Özel Haber

Özel Haber Haberleri

Silvan'da av komisyon toplantısı yapıldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde av komisyonu toplantısı Kaymakam Mehmet Uslu başkanlığında yapıldı.

16 saat sonra enkazdan çıkarılan ineğin tedavisi sürüyor

Elazığ'da meydana gelen depremde enkazın altından 16 saat sonra kurtarılan inek, Fırat Üniversitesi Hastanesinde tedavi ediliyor.

Kalbi yüzde 16 atan 2 buçuk yaşındaki yaşındaki İlyas'ın babası yetkililere seslendi: 'Oğlumu kurtarın'

Diyarbakırlı Fidan-Vedat Gür çiftinin tek çocuğu olan 2 buçuk yaşındaki İlyas'ın kalbi yüzde 16 atıyor. Kalp krizi de geçiren küçük İlyas'ın babası Vedat Gür, yetkililere çağrıda bulunarak, Bütün paramı çocuğumun sağlığı için harcadım. Maddi olarak hiçbir birikimim kalmadı, yetkililerden çocuğuma yardım etmelerini istiyorum, oğlumu kurtarın dedi.

Silvanlı vatandaşlardan belediyeye tepki

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bulunan Kale Mahallesi'nde vatandaşlar, çöken yolların bir türlü yapılmaması nedeni ile Silvan Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Bağlar Belediyesi kentsel dönüşüm raporunu Bakanlığa sundu

Bağlar Belediyesi, Hüseyin Beyoğlu'nun başkanlığa gelmesinden sonra ilçedeki çarpık kentleşme ve metruk yapılarla ilgili büyük bir mücadele başlattı. Vatandaşlar için tehlike oluşturan birçok harabe ve metruk yapı yıkılırken, aynı durumdaki diğer yapıların yıkılması için ise çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Enkazdan 17 saat sonra kurtarılan depremin simgesi Hatun teyze, o anları anlattı

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremde yıkılan Kalay apartmanı enkazından 17 saat sonra arama kurtarma ekiplerinin desteğiyle çıkartılan 69 yaşındaki Hatun Kamış, enkazdan çıkmadan Başörtüsü istemesiyle dikkatleri çekmişti. Hastanede tedavisi süren sağlığı her geçen gün daha iyiye giden Hatun teyze, yaşananları anlattı.

Örnek genç, depremzede kedileri en kaz altından çıkardı, sahiplendi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan ve sağ kurtulan kedilere, bir hayvansever tuttuğu 2 odalı evde bakmaya başladı.

Silvan'da 25 köy yolu kardan ulaşıma kapandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 25 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının açılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

DİSKİ'den kanalizasyon sorunlarına anında müdahale

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, olası su taşkınlarına ve kanalizasyon tıkanıklarına karşı teyakkuza geçerek, kanalizasyon hatlarında meydana gelen tıkanıklıklara 22 kişiden oluşan 9 ekiple hızlı bir şekilde müdahale ediyor.

Depremzede anne, 6 çocukla çadırda hayata tutundu

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören 2 yıl önce de kocası ölen anne 6 çocuğu ile sığındığı çadırkentte hayata tutundu.

Özel çocuklar, kuşlar için plastik atıklardan yuvalar yaptı

Diyarbakır'da Aktif Yaşam Merkezinde eğitim gören down sendromlu çocuklar, öğretmenleri eşliğinde getirdikleri atık plastikleri sokak hayvanları ve kuşlar için hem yuva yapıyorlar, hem de çevreyi plastik atıklardan temizliyor.

Elazığ'da soğuk hava havuzları dondurdu

Elazığ'da son günlerde etkili olmaya başlayan soğuk hava kent genelindeki süs havuzlarının donmasına neden oldu.

Bakan Kurum, inşaatı devam eden Sur Konutları'nı inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaatı devam eden Sur Konutları'na ilişkin, 7 bin 200 hak sahibimizin bulunduğu evlere terör örgütü ciddi anlamda zarar verdi. 504 konut, 147 iş yeri, 9 butik otel inşası toplam 660 yapının inşası devam ediyor. 2020 yılı içerisinde tamamlayarak inşallah burada 2021 yılına geldiğimizde yeni bir Sur olacak dedi.

Elazığ'da Hayrettin Karaca anısına 200 fidan dikildi

Elazığ'da öğrenciler 97 yaşında hayatını kaybeden TEMA Vakfı'nın kurucusu Hayrettin Karaca anısına fidan dikti.

Elazığ'da kardan kapanan 67 köy yolu açıldı, 6'sında çalışma sürüyor

Elazığ'da önceki gün etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 73 köy yolunun 67'si açıldı, 6'sında ise çalışmanın sürdüğü bildirildi.

Silvan'da başıboş köpekler korkutuyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde başıboş gezen sokak köpekleri, vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor.

Öğrenciler sokak hayvanlarını unutmadı

Diyarbakır'da Mobilya İç Tasarım öğrencileri sokakta yaşayan hayvanlar için yuva yaptı.

Görme engelli hafız emekli oldu, talebe yetiştirmeyi bırakmadı

Elazığ'da görme engelli 67 yaşındaki Ali Kılıçoğlu, arkadaşları ve hocasının okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ayetlerini kaydedip dinlediği kasetten öğrenerek hafız olup 42 sene müezzinlik yaptı, çok sayıda talebe yetiştirdi. Geçtiğimiz yıl emekli olan Hafız Kılıçoğlu, gönüllü olarak talebe yetiştirmeye devam ederek örnek bir davranış sergiliyor.

Elazığ'da karla kapanan 73 köy yolundan 40'ı açıldı

Elazığ'da dün etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 73 köy yolunun 40'ı açıldı, 33'ünde ise çalışmanın sürdüğü bildirildi.

Toplam 358 haber.