Özel Haber

Özel Haber Haberleri

13 yaşındaki yürüme engelli Kübra'yı sevindiren sürpriz

Çocuklar Üşümesin Platformu üyeleri, 13 yaşındaki yürüme engelli Kübra'nın akülü sandalye isteğini sürpriz yaparak yerine getirdi. Platform üyeleri çizgi film kahramanı Twettiy'nin kostümünü giyip sihirbazlık gösterisi ile akülü sandalyeyi Kübra'ya hediye etti.

Bölge genelinde pastırma yazı devam edecek

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Bingöl, Adıyaman ve Tunceli'de hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4 ile 6 derece üzerinde devam edeceğini bildirdi.

Milli Yazılım 'GoArt' projesi Singapur'da

Türkiye'nin önde gelen yazılım firmalarından ASTAV'ın artırılmış gerçeklik GoArt projesi Singapur'da dünyanın en büyük Finansal Teknolojileri Festivali'nde (FinTech) yer aldı.

Kovancılar'da 5 bin fidan toprakla buluştu

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde 5 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Başkan Beyoğlu, fidan dikti

Bağlar Belediyesi, Bağlar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliği ile Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ilçeye bağlı Körtepe Mahallesi'nde öğrencilerin katılımıyla ağaç dikme çalışması gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da Geleceğe Nefes Ol kampanyası ile 300 bin fidan toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım'da, Diyarbakır'da 300 bin fidan toprakla buluştu.

Çınar'da fidan dikim etkinliği

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, Geleceğe Nefes Ol kampanyası kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

MHP Diyarbakır İl Başkanı Kayaalp fidan dikti

MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, tüm Türkiye'de gerçekleştirilen proje kapsamında fidan dikti.

Elazığ'da 250 bin fidan toprakla buluştu

Elazığ'da Geleceğe Nefes Ol seferberliği kapsamında 250 bin fidan toprakla buluştu.

3 çocuk annesi yöresel ekmek üretimiyle, 5 kişiye istihdam sağladı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde 3 çocuk annesi, kocasının tavsiyesiyle devletten aldığı destekle kurduğu iş yerinde, çeşit çeşit yöresel ekmek üreterek hem kendi ekonomisine hem de yanında çalışan 5 kişiye katkı sağladı.

Bağlar parklarında çevreci araçlarla temizlik dönemi

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, kent genelindeki dinlenme parkları, meydan ve yürüyüş yollarında yüzde 100'ü elektrikli çevreye duyarlı araçlarla temizlik yapmaya başladı.

Bismil'de Macar Fiğ Tarla Günü etkinliği düzenlendi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 'Macar Fiğ Üretim Projesi kapsamında İlçe Tarım Müdürlüğü eşliğinde Bismil Pamukçular Birliği tarafından Macar Fiğ Tarla Günü etkinliği düzenlendi.

Yeşil Bağlar için çalışmalar devam ediyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından 'yeşil Bağlar için herkes bir fidan diksin' sloganı ile başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Yenihal bölgesinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Dini nikahlı eşinden şiddet gördü, 4 çocuğuyla birlikte evden kaçtı

Diyarbakır'da bir kadın, dini nikahlı yaşadığı madde bağımlısı eşinin uyguladığı şiddete dayanamayarak 4 çocuğu ile evden kaçtı. Eşinin izini tekrar bulduğu talihsiz kadın, ölmek istemediğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

Elazığ'da 22 bin 100 dekar tarım arazisi sulandı

Elazığ'da bu yıl 22 bin 100 dekar tarım arazisinin sulandığını belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,22 bin 100 dekar arazide yapılan sulu tarım ile birlikte 2019 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 12 milyon 155 bin TL'lik katkı sağlandığını söyledi.

Proje ile köyün sulama alanı 4 kata çıktı

Elazığ'da bir köyde yapılan sulama projesi ile sulanan alan 500'den 2 bin dekara çıktı.

Keban ve Hazar Gölü'nde foto safari etkinliği

Elazığ'da Keban ile Hazar Gölü'nde foto safari etkinliği gerçekleştirildi.

Refüj ve kavşaklara 1 milyon kışlık mevsimlik çiçek dikilecek

Yazlık mevsimlik çiçek dikimini havaların soğumasıyla birlikte tamamlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kışlık mevsimlik çiçek dikimi çalışmalarında Yenişehir, Bağlar, Kayapınar ve Sur ilçelerinin refüj ile kavşaklarına farklı renklerde toplam 1 milyon menekşe dikme çalışmalarına başladı.

Elazığ'ın yüksek kesimlerine kar yağdı

Elazığ'ın yüksek rakımlı belirli bölgelerinde bugün sabah saatlerinde kısa süreli kar yağışı etkili oldu.

Toplam 358 haber.