Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Karadeniz’de düşen İHA ile ilgili ABD Başkanı Biden bilgilendirildi

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD Başkanı Joe Biden'ın Karadeniz üzerinde Rus savaş uçağının çarpması sonucu düşürülen İHA hakkında bilgilendirildiğini aktardı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Umarım Ermenistan barış fırsatını kaçırmaz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 'Şimdi barış zamanı. Ermenistan'a barış teklif ettik, 5 ilkeye dayalı bir barış antlaşması teklif ettik. Umarım Ermenistan bu fırsatı kaçırmaz ve nihayet Güney Kafkasya'da barış ve işbirliği dönemi başlar' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Moğolistan Dışişleri Bakanı Batmunkh’u kabul etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Moğolistan Dışişleri Bakanı Battsetseg Batmunkh'u kabul etti.

Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında, 14 Mart Salı günü saat 10.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

ABD Başkanı Biden, Alaska’da petrol ve gaz rezervinin çıkarılmasını onayladı

ABD Başkanı Joe Biden, Alaska'da petrol ve gaz rezervlerinin çıkarılması için sondaj yapılmasını içeren Willow adlı projeyi onayladı.

İngiltere Başbakanı Sunak: “Çin, dünya düzenine karşı bir meydan okumayı temsil ediyor”

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Çin'in dünya düzenine karşı bir meydan okumayı temsil ettiğini söyledi.

Bakan Soylu, Adıyaman’da koordinasyon toplantısına katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremden etkilenen Adıyaman'da gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına katıldı.

Rusya, Tahıl Koridoru Anlaşması’nın 60 gün daha uzatılmasını kabul etti

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın 60 gün daha uzatılmasını kabul ettiklerini açıkladı.

Başkan Bülbüloğlu: ' Tek suçlu müteahhitler algısı doğru değil'

MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, her deprem felaketinde kamuoyu baskısı ile müteahhitlerin hedef gösterilmesinin doğru olmadığını belirterek, Tek suçlu müteahhitler algısı doğru değil dedi.

Yargıtay Başkanı Akarca bilgilendirme seminerine katıldı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay'da görevlendirilen 26. Dönem Adli Yargı Hkim ve Cumhuriyet savcısı adaylarına yönelik düzenlenen bilgilendirme seminerine katıldı.

Bakan Ersoy: 'Malatya'da enkaz kaldırma çalışmalarına yoğunlaştık'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Malatya'da AFAD Koordinasyon Merkezinde bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Bakan Ersoy Malatya'da enkaz kaldırma çalışmalarına yoğunlaştıklarını söyledi.

Özbey, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu

Makine Mühendisi Ahmet Turan Özbey, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz size inanıyoruz, siz de Cumhur İttifakı’na inanın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yıkılan her şeyi daha iyisiyle yerine koymamız mümkündür, birçok depremde biz bunları ispatladık. Biz size inanıyoruz, siz de Cumhur İttifakı'na inanın' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katar, 1 ay içinde konteyner sayısını 10 bine tamamlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın Dünya Kupası'nda kullandığı konteynerleri biz ülkemizde kullanıyoruz. Gördük, memnun kaldık. 10 bin konteyner sözü verdiler ve peyder pey gelmeye devam ediyor. Bini geldi, 4 bini yolda, 1 ay içinde 10 bine tamamlanacak dedi.

Samanlı, Bu Milleti Hiç Bir Güç Yıkamaz

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Aday Adayı Mesut Samanlı'nın İstiklal Marşı'nın Kabulü Mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Coğrafyamızda asırlardır oynanan oyunları artık çöpe atma vakti gelmiştir” (2)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Coğrafyamızda asırlardır oynanan oyunları artık çöpe atma kendi oyunumuzu yazma, yönetme ve sergileme vakti gelmiştir' dedi.

ABD, İran ile mahkum takası anlaşmasını yalanladı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın ABD ile mahkum takası konusunda anlaşmaya varıldığı yönündeki açıklaması ABD tarafından yalanlandı.

Başkan Gürkan: Birlikteliğimizi siyasi mülahazalara kumpas etmeyelim

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Depremin yaralarını hep beraber saracağız. Siyasi mülahazalara birlikteliğimizi kumpas etmememiz lazım. Zaman birlik, beraberlik ve yaraları sarma zamanıdır dedi.

PKK’lılar ve Ermeniler aynı kampta eğitim alıyor iddiası

İran'ın Suriye'de yaşanan yumuşamanın ardından boşa çıkan milis güçleri Karabağ bölgesine kaydırdığı iddia ediliyor. Rusya ve Avrasya Uzmanı Prof. Dr. Toğrul İsmayıl, 'Bunların sadece Karabağ değil diğer Rusya-Ukrayna bölgesine de gönderilme ihtimali yüksek' dedi. Dr. Babek Şahit ise, 'Bu iddiaların doğruluk payı yüzde 100' dedi.

Toplam 8549 haber.