Özel Haber

Özel Haber Haberleri

Minik yürekler küresel ısınmaya dikkat çekti

Diyarbakır'da eğitim veren Özel Yükseliş Koleji Anaokulu öğrencileri, küresel ısınmanın etkisiyle artan ve hızla devam eden kutup buzullarının erimesiyle ilgili 'buzullar erimesin' temalı sergi açtı.

Başkan Samanlı'dan Taziye Mesajı

MHP Malatya Milletvekili M.Celal Fendoğlu'nun kayınvalidesinin vefatı dolayısıyla MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Malatya Milletvekili bir mesaj yayınladı.

Bağlar Belediyesi, 20 yıldır ihmal edilen kırsal mahallenin yolunu yaptı

Bağlar Belediyesi, 20 yıldır yapılmayan ve vatandaşların çilesi haline gelen kırsal bölgedeki Batı Karakoç Mahallesi'nin yolunu yaparak önemli bir hizmeti hayata geçirdi. Baştan sona kadar yenilenen ve alt yapısı tamamlanan yolun hizmete girmesi bin 500 nüfuslu yerleşim yerinde yaşayan vatandaşların yüzünü güldürdü.

'Deli' denilerek dışlandı, sosyal medyada tıklanma rekorları kırdı

Diyarbakır'daki tarihi Ulu Cami'de dini sohbetlerde bulunan ve geçmişte 'Deli' şimdilerde ise 'Ramazan Hoca' olarak anılan Ramazan Böçkün'ün konuşmaları sosyal medyada tıklanma rekorları kırıyor. Dini konularda sohbet eden ve kendisine sorulan soruları Kur'an-ı Kerim'den ayetler vererek cevaplayan Böçkün, dinleyenleri kendisine hayran bırakıyor.

Elazığ’da 110 bin depremzedeye psikososyal destek

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde şimdiye kadar 110 bin yetiştin ve çocuğa psikososyal destek hizmeti verildi.

Depremde yanmıştı, küçük kız yapay ve kendi derisinin nakli ile tedavi edildi

Elazığ'da meydana gelen depremde sobanın devrilmesiyle üzerine sıcak suyun dökülerek ağır derecede yanık oluşan minik Hira Nur, iki operasyon geçirip hem yapay, hem de kendi derisinden nakil yapılarak tedavi edildi. Şu an yurtta kalan, kızlarının özel durumu nedeniyle çadırkent ve konteynerde kalmalarının mümkün olmadığını belirten aile, kendilerine bir ev bulunmasını istiyor.

Silvan'da meyve fidanları satışı başladı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde mevsimin ilk meyve fidanları satışa sunuldu.

Suriye'de bacağı kopan 8 yaşındaki Ammar'a Türkiye sahip çıktı

Suriye'de çıkan iş savaşta annesinin kucağındayken şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu 3 yaşında sol bacağı kopan Ammar Alazab'a Türkiye sahip çıktı. Ailenin çocuklarına yardım edilmesini istemesi üzerine harekete geçen Diyarbakır'da faaliyet yürüten yardımlaşma derneği, protez takılan Ammar'ın 5 yıl sonra yeniden yürümesini sağladı.

Büyükşehir Belediyesi sanayi sitelerinde hizmet etmeye devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, 3. Sanayi Sitesi'nde terk edilen ve çevre kirliliğine yol açan hurda araçları yediemin otoparklarına çekti.

Elazığ'da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Elazığ'da kış mevsimi nedeniyle yüksek rakımlı bölgelere yaban hayvanları için yarım ton yem, 250 kilogram ise yonca bırakıldı.

Bir baba için en zor doğum günü

Elazığ'da depremde hayatını kaybeden 13 yaşındaki Miraç'in bugün doğum günü olması nedeniyle hastaneden çıkan baba Meriç Dişli, yan yana yatan oğlu ve eşinin mezarına gitti, duygusal anlar yaşadı.

İyi Parti Yeşilyurt İlçe Başkanlığına Kim Gelecek?

İyi Parti Yeşilyurt İlçe Başkanlığına Kim Gelecek?

DTSO Mükemmeliyet Merkezi ile mesleki eğitimde sanal gerçeklik laboratuvarı kuruyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), TOBB ETÜ Ebuliz VR-AR Mükemmeliyet Merkezi ile Diyarbakır'da pilot mesleki eğitimde sanal gerçeklik ile eğitim içerikleri oluşturmak için işbirliği sağladı.

Yaren Gecesi renkli görüntülere sahne oldu

FBKM 16. Yıl etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi, Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri işbirliğiyle düzenlenen Yaren Gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Eğlence dolu geceye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yenişehir'de parklar yenileniyor

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından parklarda yenileme ve düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bağlar Belediyesi kendi ürettiği asfaltla asfalt seferberliğine hazırlanıyor

Bağlar Belediyesi, geçen yılın sonunda hizmete açtığı ve bazalt taşından asfalt ürettiği asfalt plent tesisinden çıkacak sıcak asfaltla ilçedeki yerleşim yerlerinde havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte büyük bir asfaltlama çalışmasına hazırlanıyor.

Küçük Efraim'in en büyük dostu polis oldu

Doğuştan açık omurga rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen 7 yaşındaki Efraim Yiğit'in en büyük dostu polis oldu. Emniyet güçlerinin sürekli ziyaret ettiği Efraim, akülü bir araç sahibi olup, polisleri ziyaret etmenin hayalini kuruyor.

Elazığ'da kar nedeniyle kapalı 487 köy yolu açıldı

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle kapanan 496 köy yolundan 487'si açıldı, 9'unda ise çalışmanın sürdüğü öğrenildi.

Depremden geriye kalan acı hikaye

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden babanın, deprem sırasında pencereye doğru fırlattığı 13 yaşındaki oğlu yaralı kurtuldu, annesinin de sağ kurtarılmasında önemli rol oynadı.

Toplam 358 haber.