Özel Haber

Özel Haber Haberleri

Elazığ'da 42 köye kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor

Elazığ'da hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 105 köy yolundan 63'ü açılırken, 42'sinde çalışmanın sürdüğü bildirildi.

Kar tarihi Harput Mahallesi'ni beyaza bürüdü, 13 köy yolu kapandı

Elazığ'da dün gece etkili olan kar yağışı nedeniyle tarihi Harput Mahallesi beyaza büründü, 13 köy yolu ise ulaşıma kapandı.

Elazığ'da kent merkezine mevsimin ilk karı yağdı

Elazığ'ın kent merkezinde mevsimin ilk kar yağışı, bugün sabah saatlerinde kısa süre etkili oldu. Meteoroloji ise 5 il için karla karışık yağmur ve kar yağışı uyarısında bulundu.

Üniversite sınavlarına seyyar kuru yemiş tezgahı başında hazırlanıyor

Diyarbakır'da seyyar kuru yemiş tezgahında babasına yardım eden İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi Furkan Bilgin, üniversite hayali için sokak lambası altında ders çalışıyor.

Elazığ'da kar 62 köy yolunu kapattı, tipi etkili oldu

Elazığ'ın yüksek rakımlı bölgelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 62 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar ve tipi nedeniyle Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Baba Kayak Merkezine çıkamayan vatandaşlar, yol kenarında karın tadını çıkardı.

21 yıllık çalışması sona erdi, Sur'un minyatürünü tamamladı

Diyarbakır'da yaşayan ilkokul mezunu Fesih Gündoğar, 21 yıl önce tarihi Suriçi'nin minyatürünü yapmaya karar verdi. İlçenin hemen her noktasını karış karış gezen Gündoğar, minyatürünü 21 yıl, 21 gün ve 21 saatte tamamladı. Çalışmasının halkın beğenisine sunan Gündoğar, vatandaşlardan tam not aldı.

İlkokul mezunu vatandaş, Diyarbakır surlarının minyatürünü yapıyor

Diyarbakır'da yaşayan ilkokul mezunu Fesih Gündoğar, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ve yaklaşık 5 bin yıllık tarihi ile dünyanın sayılı yapıları arasında bulunan Diyarbakır surlarının 1/25 ölçeğinde maketinin yapımına başladı.

Tedavisi tamamlanan balaban ve boz kaz doğaya bırakıldı

Elazığ'da yaralı olarak bulunup tedavisi tamamlanan küçük balaban ile boz kaz tekrar doğal ortamına bırakıldı.

Elazığ'da bir köpek, ölen dişisinin başında 4 gün bekledi

Elazığ'da domuzların saldırısı sonucu telef olan bir dişi köpeğin yanındaki erkek köpek 4 gün ayrılmadı. Vatandaşların beslediği köpek, dişisinin gömülmesi sonrası sahiplenildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden tabelalara düzenleme

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, tarihi Sur ilçesinde yeniden düzenlenen caddelerde Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünün aldığı karara uymayan iş yerlerindeki tabelaları söktü.

Diyarbakır'da 3 çocuk annesinden tüm kadınlara örnek olacak davranış

Diyarbakır'da 3 çocuk annesi Raziş Ak, sezonluk işçi olarak çalışan ve sezon sonu olduğundan dolayı eşini destekte bulunmak için kızı ile birlikte evde yaptıkları yemekleri satıyorlar. Eşine destekte bulunmak için iş yerini açtığını belirten Ak, Kadın olarak ayakta durmamız gerekiyor. Her şeyi erkekten beklemiyoruz. Ben şahsım olarak hep kadınların güçlü olmasından yanayım' dedi.

Bağlar Belediyesi uyuşturucu ile mücadele kapsamında metruk yapıları yıkmaya devam diyor

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, 'Uyuşturucu İle Mücadele Kapsamında Metruk Yapı Yıkımı' sloganıyla kullanılamaz halde olduğu tespit edilen 250'e yakın yapının 60'ının yıkımını emniyet güçleriyle koordineli olarak sürdürüyor.

Elazığ'da 6 gündür yoğun sis etkisini sürdürüyor

Elazığ'da 6 gündür yoğun sis etkisini sürdürürken, yer yer görüş mesafesi 5 metrenin altına iniyor.

Sis görsel şölen sundu, fotoğraf tutkunları Harput'a geldi

Elazığ'da 4 gündür etkili olan sis bulutları, tarihi Harput Mahallesi'nden izlemesi keyif veren görsel şölen sunarken, bir çok kişi de bu anı görüntülemek için şehir dışından geldi.

Bağlar Belediyesi kendi üretimi olan asfaltla cadde ve sokakları güzelleştiriyor

Bağlar Belediyesi, bir süre önce hizmete açtığı asfalt plent tesisinde Karacadağ'a özgü olan bazalt taşından ürettiği sıcak asfalt ve mucur ile şehir merkezi ve kırsal yerleşim yerlerine hizmet vermeye devam ediyor.

Elazığ'da 3 gündür devam eden yoğun sis hava ulaşımını da etkiliyor

Elazığ'da 3 gündür etkili olan yer yer görüş mesafesini sıfıra kadar indiren sis, kentte güzel görüntülerin yanı sıra ulaşımda olumsuzluklara da neden oluyor. Sis nedeniyle bugünde dahil olmak üzere 3 günde çok sayıda uçağın seferi iptal edildi, bazı uçaklar ise Malatya'ya inmek zorunda kaldı.

Öğrencileri tıraş edip bot hediye etti

Diyarbakırlı kuaför Mehmet Öner, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Dicle ilçesinde kız ve erkek öğrencilerin saç bakımlarını gerçekleştirerek çocuklara bot hediye etti.

Sisle kaplı Elazığ'dan muhteşem görüntüler

Elazığ'da dünden itibaren etkili olmaya devam eden sis bulutları bugün de kenti tamamen kaplarken, tarihi Harput Mahallesi'nden kent merkezinin izlenmesi keyif veren görüntüler oluşturdu. Öte yandan görüş mesafesi kent merkezinde yer yer sıfıra kadar düştü.

Elazığ siste kayboldu, görüş mesafesi yer yer 5 metrenin altına indi

Sisin sabah saatlerinden itibaren etkili olduğu Elazığ'da, şehir merkezi görünmez oldu, görüş mesafesi yer yer 5 metrenin altına kadar düştü.

Toplam 358 haber.