Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Başkan Güder: 'En güzel hizmetleri sunmak, boynumuzun borcudur'

Battalgazi'de Osman Başkan ile Mahalle Buluşmaları Yaygın Mahallesi sakinleri ile devam etti. Mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini dinleyen Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Hizmetlerimizin birçok yerel yönetim tarafından örnek alınmasının temelinde, istişare kültürünü canlı tutmamız ve toplumun tüm kesimlerine kulak vermemiz vardır. Battalgazi'mize en iyi ve en güzel hizmetleri sunmak bizim boynumuzun borcudur' dedi.

Karadağ'dan Araban Belediyesine ziyaret

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru'yu makamında ziyaret etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan Afganistan’daki taraflara diyalog çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya Dışişleri Bakanı Najla Mangoush ile gerçekleştirdiği görüşmesinin ardından Taliban'ın Afganistan'daki siyasi aktörlerle diyalog kurmak istediklerini söylemesini memnuniyet verici bir adım olarak değerlendirerek, Afganistan'daki tüm taraflara diyalog çağrısında bulundu.

CHP’li 3 ilçe başkanı istifa etti

Van'da, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 3 ilçe başkanının görevden alınıp yerine başkalarının atanması üzerine 3 ilçe başkanı daha görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Yeni sanayi sitesi esnaflarının taleplerini dinlediler

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeni Sanayi Sitesindeki esnafları işyerlerinde ziyaret ederek, taleplerini dinlediler.

Çalık Kuluncak’a yatırımlarımız sürüyor

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Özur Çalık, 27,6 kilometrelik Kuluncak-Hekimhan bağlantı yolunun yarım kalan 5,7 kilometrelik kısmının tamamlanması için yapım ihalesinin 26 Ağustos’ta gerçekleştirileceğini açıkladı.

Malatya’da Adım Atılmadık Mahalle, Sıkılmadık El Bırakmayacağız

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Teşkilatı, İl merkezinden ilçelere ve hatta köylere kadar uzanan yoğun bir programa imza attı.

Milletvekili Taşdoğan'dan Rektör Özaydın'a tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Arif Özaydın'a üniversite içerisinde bulunan çarşı esnafının mağdur edildiğini belirterek, tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Ürdün’de

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyarette bulunmak üzere Ürdün'e geldi.

Muhtarlarından Başkan Gürkan'a teşekkür ziyareti

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Kürecik bölgesi mahalle muhtarları, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

MHP'den Gastroantep Festivali'nin iptal edilmesine destek

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ülkemizde yaşanan yangın ve sel felaketleri dolayısıyla iptal edilen Gaziantep'in en önemli ve şehir tanıtımındaki öncü festivali olan 'Gastronomi Festivali'nin iptal edilmesinin ve harcanması planlanan bütçenin afet bölgelerine gönderilmesinin isabetli bir karar olduğunu ifade etti. Gaziantep'in yakışanı yaptığını sözlerine ekledi.

İl Genel Meclisi ek bütçenin planlamasını yaptı

Adıyaman İl Genel Meclis Üyeleri, 2021 Mali Yılı Ek Bütçesinin planlamasını yaparak kullanılacak yerleri belirledi.

Tut Belediyesi mezarlıkta bakım yaptı

Adıyaman'ın Tut ilçesinde belediye ekipleri tarafından mezarlığın bakım ve onarımı gerçekleştirildi.

Battalgazi'deki depremzedeler köy tipi evlerine kavuştu

24 Ocak depreminde Battalgazi'de evleri yıkılan ve ağır hasar gören aileler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın öncülüğünde Toplu Konutlar İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bulutlu ve Çolaklı mahallelerinde inşası tamamlanan 28 adet köy evleri ile Gelincik Tepesi'nde yapılan 1.etap 38 konut ve 3.etap 15 konutun anahtar teslimi için kura töreni düzenlendi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cezayir’de Türk yatırımcıların tesislerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cezayir temasları kapsamında Türk yatırımcıların tesislerini ve şantiyesini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Alvi ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı'nda, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1'inci Gemi Denize İniş ve Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi 1'inci Gemi Sac Kesim Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savunma sanayi alanındaki ortaklığımızı (Pakistan ile) daha da ilerletmek konusunda mutabıkız dedi. Erdoğan ayrıca, Afganistan'ın bir an önce istikrara kavuşması için çaba sarf edeceğiz, bu konuda Pakistan ile de işbirliği içinde bulunacağız ifadelerini kullandı.

Gürkan, Fethiye mahallesini ziyaret etti

Yapılan altyapı ve üstyapı çalışmalarını yerinde incelemek üzere Yazıhan ilçesini ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Fethiye mahallesinde esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet edip taleplerini dinledi.