Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Özhaseki: Kentsel dönüşüme karşı çıkılan yerde tek bir bina ayakta kalmadı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde kentsel dönüşüme karşı çıkılan tek bir binanın bile ayakta kalmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) bir araya geldi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic:

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova'nın bağımsızlığını fiilen de hukuki olarak da tanımayacaklarını söyledi.

4 siyasi partiden oluşan Ata İttifakı kuruldu

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi'nden oluşan 'Ata İttifakı' Zafer Partisi'nin Genel Merkezi'nde kuruldu.

MHP lideri Bahçeli’den AYM’ye ‘HDP’ tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP kapatma davasındaki son iki kararı nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ni (AYM) hedef alarak, 'Şu anki AYM Türk milletinin mahkemesi değildir, olması da mümkün değildir. Bu yürek burkan, hukuk skandalı olarak anılacak bir karardır. AYM'nin, bölücü terör örgütünün arka bahçesi olması beka ve güvenlik sorunu olduğu kadar adalet ve hukuk katlidir dedi.

HÜDA PAR’dan Cumhur İttifakı’na destek

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, aday çıkarmayacağını ve seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs destanını Cumhur İttifakı olarak inşallah beraberce yazacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Altılı koalisyonun güçlendirilmiş parlamenter sistem diye başladığı yolculuğun sonu önce kumar masasına, sonra at pazarlığından beter bir Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve milletvekili paylaşımı kavgasına çıktı. Üstelik öyle bir kavga ki içinde tehditten rüşvete, hakaretten şantaja, aba altından değil alenen sopa göstermekten sürüden ayrılmaya kalkanları bindirilmiş kıtalarla linç ettirmeye kadar her türlü rezillik var' dedi.

Bakan Soylu, depremzedelerin seçim öncesi adres değişiklik süreciyle ilgili bilgi verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde vatandaşların ikamet kayıtlarını 17 Mart saat 23.59'a kadar e-Devlet, nüfus müdürlükleri ve nüfusmatikler üzerinden gerçekleştirebileceğini söyledi.

AK Partili Özhaseki: 'CHP'liler deprem bölgesine gelsin, kimler hizmet ediyor görsün'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 'Cumhuriyet Halk Partililer deprem bölgelerine gelsinler de görsünler buralarda hizmet edenler kimler. Algı operasyonları ile uğraşmasınlar' dedi.

Bakan Soylu, deprem bölgesi için ihtiyaçları açıkladı

Deprem bölgelerine dönüşlerin başladığına dikkat çeken İçişler Bakanı Süleyman Soylu:Vatandaşlarımızın seferberlik haline ilk gün ki gibi devam etmeleri en büyük muradımızdır. Birinci talep altını çizerek söylüyorum kuru gıda kolisidir. İkinci talep hijyen ve kişisel temizlik ürünleridir. Üçüncü ihtiyaç bahar geldi, yaz geliyor, kıyafete ihtiyaç var. Rica ediyoruz ikinci el giysiyi vatandaşlarımız buralara göndermesinler dedi.

İngiltere ve Fransa, düzensiz göç konusunda anlaştı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'te gerçekleştirilen zirvede, Manş Denizi'nden kaçak göçmen geçişleriyle ilgili anlaşmaya vardı.

Bakan Nebati, TOBB yönetimiyle bir araya geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetimiyle bir araya geldi.

YSK’nın seçim kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimler hakkındaki kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. YSK, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa etmeleri gereken son tarihi 16 Mart 2023 olarak belirledi.

Polonya, Belarus sınırını güçlendirmeye başladı

Polonya, Rusya'nın Kaliningrad Oblastı ile olan sınır hattının ardından Belarus sınırını da güçlendirmeye başladı.

Bakan Soylu: 'Deprem bölgesinde 209 konteyner kentin kurulumuna başlandı'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde 209 konteyner kentin kurulumuna başlandığını söyledi.

AK Parti, Yeniden Refah Partisi’ni Cumhur İttifakı’na katılmaya davet etti

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı Cumhur İttifakı'na katılmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ile bir araya geldi.

Bakan Bozdağ Vatandaşlarımız devletine ve Cumhurbaşkanımıza güveniyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Vatandaşlarımız devletine, Cumhurbaşkanımıza güveniyorlar. Bu ihtiyaçların giderileceğini, en kısa zaman içerisinde de kalıcı konutlara kavuşacaklarına olan inançlarını ifade ettiler dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan 14 Mayıs yorumu: 'Hayırlı uğurlu olsun'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim tarihinin resmileşmesinin ardından Malatya'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin seçime, değişime ihtiyacı var. Hayırlı uğurlu olsun' dedi.