Malatya

Malatya Haberleri

Güder yetim anneleri ile bir araya geldi

Malatya'nın Battalgazi İlçesi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran ile birlikte Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek, yetim annelerinin gününü kutladı. Yetim anneleri ile bir araya gelen Başkan Güder ve Kaymakam Duran, annelere gül verip hediyeler takdim etti.

Bem-Bir-Sen'den Yetimler Kervanına yardım

Belediye Memurları Sendikası (Bem-Bir-Sen) Malatya Şubesi tarafından yetimlere ulaştırılmak üzere Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine 75 Adet 150'şer TL market alış veriş çeki teslim etti.

Güder'dan muhasebecilere maske

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nı (SMMMO) ziyaret etti. Oda üyelerine maske desteği verdiklerini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Umut ediyoruz ki kısa sürede yaşamış olduğumuz bu sıkıntıları atlatırız' dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin maske dağıtımı sürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, yeni tip korona virüs salgını nedeniyle kentteki sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla çalışanlara da maske dağıtmaya devam ediyor.

Tarımda üretim artışı için durmak yok

Korona virüs (Covid-19) salgını döneminde üretimin azalmaması adına çabalar sürerken, tarım toplantıları da salgın dolayısıyla video konferans yöntemi ile yapılmaya devam ediyor.

Vali Baruş'tan başarılı trafikçilere teşekkür belgesi

Bu yıl 2-8 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası kapsamında, görevlerinde başarı gösteren Emniyet ve Jandarma trafik görevlilerine Vali Aydın Baruş tarafından teşekkür belgesi verildi.

Vali Aydın Baruş'tan Malatyalılara çağrı

Korona virüs salgını nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, Pazar günü kısıtlı da olsa dışarı çıkabilecek. Ancak hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanmayacağı iller arasında yer alan Malatya'da Vali Aydın Baruş vatandaşlara çağrıda bularak, Pazar günü sokak ve caddeleri yaşlılarımıza bırakalım' dedi.

Müdür Tatlı, ortaöğretim müdürleri ile telekonferans toplantısı yaptı

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, ortaöğretim müdürleri ile telekonferans toplantısı yaptı.

Şahnahan Mahallesi'nin alt yapısı yenilendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, altyapısı baştan aşağı yenilenen Şahnahan Mahallesinde asfaltlama çalışmaları yapıyor.

Mera-yayla kiralamaları ihalesi ertelendi

Malatya'da mera-yayla kiralamaları ihalesi, kamu yararı ve hizmet gerekleri de gözetilerek söz konusu ihalenin salgın riskinin ortadan kalkmasına kadar ertelenmesine karar verildi.

Avlanma yasağına uymayanlara gece baskını

Su ürünleri avlanma yasak döneminde olunması nedeniyle gece de denetim yapılıp, yasak dönemde ağ atanların ağlarına el konuldu. 2 bin 800 metre balık ağı sudan çıkarılırken, 8 kişiye idari işlem yapıldı.

Kan bağışı kampanyasına İmam Hatip Okullarından destek

Covid-19 salgını nedeniyle kan stoklarının kritik seviyenin altına düşmesinden dolayı Kızılay'ın acil kan bağışı çağrısı yapması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Kızılay ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği iş birliğiyle kan bağışı seferberliği başlattı.

Solunum sıkıntısı çeken hastaya ambulans helikopter

Malatya'nın Darende ilçesinde solunum sıkıntısı çeken hasta ambulans helikopter ile Malatya'daki hastaneye ulaştırıldı.

Başkan Çınar'dan Anneler Günü kutlaması

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kutlama mesajında, Annelerimize olan manevi gönül borcumuzu kendilerine ne kadar hizmet etsek ödeyemeyiz ifadelerini kullandı.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas'dan online eğitim vurgusu

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, korona virüs sonrasında artık ideal olanın online destekli öğrenme sisteminin oturduğunu belirterek, ' Yani bazı etkinlikleri yüz yüze vereceksiniz, ama bilgi aktarımını online da yapın' dedi.

Denetim yapanlar da denetlendi

Malatya'da trafik haftası nedeniyle denetim yapan trafik görevlileri de denetlendi.

Darende'de Trafik Haftası etkinliği

Malatya'nın Darende ilçesinde Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte sürücülere dezenfekte ve kolonya dağıtıldı.

Sağlık çalışanlarını ücretsiz tıraş edecek

Malatya'da berber Şener Eroğlu, korona virüs salgının ilk gününden itibaren büyük mücadele veren sağlık çalışanları ile kan bağışında bulunanları ücretsiz tıraş edeceğini açıkladı.

Jandarma'dan evde kalan çocuklara hediye

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Jandarma Trafik Timleri, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, korona virüs salgını nedeniyle sokağa çıkması yasak olan çocukları evlerinde ziyaret edip, çeşitli hediyeler verdi.