Malatya

Malatya Haberleri

Çınar'dan esnafa maske

Korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele çalışmalarını sürdüren Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına kurduğu Maske Dağıtım Stantlarıyla esnaflara ve vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımına hız verdi.

Başkan Çınar, çalışmaları yerinde inceledi

Yeşilyurt'a modern ve çağdaş bir kimlik kazandırmak için ilçe genelindeki çalışmalarını sürdüren Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Belediyesi, yeni tip korona virüs önlemleri kapsamında bir yandan çalışmalar yaparken, diğer yandan da alt ve üst yapı hizmetlerine ara vermeden devam ediyor.

Suudi Arabistan'dan gelenlerin karantina süresi sona erdi

Korona virüs salgını nedeniyle Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye getirilen 336 kişinin Malatya'daki 14 günlük gözetim süresi sona erdi. Hiçbir sağlık sorunu yaşamayan Türk vatandaşları, bugün kaldıkları öğrenci yurdundan otobüslerle memleketlerine uğurlandı.

Yeşilyurt'ta 100 bin sebze fidesi dağıtımına başlandı

Yeşilyurt Belediyesi, kırsal bölgelerdeki yerli üretimi artırmak amacıyla 'Yeşil Gıda Seracılık' alanında yerli tohumlardan üretilen 100 bin adet sebze fidesini, ilçenin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren çiftçilere dağıtttı.

Enver Kiraz CHP’nin Esnafa Destek Çağrısı Sonuç Verdi

Enver Kiraz CHP’nin Esnafa Destek Çağrısı Sonuç Verdi

Kayısıda Çil Hastalığına Dikkat

Kayısıda Çil Hastalığına Dikkat

Kalp krizi geçirdi hava ambulansıyla hastaneye yetiştirildi

Malatya'nın Darende ilçesinde kalp krizi geçiren yaşlı bir şahıs, hava ambulansıyla Malatya'daki hastaneye yetiştirildi.

Rektör Karabulut'tan Kızılay'a bağış

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, ülke olarak zor bir süreçten geçilen bugünlerde ihtiyaç sahiplerine dağıtılması adına Türk Kızılay Malatya Şubesine bireysel olarak bağışta bulundu.

Malatya'da maske dağıtımı devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, merkez ve tüm ilçelerde, mahalle mahalle, kapı kapı dolaşarak evlere ücretsiz maske dağıtmaya devam ediyor.

Malatya'nın taleplere Bakan Karaismailoğlu'na iletildi

Malatya'nın kara yoluyla ilgili talepleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na video konferans sistemi ile iletildi.

Akçadağ Vefa Sosyal Destek Grubu'nda Ramazan yoğunluğu

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından bugüne kadar 4 bin 141 hizmet yapıldı.

Ramazan geldi kadayıfa ilgi arttı

Ramazan ayının başlaması ile birlikte Malatya'da vatandaşlar tel ve yassı kadayıf almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Kayısılarda görülen çil hastalığına dikkat

Malatya'da, nem ve sıcaklık değerleri açısında büyük değişiklik gösteren bir mevsim yaşanması nedeniyle kayısı meyvelerinde görülen çil hastalığına (yaprak delen) dikkat edilip, gerektiğinde ilaçlama yapılması istendi.

Korona virüs sürecinde sebze fidelerini dikme dönemi

Yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgını sürecinde Malatya'da sebze fidelerinin dikme dönemi başlarken, fiyatın geçen yıla göre hemen hemen aynı olduğu belirtildi.

Kısıtlama kalktı yoğunluk başladı

İçişleri Bakanlığınca korona virüs salgınına karşı uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından Malatya kent merkezinde insan yoğunluğu yaşandı. Özellikle banka şubeleri ve PTT önünde oluşan uzun kuyruklarda sosyal mesafenin korunması için vatandaşlara uyarılar yapıldı.

Melekbaba Gençlik Merkezi, spor kompleksine dönüştürülecek

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Melekbaba Mahallesinde 58 dönümlük alan üzerinde inşaatı devam etmekte olan ve spor kompleksine dönüştürülmesi planalanan Gençlik Merkezi'nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Horata Mesire alanındaki taş duvarlar yenilendi

Korona virüs salgını nedeniyle vatandaşların sirkülasyonunun az olmasından yararlanan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Horata Mesire alanındaki taş duvarlarda düzenleme çalışmaları yapıyor.

Tarım sertifika sahiplerine vize zorunluluğu kaldırıldı

Tarım yayımcısı ve danışmanı sertifikalarının vize edilmesi zorunluluğu çıkarılan yönetmelikle yürürlükten kaldırıldı.

Polislerden sosyal mesafe uyarısı

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınını önlemek için 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ardından Malatya'nın Darende ilçesinde polis vatandaşları sosyal mesafe kuralını hatırlatarak uyarıda bulundu.