şüphelinin tutuklandığını, 416 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 260 şüpheli hakkında çıkarılmış yakalama kararı bulunduğunu, şu anda gözaltı kararı verilmiş 95 şüpheli olduğunu, yurt dışında 4 şüphelinin bulunduğunu, 53 şüphelinin vefat ettiğini görüyoruz. Bu tutuklu olanların durumuna baktığımızda ise 102'sinin müteahhit, 151'inin yapı sorumlusu, 13'ünün yapı sahibi, 18'inin de binada değişiklik yapan kişiler olduğunu görüyoruz' dedi.

Polonya, Ukrayna’ya 4 MiG-29 savaş uçağı gönderiyor

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, ilerleyen günlerde Ukrayna'ya Sovyet yapımı 4 adet MiG-29 savaş uçağı göndereceklerini ifade etti.

Bakan Bilgin: 'Deprem felaketinin meydana getirdiği sorunları aşmak için Türk devleti elinden gelen her şeyi yapıyor'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Malatya'da AFAD Koordinasyon Merkezinde yaptığı açıklamada, 'Deprem büyük bir felaket, bu felaketin meydana getirdiği sorunları aşmak için Türk devleti elinden gelen her şeyi yapıyor' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk dünyası olarak birliğimiz gücümüzdür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk dünyası olarak birliğimiz gücümüzdür dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile görüştü.

Afet Yeniden İmar Fonu kurulacak

TBMM Genel Kurulunda Afet Yeniden İmar Fonu kurulmasına yönelik teklif görüşmeleri düzenlendi ve teklif yasalaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Adıyaman ve Şanlıurfa’daki sel felaketinde 14 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adıyaman ve Şanlıurfa'daki sel felaketinde 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de arandığını açıkladı.

Putin:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye'deki durum ve güncel konuları ele almak üzere başkent Moskova'da bir araya geldi. Putin, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, Suriye'deki ortak çalışmalarımız sayesinde terörle mücadelede önemli sonuçlar elde edildi dedi.

Bakan Soylu sel bölgesinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 37 gün içerisinde önce depremin sonra da sel felaketinin vurduğu Adıyaman ve Şanlıurfa'ya giderek incelemelerde bulundu.

Putin havacılık tesisini ziyaret etti, uçuş simülatörü kullandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ziyaret ettiği havacılık tesisinde uçuş simülatörü kullandı.

KKTC Başbakanı Ünal Üstel: “Bugün değilse ne zaman Anavatanımızın yanında olacağız”

Hatay'ın İskenderun ilçesine gelen KKTC Başbakanı Ünal Üstel: 'Bu acılı günde değilse ne zaman Anavatanımızın yanında olacağız.

Esad ile Putin yarın Moskova’da görüşecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın yarın Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geleceği açıklandı.

ABD, Rusya’nın Washington Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı

ABD, Karadeniz üzerinde düşürülen İHA'nın ardından Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov'u Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Toplam 8549 haber.