Özel Haber

Özel Haber Haberleri

Elazığ'da yüksek kesimlere kar yağdı, sağlıkçılar doğaya yem bıraktı

Elazığ'da yüksek rakımlı bölgelere kar yağarken, sağlıkçılar yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Harput'ta sis güzel görüntüler oluşturdu

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi sisle birlikte ayrı bir güzelliğe büründü.

Sur Kızılay ailesinde mağdurlara her sabah çorba ikramı

Diyarbakır Sur Kızılay Derneği her sabah yüzlerce ihtiyaç sahiplerine sıcak çorba ikramında bulunup, kimsesiz yaşlıların evlerine sabah, öğle, akşam yemek servisi yapıyor.

Çermikkale Barajı 139 bin 420 dekar tarım alanını sulayacak

Diyarbakır Çermikkale Barajı'nın tamamlanmasının ardından 139 bin 420 dekar alanı sulayacağı bildirildi.

Hazarbaba'da sezon öncesi hazırlıklar

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan bin 850 rakımlı Hazarbaba Kayak Merkezi'nde sezon öncesi hazırlıkların devam ettiği bildirildi.

Silvan'da yeni hastane yolu tamamlandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yapımı tamamlama aşamasına gelen yeni hastanenin asfaltlama ve yol açma çalışması tamamlandı.

Kırsal mahallelere belediye eli değdi

Bağlar Belediyesi, belediye sınırları içerisinde bulunan 95 kırsal yerleşim yerinde alt yapı ve yol çalışması yaparak kış mevsimi öncesinde vatandaşları rahatlattı.

Asırlık çınar, 61 yıldır işinden geri kalmıyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde 93 yaşındaki Mehmet Yavuz, 61 yıldır çeşitli ürünler sattığı iş yerini sabah erkenden açarak ilerlemiş yaşına rağmen esnaflığını sürdürüyor.

2019'da 65 bin 772 adet su kuşu sayıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü ve Diyarbakır İl Şube Müdürlüğünce su kuşu sayımı ve hizmet içi eğitim programı başladı. 2019 yılı içerisinde yapılan incelemelerde 5 ilde toplam 65 bin 772 adet su kuşu sayıldığı belirtildi.

Oğlu için kurduğu spor kulübüyle çocukları hayata bağladı

Elazığ'da yaşayan 1 çocuk annesi Zehra Özkal, yüzde 70 oranında zihinsel engelli oğlunun hayata tutunması için kurduğu spor kulübünde birçok çocuğu da hayata bağladı.

Hakkı Akdeniz 'hakkını' verdi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde doğan ve yaptığı pizzalarla adını dünyaya duyuran Hakkı Akdeniz, Amerika'da yoksul insanlara 16 bin adet hindi dağıttı.

Elazığ'da mezarlıklara 5 bin fidan

Elazığ'da belediye tarafından mezarlıklara 5 bin fidan dikimine başlandığı bildirildi.

Engeline takılmadı, başladığı halterde Bronz madalya kazandı

Elazığ'da bedensel engelli 38 yaşındaki Metin Fırat, sosyal medyadan izlediği bir engelli halterciden etkilenip bu spora yöneldi, 5 ay sonra katıldığı şampiyonada Türkiye 3'üncüsü oldu.

Silvan'da başıboş köpekler vatandaşları tedirgin ediyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sayıları her geçen gün aratan başıboş köpekler vatandaşları tedirgin ediyor.

Vefakar öğretmen diyaliz merkezini okula çevirdi

Elazığ'da sınıf öğretmeni Bilgen Sertkaya, evde eğitim verdiği 3 yıldır diyalize giren öğrencisi 9 yaşındaki Ali Aydın ve diyalizde tanıştığı 11 yaşındaki Elif Kucum'e de gönüllü olarak haftanın 3 günü hemodiyaliz merkezinde ders vererek onları geleceğe hazırlıyor. Diyaliz merkezini eğitim yuvasına çeviren Bilgen öğretmen ayrıca, ders sonrası tedaviye gelen yaşlılara da kitap okuyarak ayrı bir örnek davranış sergiliyor.

Başkan Beyoğlu'nun kentsel dönüşüm ve Millet Bahçesi görüşmeleri sürüyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekan Planlama Genel Müdür Yardımcısı Hidayet Uysal ve Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin ile ilçede uygulanacak projeler hakkında görüşmeler gerçekleştirdi.

38 yaşında 3'üncü üniversitesini okuyor

Elazığ'da 38 yaşındaki Habibe Oğuz, 2 üniversite bitirdikten sonra girdiği sınavla Fırat Üniversitesi Gazetecilik bölümünü kazarak eğitim hayatına devam ederek okuma azmiyle dikkat çekiyor. Şu anda 2'inci sınıfta olan Oğuz, eğitimini tamamlayıp iyi bir akademisyen olmanın planını yapıyor.

Çocuklarını okutmak için simit satıyor

Diyarbakır'da, eşi tarafından terk edilen 38 yaşındaki Necla Çelik, 4 çocuğuna bakabilmek için simit tezgahının başına geçti. Çelik, havaların soğumasıyla zor şartlar altında çalıştığını bu nedenle hayırseverlerin kendisine yardım etmesini bekliyor.

Toplam 358 haber.