Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan:

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan İran ile Azerbaycan arasındaki sorun ve gerilimden düşman yarar sağlıyor dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimileri sadece laf yapar, kimileri de işte böyle iş yapar, hizmet yapar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz İstanbul'a ve İstanbullulara aşığız. Böylesine derin muhabbetle bağlı bulunduğumuz İstanbul'u kimse kusura bakmasın birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz. Kimileri sadece laf yapar, kimileri de işte böyle iş yapar iş. Hizmet yapar. Biz laf üstüne laf koyanlardan değil, hep taş üstüne taş koyanlardan olduk' dedi.

AK Parti YSK Temsilcisi Özel: Liste hazır, son rötuşlar geliyor

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, 28. dönem AK Parti milletvekili adayları listesine ilişkin, 'Liste hazır, son rötuşlar geliyor. Yarın öğleden sonra 15.30-16.00 civarı veririz, tam net değil' dedi.

İttifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) 14 Mayıs seçimlerinde ittifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için çekilen kura sonucu Cumhur İttifakı 8. sırada, Emek ve Özgürlük İttifakı 9. sırada, Millet İttifakı 18. sırada, Ata İttifakı ise 19. sırada yer alacak.

Topsakal, depremzede ailelerle biraraya geldi

Kiltepe mahallesinde 400 aileyle buluşan Yeniden Refah Partisi Milletvekili Adayı Topsakal inşaat yönetim kurulu başkanı Mehmet Topsakal, Çadırda yaşayan depremzedelere hem gıda hemde su yardımında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “Kürsülerini FETÖ’ye, PKK’ya kiralayıp örgütlerin sözcülüğünü yaptılar, ama başaramadılar”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'Kürsülerini FETÖ'ye, PKK'ya kiralayıp örgütlerin sözcülüğünü yaptılar, ama başaramadılar. Şimdi ülke ülke gezip Türkiye düşmanlarına bel bağlıyorlar' dedi.

MHP lideri Bahçeli’den Akşener’e tepki: Sağa sola mermi kovanı atmaları millete ve demokrasiye saygısızlıktır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in grup toplantısında mermi atmasına sert tepki göstererek, 'Meclis grup kürsüsünde çıldırmış gibi sağa sola mermi kovanı atmaları evvela millete ve demokrasiye saygısızlıktır. Ayrıca bağıra çağıra mermi fırlatmak çaresizlik içinde kıvranan, köşeye sıkışan, çıkmaz sokaklara düşen, kaostan yemlenmek için sıraya giren bir çarpıklıktır' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 42 bin 500 sağlık personeli alıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde 42 bin 500 sağlık personeli alıyoruz. Bunlardan 2 bin 832 sürekli işçi ile 9 bin 59 sözleşmeli sağlık personelinin atamasını deprem bölgesindeki illere yapacağız' dedi.

Bakan Kirişci: Deprem bölgesine 3,4 milyar lira parasal destekleme ödemesi yaptık

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki çalışmalara ilişkin, '1,4 milyar liralık bir yemle ilgili nakit dağıtımında bulunduk. 13 milyar 826 milyon liralık parasal destekleme ödemelerinin 3,4 milyar liralık kısmını deprem bölgesine verdik' dedi.

Ukrayna, Polonya’ya tahıl ihracatını durdurdu

Ukrayna, Polonya'ya tahıl ihracatını durdurma kararı aldığını ve yalnızca transit geçiş için tahıl göndereceğini duyurdu.

DSP Genel Başkanı Aksakal’dan ittifak açıklaması

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu seçimde desteklenmesi yönünde görüşümüzü oluşturduk' dedi.

Gönültaş Görev Verilmedi Diye Dargınlık Küskünlük Olmaz

MHP 14 Mayıs tarihinde yapılacak Genel seçimler için Malatya ve Türkiye geneli Milletvekili aday listesini açıkladı.

MHP'nin Aday Listesi Belli Oldu

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 28. dönem milletvekili aday listelerinin belli olduğu bildirildi.

MHP 28. Dönem Milletvekili Adayları açıklandı

MHP, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin aday listesi yayımlandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye 1. sıradan aday.

Netanyahu:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, güvenlik kabinesi toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, Hiçbir iç tartışma, düşmanlarımıza karşılık vermemizi engelleyemez dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “Mescid-i Aksa’nın kutsiyetine saldırılar kabul edilemez”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine ve ibadet edenlere yapılan bu saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez. İsrail yönetiminin, Harem-i Şerif'teki tarihi statükoya ve tüm ibadet yerlerinin kutsiyetine saygı göstermesini bekliyoruz'' dedi.

Bakan Soylu, İskenderun’da depremzedelerle iftarda buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesi İskenderun'da depremzedelerle iftarda bir araya geldi.

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce: “Altılı masa hiç güven vermiyor, her an patlayacak dinamit gibi”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, altılı masanın hiç güven vermediğini söyleyerek, 'Altılı masa ise hiç güven vermiyor bana. Her an patlayacak bir dinamit gibi. Altılı, yedili, karışık kaçlı olduğu da karışık. Oradan da iş çıkmaz. Oradan beceri çıkmaz, ortaklık çıkmaz.' dedi.

Selahattin Gürkan: 'Malatya Büyükşehir Belediyesi dimdik ayakta durdu'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi bir şekilde etkilenen Malatya'nın son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Toplam 8509 haber.