Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin maliyetinin 104 milyar doları bulacağı anlaşılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlk hesaplamalarımıza göre depremin yol açtığı yıkım maliyetinin yaklaşık 104 milyar doları bulacağı anlaşılıyor. Bu çapta bir afetle ekonomik durumu ne olursa olsun hiçbir ülkenin tek başına mücadele etmesi mümkün değildir. Depremde yıkılan tüm şehirlerimizi alt yapısı, üst yapısı, iş yerleri, tarihi ve kültürel değerleri ile yeniden inşa ve ihya edeceğiz' dedi.

Av Özcan Çetin Ak Partiden Aday Adaylığını Açıkladı

Bölgemiz yüzyıllardır eşine nadir rastlanan büyük bir afetle karşı karşıya kalmıştır.

Ramazan Özcan Ak Partiden Aday Adaylığını Açıkladı

Uzun yıllardır Malatya Ticaret Borsası Başkanlığı görevinde bulunan Ramazan Özcan, Ak Parti’den Milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu. Kayısının sorunlarının çözümü sürecinde önemli çalışmalara imza atan Özcan, “Bu sıkıntılı dönemde, zorlu bir göreve talibiz.

İktidar Malatya'yı Kaderine Terk Etti

Memleket Partisi Malatya İl Başkanı Benay Turfanda Çinkılıç 'İktidar en fazla oyu aldığı Malatya'ya sahip çıkmıyor' dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic:

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova ile ikili ilişkileri normalleştirmek istediklerini fakat Sırbistan'ın Kosova'yı tanımadığı için uluslararası hukuki bağlayıcılığı olan hiçbir belgeye imza atmak istemediğini söyledi.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan İHA muhabirine önemli açıklamalar

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhur İttifakı'na katılım süreci ve parti politikalarıyla ilgili İHA muhabirine özel açıklamalarda bulundu.

Şehit ve gazi ailelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tam destek

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, 'Bizden daha büyük olan davamız da, başta şehit ve gazi ailelerimiz olmak üzere, feraset sahibi tüm kardeşlerimizle birlikte, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz' dedi.

Kuveyt’te geçtiğimiz sene yapılan parlamento seçimi iptal edildi

Kuveyt Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz sene eylül ayında yapılan parlamento seçiminin sonucunu iptal ederek, feshedilen parlamentonun eski haline getirilmesine karar verdi.

Çavuşoğlu, Kahire’de 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenine katıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kahire'de 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreninde, Asrın felaketi olan 6 Şubat depreminden yaraları hep birlikte sararak daha güçlü şekilde çıkacağız dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “Deprem nedeniyle 6 bin 807’si yabancı uyruklu, toplam 49 bin 589 vatandaşımız hayatını kaybetti”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 49 bin 589, sel felaketine maruz kalan illerde ise 18 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, selde kaybolan 3 kişinin bulunmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Zelenskiy’den Esad’a yaptırım kararı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın ilhak ettiği toprakları tanıdıklarını açıklayan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a 10 yıl süreyle yaptırım uygulanmasına yönelik kararname imzaladı.

Putin’den ilhakın yıldönümünde Kırım’a ziyaret

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım ilhakının 9'ncu yıl dönümünde Kırım'ı ziyaret etti.

ICYF Başkanı Ayhan’dan İslamofobiye karşı küresel mücadele için birlik çağrısı

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) Başkanı Taha Ayhan, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen toplantıda, 'Her türlü nefret söylemini ve İslamofobik anlatıyı ortadan kaldırmak için hem ulusal hem de uluslararası düzeyde koordineli çabalarımızı artırmaya ve güçlendirmeye odaklanmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamalıyız' dedi.

Başkan Samanlı MHP Malatya Milletvekilliği Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi; Milletvekili Aday Adaylığı başvuru süreçlerini başlattı.

Bakan Akar: PKK/YPG destekçileri teröristlere helikopter vererek bir kez daha suçüstü yakalanmışlardır

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyinde düşen ve teröristleri taşıdığı belirtilen helikoptere ilişkin, PKK/YPG destekçileri, teröristlere helikopter vererek bir kez daha suçüstü yakalanmışlardır. Bunların beyhude çabalar olduğunu artık anlamaları lazım. Terörle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aralıksız devam edecektir dedi.

Peskov: Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin kararı Rusya için önemsiz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında aldığı tutuklama kararının Rusya için önemsiz olduğunu söyledi.

Bakan Soylu sel felaketinde ölü sayısının 18’e yükseldiğini açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinde Adıyaman ve Şanlıurfa'da ölü sayısının 18'e yükseldiğini açıkladı.

İş İnsanı Karaman Kavuk, AK Parti'den aday adaylığını açıkladı

AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Kahraman Kavuk AK Parti’den 28. Dönem Malatya Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

Başkan Güder'in Kentsel Dönüşümdeki Haklılığı

Malatya'da ilk defa öncü olarak uygulamaya koyan ve çok büyük tepkilere rağmen Şehit Fevzi Mahallesinde Kentsel Dönüşümün olmasını sağlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in haklılığı vatandaşların teşekkürüyle karşılık buluyor.

Toplam 8509 haber.