Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

MHP İl Teşkilatı Sel Felaketinin Yaşandığı Bölgede İncelemeler Yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Teşkilatı Sel Felaketinin Yaşandığı Bölgede İncelemeler Yaptı

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar:

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rumların Kıbrıs'ta 1974'te gerçekleştirdikleri toplu katliamlarda hayatını kaybeden Muratağa, Sandallar ve Atlılar şehitleri için düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada, Bugün ırkçılık tartışmaları yapılmıştır. Irkçılığın kimler tarafından nasıl yapıldığını işte burada en yalın örneği ile hep birlikte müşahede etmekteyiz' dedi.

Kahtalı'dan, AK Parti'nin 20'nci kuruluş yıldönümü mesajı:

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı yayımladığı mesajında, AK Parti'nin 20 yılda Türkiye'ye adeta çağ atlattığını dile getirerek, AK Parti, sadece ülkemizin değil, tüm İslam Aleminin ve gönül coğrafyamızın umudu, güvenin ve istikrarın sembolü olmuştur ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah’tan dikkat çeken öneri:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, turizm bölgelerinde yangın felaketi yaşanan orman alanlarına, önümüzdeki yıllarda turizmin olumsuz etkilenmemesi için geçici olarak Kenevir ekilmesi önerisinde bulundu.

Malatya Doğal Afetlere Hazır Mı?

Ülkemiz yangın, sel, deprem ve don gibi afetler ile karşı karşıya kalmıştır. Afetlerin doğal afet özelliği taşıması, afete hazırlıklı olmayı ve afet yönetimini gerektirir.

Bakan Pakdemirli 252 Milyon Fidanı Yıl Bitmeden Dikeceğiz

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, yanan alanların ağaçlandırma dışında başka hiçbir amaçla kullanılmayacağını belirterek, “Yangınların soğutulmasını takiben en kısa sürede hasar tespiti yapılacak ve ilk yağmurdan sonra hızlıca fidan dikimine başlanacak.

Bakan Çavuşoğlu’na sarılıp ağlayan yaşlı kadın:

Burdur'un Bucak ilçesindeki yangın bölgesini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, 80 yaşındaki Gülsüm Karadaş sarılıp ağladı. Çavuşoğlu'nun ihtiyaçlarının karşılanacağının sözünü verdiği Karadaş, Bize yardım etmek için devletin tüm birimleri yağmur gibi buraya yağdılar. Allah razı olsun dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel bölgesinde incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu.

Koca: Adliye Projesi Hazırlanıyor

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, yeni adliye sarayı projesinin hazırlandığını belirterek “150 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak Adliye binası projesi hazırlanıyor” dedi.

Tüfenkci'den mülteci değerlendirmesi

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, ilçe ziyaretinde yaptığı konuşmasında, Afgan uyruklu göçmenlerin yasadışı yollarla Türkiye'ye girmelerini önlemek için İran sınırına beton duvar yapılmasına dikkat çekip, mülteciler üzerinden AK Partiyi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yıpratmaya çalışanlara tepki gösterdi.

BBP Genel Başkanı Destici: ’’Sanki elini kolunu sallayan ülkeye geliyormuş gibi bir iki kanaldan görüntü geçiliyor’’

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Şırnak'ta yaptığı açıklamada düzensiz göçmen konusuna değinerek, ''Olay abartılıyor sanki elini kolunu sallayan ülkeye giriyormuş gibi bir iki kanaldan görüntü geçiliyor ve vatandaş buna inanıyor. Böyle bir durum söz konusu değildir'' dedi.

Başkan Güder: 'Esnaflarımızın bir dediklerini iki etmeyiz'

Battalgazi'de düzenli olarak esnaf ziyaretlerini sürdüren Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Akpınar Mahallesi esnaflarını ziyaret ederek, sorun ve talepleri yerinde dinledi. Başkan Güder, her zaman esnafın yanında olduğunu ve esnafın kalkınması amacıyla yapılabilecek her türlü çalışmayı desteklediklerini söyledi.

İsrail: “Fas ile iki ay içinde karşılıklı olarak büyükelçilik açma konusunda anlaştık”

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Faslı mevkidaşı Nasser Bourita ile önümüzdeki iki ay içinde ülkeleri arasında karşılıklı büyükelçilik açma ve aralarındaki diplomatik ilişkilerin seviyesini yükseltme konusunda anlaştığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati, Tuzlalı iş insanlarıyla bir araya geldi

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Tuzla'da bulunan iş insanları ile bir araya geldi. Nebati, 'Tuzla, İstanbul'un kalbi ve giriş kapısı. Sanayi anlamında da en önemli ilçelerimizden bir tanesi' dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Van’daki sel bölgesinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen sel bölgesinde incelemelerde bulundu.

Meral Akşener’in kahvehane ziyaretinde gergin anlar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Erzincan'ın Tercan ilçesinde kahvehane ziyareti sırasında gergin anlar yaşandı. Şehit ağabeyi yapılan eleştirilere sert tepki göstererek, 'Yalan konuşuyorsunuz' dedi.

Ağbaba: İnsanlar Hala Konteynırlarda Yaşıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 24 Ocak 2020'de Malatya ve Elazığ depreminin üzerinden 1,5 yıl geçtiğini hatırlatarak 'Önce 2 katlı ev yapacağız dedikleri depremzedelere şimdi tek katlı ev dayatıyorlar ' dedi.

Bakan Akar, Pakistan Savunma Üretim Bakanı Jalal ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyaret kapsamında geldiği Pakistan'da ülkenin Savunma Üretim Bakanı Zobaida Jalal ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yüksekova’da

HAKKARİ (İHA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geldi.