Malatya

Malatya Haberleri

Anneler Günü nedeniyle mektup yarışması düzenledi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, her yıl mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü nedeniyle bir mektup yarışması düzenledi.

Yeşilyurt Belediyesi, Fidanlık Alanı'nı yeniliyor

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait Tepeköy mahallesindeki Fidanlık Alanı, park alanlarının düzenlemesi, ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarını daha akıcı ve hızlı bir şekilde hayata geçirmek adına yenileme ve revizyon çalışmalarına tabi tutuldu.

Sağlık çalışanları kan bağışı çağrısına duyarsız kalmadı

Yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadelede örnek görev ifa eden sağlık çalışanları bu kez de Kızılay'ın kan kampanyasına duyarlılık gösterip kan bağışı yaptı.

Köy Konut Projeleri değerlendirme toplantısı yapıldı

Malatya'da Köy Konut Projeleri değerlendirme toplantısı yapılarak, yerleşime uygun alanların belirlenmesi ve gelen taleplerin değerlendirilmesi gerçekleştirildi.

Yeşilyurt'ta güzellik salonları dezenfekte ediliyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yeni tip korona virüs önlemleri nedeniyle kapatıldıktan sonra, kontrollü sosyal hayat uygulamaları çerçevesinde 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren tekrardan hizmet vermeye başlayacak olan berber, kuaför ve güzellik salonlarında dezenfekte çalışması yapıldı.

Başkan Gürkan, Tecde - Bostanbaşı yolunda inceleme yaptı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe Yeşilyurt Tecde Mahallesini Bostanbaşı Mahallesine bağlayacak yol projesinde sona yaklaştı. 1.3 kilometre uzunluğunda 35 metre genişliğindeki yol projesi Altın Kayısı Bulvarını, Bosna Caddesiyle birleştirecek.

Battalgazi Belediyesi, fırıncı esnafına maske dağıttı

Malatya'nın Battalgazi İlçesi Belediye Başkanı Osman Güder, Fırıncılar ve Unlu Mamüller Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi'yi ziyaret ederek, fırıncı esnafına maske dağıtıldı.

Genç çiftçi, doğal olarak Nane, Kekik ve Portakal yağı üretmeye başladı

Malatya'da genç bir çiftçi, doğal olarak Nane Yağı, Kekik Yağı ve Portakal Yağı üretmeye başladı.

Tarım ilacı kayısı ağaçlarını kuruttu

Malatya'da tarım ilacından olumsuz etkilendiği iddia edilen yüzlerce kayısı ağacı, kurumakla karşı karşıya kaldı.

Malatya'da vakıf, dernek ve odalara maske dağıtıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Covid-19 önlemleri kapsamında, vakıf, dernek ve odalara maske desteği veriliyor.

Malatya'da toplu taşımada dezenfekteye devam

Malatya'da, Covid-19 önlemleri kapsamında otobüs ve trambüsler son seferlerinden sonra gerekli iç ve dış temizlikleri yapılıp dezenfekte edilerek, ertesi gün için halkın hizmetine hazır hale getiriliyor.

Malatya Özel Harekat Bölge Müdürlüğü için altyapı hazırlıkları başlatıldı

Malatya merkez ilçe Battalgazi Bulgurlu Mahallesinde yapılacak olan Özel Harekat Bölge Müdürlüğü için altyapı hazırlıkları başlatıldı.

Türkiye'de plazma tedavisinin ilk uygulandığı korona hastası taburcu oldu

Korona virüse karşı Türkiye'de ilk kez Malatya'da uygulanan immun plazma tedavisi ile yeniden hayata tutunan öğretmen Abidin Aybar alkışlarla taburcu edildi. 56 yaşındaki hasta, kendisinin de plazma bağışında bulunacağını söyledi.

Başkan Güder'den berberlere maske desteği

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediye Başkanı Osman Güder, Berberler ve Kuaförler Odasını ziyaret ederek, esnaflara dağıtılmak üzere odaya maske teslim etti.

Korona virüs fide satışlarını da düşürdü

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ve kısıtlamalar nedeniyle bu yıl fide satışları da düştü.

Yeşilyurt'ta asfalt çalışmaları son sürat

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar, asfaltlama konusunda çok ciddi hizmetler ürettiklerini belirtti.

Hayırsever iş adamlarından Ramazan yardımı

Malatya'da hayırsever iş adamları Ramazan ayı nedeniyle yardıma muhtaç aileler için un, gıda paketi ve alışveriş çeki yardımında bulundu. Yardım kolilerinin üzerine Mercedes Kadir'in fotoğraflarını yapıştırdı.

Enver Kiraz Malatyalı Çiftçi Yine Mağdur

Enver Kiraz Malatyalı Çiftçi Yine Mağdur

Yeşilyurt'ta Meyve Kurutma ve Kükürtleme Tesisi kurulacak

Malatya Yeşilyurt Belediyesi, seradan sonra bu kez de Meyve Kurutma ve Kükürtleme Tesisi kuracak.