Malatya'da Çifte Standart 'mı Var?

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Gazeteci Resul ÖZBEY’in Kaleminden

6 Şubat depreminde tam 7 ay geçmesine rağmen Malatya’da işler çok yavaş ilerliyor. 

         Genel seçimde önce günlük 2 bakanın geldiğine Şahit olduk ne hikmetse seçimden sonra siyasileri fazla deprem bölgelerinde göremedik. 

         Dikkatimi çeken bir konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin Bakan olduktan sonra deprem bölgelerine kaç defa ziyarette bulunduğudur. 

         Kendi memleketi Kayseri’yi Kaç defa ziyaret etti? Depremin üzerinde 7 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen orta hasarlı binaların akıbeti belirsizliğini yine koruyor. Orta hasarlarla ilgili ne zaman net açıklamalar yapılacak?

          İnsanlar orta hasarlı binalarının zemin etüdünü yaptırıyor. Güçlendirme firmalarına belli bir ücret ödeme yapıyor. Çevre ve iklim değişikliği bakanlığını genelge yayınlamış, orta hasarlı binaların Elektrik doğalgaz su gibi abonelikleri iptal ediliyor.

       Bir genelge çıktımı bu herkesi bağlar. Kişilere özel genelge olmaz. Ama ben Malatya’da şahit oldum. Çoğu ağır ve orta hasarlı binaların elektrik su gibi abonelikleri devam ediyor buralarda insanlar yoğunluğu var çifte standart olmaması gerekiyor. 

MALATYA’DA SADECE SELAHATTİN BAŞKAN MI VAR? 

          Malatya kaderine terk edilmiş bir vaziyette bir saha da Malatya Büyükşehir belediye başkanını görüyoruz. Sahada bütün ekibini seferber etmiş.

        Bazı zevatlar Selahattin Başkanı pusuya yatmış hata yapmasını bekliyorlar ki nasıl yıpratırız nasıl bir algı yaratırız diye işi gücü bırakmışlar hainlik peşindeler. Niyetleri düzgün olsa Selahattin Başkanı karalayacaklarına onun yanında nasıl memlekete yardımcı olabiliriz diye bulunurlar. Malatya halkı bunları da görüyor. 6 Şubat’tan beri Selahattin Başkanın Malatya için yaptığı hizmetler unutulmaz. 

            Malatya’mızın çok değerli seçilmiş milletvekillerimiz sağolsunlar sosyal medyalarında o toplantı senin bu toplantı benim misali milletle çay sohbetlerinde yemeklerde yandaşlarıyla geyik muhabbeti yapıyorlar demiyorlar ki Malatya nasıl toparlanacak somut adımları nasıl atarız? Kapalı kapılar ardında ne olup bittiğini biz Malatyalılar bilmiyoruz.

          Malatya’nın seçilmiş vekilleri, yöneticileri bence şunu yapabilirler Malatya’nın Milletvekilleri valisi belediye başkanları 15 günde bir basının karşısına çıkıp yıkımda hangi aşamadayız konteynırlar hangi aşamada, yeterli mi?

             Ankara’da  bakanlıklarda Malatya ile ilgili bir gelişme varsa halkı bilgilendirmeleri gerekir. Yoksa resim karesi vermekle bu işler olmuyor. İnsanlar başını sokacak bir evleri yok. 2 ay sonra kış kapıda. Malatyalı kışı ya dışarıda geçirecek yada Malatya’yı terk edecekler.

           Afat konteynır başvurunu kapatıyor. AFAD Müdürüne ulaşmak Bakanlara ulaşmaktan daha zor. Buda yetmezmiş gibi insanlar konteynır başvuru yapanlardan Daha önce ödedikleri kiraları geri istiyorlar. Bu insanlara 7 aydır nerede kaldınız diyen yok dense konteynır geçtinizse kira desteği ödenmeyecek dense eyvallah,  herkes başının çaresine öyle yada böyle bakardı. Şimdi daha perişanlık var.

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Şahin | 30 Ağustos 2023 09:36

    Resul Bey Güzel Özetlenmiş bir yazı. Malatya'da seçimlerde bu vekillerle Malatya ayağa kalkamaz denildiğinde belli grupların dayatmasıyla hepiniz oy verdiniz artık ağlamanın sızlamanın faydası yok. Selahattin Başkan Aslanlar gibi sahada ama bazen o da hataya yanındakilerin sayesinde düşmekten kurtulamıyor. Malatya'nın öz Aileleriyle bir araya gelip istişare etmiyor. Malatya toparlanacaksa Malatyalı ailelerle birlikte hareket etmeli ben yaptım demeyle olmaz.. Bir çok Malatyalı önemli Aile Ankara ya gidip yerleşiyorlar. Orta Hasarlarda Sıkıntının boyutu büyük.

BUNLARA DA BAKIN