Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

İYİ Parti’li Ağıralioğlu: Biz bölücüleri dinlemeyiz çocuk katillerini dinlemeyiz

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, 'Biz bölücüleri dinlemeyiz, çocuk katillerini dinlemeyiz. HDP yetkililerini 'Devlet katil' derken görüyorum, çok cüretkarlar. Devlete 'katil' derken gösterdiğiniz cüretkarlığı bir kere PKK'ya gösteremediniz. Ben terör gölgesi düştüğü yerde makamların örselenmesine razı değilim' dedi.

Macron: “(Emeklilik reformu) Bu reformu yapmaktan zevk aldığımı mı sanıyorsun?”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, tartışmalı emeklilik reformunun Ulusal Meclis'ten geçmesinin ardından sessizliğini bozarak, 'Bu reformu yapmaktan zevk aldığımı mı sanıyorsun?' dedi.

İspanya’da hükümet için sunulan gensoru önergesi reddedildi

İspanya'da Başbakan Pedro Sanchez liderliğindeki koalisyon hükümetinin düşürülmesi için sunulan gensoru önergesi, mecliste yapılan oylama ile reddedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gambiya Büyükelçisi Conteh’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gambiya Büyükelçisi Alkali Fanka Conteh'i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Krallık Büyükelçisi Jill Morris’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Krallık Büyükelçisi Jill Morris'i kabul etti.

Malatya'da seçmen listeleri askıya çıkarıldı

Yüksek Seçim Kurulunun 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci dönem milletvekili genel seçimine ilişkin takvimine göre seçmen listeleri Malatya'da muhtarlıklarda askıya çıktı.

Putin: Kolektif Batı nükleer bileşenli silahlar kullanmaya başladığında karşılık vereceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, Kolektif Batı nükleer bileşenli silahlar kullanmaya başladığında karşılık vereceğiz dedi.

Tayland’da seçim tarihi 14 Mayıs olarak güncellendi

Tayland Seçim Komitesi, daha önce 7 Mayıs olarak açıklanan seçim tarihini güncelleyerek, seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağını açıkladı.

Japonya Başbakanı Kishida’dan Ukrayna’ya sürpriz ziyaret

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, sürpriz bir ziyaretle Ukrayna'ya gelerek, Rusya'nın savaş suçu işlediği iddiaları ile gündeme gelen Bucha'yı ziyaret etti. Kishida'nın ziyareti, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez bir Japonya Başbakanı'nın çatışma bölgesini ziyareti olarak kayıtlara geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylık başvurusu yapıldı

Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylık belgeleri, Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildi.

Kiraz'dan Adaylık Başvurusu

11 yıl CHP Malatya İl Başkanlığı görevinde bulunan ve 24 yıl partinin çeşitli kademelerinde görev alan Enver Kiraz, milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi görüşmesi 4,5 saat sürdü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping arasındaki görüşme 4,5 saat sürdü.

Fransa’da Macron hükümeti gensoru önergesinde kıl payı kurtuldu

Fransa'da Ulusal Meclis'te Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetine karşı verilen ilk gensoru önergesi, 278 milletvekilinin lehte oy vermesine rağmen 287 olan oy çoğunluğunun 9 oyla sağlanamaması nedeniyle reddedildi. Macron hükümetine karşı verilen iki gensoru önergesi de başarısız oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki: CHP oy uğruna Kandil’e göz kırpar hale gelmiş, yazık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 'CHP oy uğruna Kandil'e göz kırpar hale gelmiş, yazık' dedi.

Bakan Kirişci: (Sel) Ülkenin gıda güvenliğini riske edebilecek herhangi bir gelişme söz konusu değildir

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yaşanan sel afetine ilişkin, Ülkenin gıda güvenliğini riske edebilecek herhangi bir gelişme ön tespitlerimiz olarak söz konusu değildir' dedi.

Bakan Nebati sel bölgesinde incelemelerde bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da sel sonrası hasar tespiti yapılan yerlerde hızlı bir şekilde ödeme yapıldığını söyledi.

Bakan Soylu’dan sel açıklaması

Şanlıurfa'da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selde Şanlıurfa'da 16, Adıyaman'ın Tut ilçesinde de 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, Selden yoğun olarak etkilenen 14 mahallede bin 978 ev, 134 iş yeri, 19 okul, 8 cami, 3 alt geçit var ama halen hasar tespit çalışmaları devam ediyor dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti.

Başkan Sadıkoğlu: 'Çek takas sistemi süresi uzatılmalı'

Deprem bölgesindeki firmaların çek ödeme kabiliyetlerinin kalmadığına dikkat çeken Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 6 Nisan'ı hatırlatarak '6 Nisan tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen çek takas sisteminin durdurulması ve sürenin uzatılması elzemdir' dedi.

Toplam 8509 haber.